Orica-GreenEDGE mikt op ritzeges in Dauphiné

woensdag 3 juni 2015 om 10:34
Orica-GreenEDGE mikt op ritzeges in Dauphiné

Orica-GreenEDGE heeft zijn selectie voor het Critérium du Dauphiné rond. De Australische ploeg richt zich in de Franse rittenkoers niet zozeer op het klassement, maar vooral op dagsucces. “Bij een massasprint zetten we alles op Magnus Cort. In de zwaardere ritten zullen we Simon Gerrans en Adam en Simon Yates uitspelen”, zegt ploegleider Lorenzo Lapage.

“Met het oog op de Tour de France is het belangrijk om sterk en gezond uit de Dauphiné te komen. Een ritzege is ons voornaamste doel”, vervolgt hij op de website van zijn ploeg. “Deze koers is voor alle teams belangrijk in hun voorbereiding op de Tour, zeker omdat er dit jaar ook een ploegentijdrit wordt gereden”

Ook Cofidis heeft de acht namen voor de Dauphiné, die zondag van start gaat, op papier. De Franse ProContinental ploeg rekent vooral op de sprintsnelheid van Nacer Bouhanni. De Spanjaard Daniel Navarro is de aangewezen man voor het algemeen klassement.

Orica-GreenEDGE voor Critérium du Dauphiné
flag-au Simon Gerrans
flag-za Daryl Impey
flag-be Jens Keukeleire
flag-ca Christian Meier
flag-dk Magnus Cort
flag-it Ivan Santaromita
flag-gb Adam Yates
flag-gb Simon Yates

Cofidis voor Critérium du Dauphiné
flag-fr Nacer Bouhanni
flag-fr Nicolas Edet
flag-fr Christophe Laporte
flag-es Luis Angel Maté
flag-es Daniel Navarro
flag-fr Florian Senechal
flag-fr Julien Simon
flag-fr Geoffrey Soupe

Dit artikel delen:

5 Reacties

SolerEritrean 3 juni 2015 om 10:40

Wel grappig dat ploegleiders van tegenwoordig een grotere historie hebben op dopeology dan op procyclingstats…

http://www.dopeology.org/people/Lorenzo_Lapage/
http://www.procyclingstats.com/rider.php?id=168717

Brummel 3 juni 2015 om 10:44

@redactie waarom verstoppen jullie het nieuws over cofidis in een artikel over OGE? Het zou correcter zijn om Cofidis ook een plekje te geven in de titel. Dat lijkt me hier zelfs niet zo lastig, bijvoorbeeld: “Orica-GreenEDGE en Cofidis gaan voor ritzeges in Dauphiné”

albertooo 3 juni 2015 om 10:47

@Solereritrean
Voor mij was het onbekend dat Lapage bij Orica ploegleider is. Het beleid van die ploeg is best in orde, Gerrans die monumenten wint, Impey die positief test maar makkelijk wegkomt. Kortom, prima ploeg om je te ontwikkelen.

probbie 3 juni 2015 om 10:58

zou Jens Keukeleire de Tour (mogen) rijden?

lnnrt 3 juni 2015 om 11:16

Met Simon en Adam Yates zou je toch voor een aardig klassement moeten kunnen gaan zou ik zeggen. Maar goed, in een ronde van een week is mikken op dagsucces en daarnaast een goed klassement rijden ook niet uitgesloten natuurlijk.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair