Organisatoren Vredeskoers gooien de handdoek voor 2020

dinsdag 11 augustus 2020 om 10:51
Organisatoren Vredeskoers gooien de handdoek voor 2020

© Cor Vos - archief

De Vredeskoers (3-6 september), een van de belangrijkste wedstrijden op de U23-kalender en deel uitmakend van de Nations Cup, gaat dit jaar niet door. Omdat Tsjechië door de coronapandemie momenteel rood kleurt in sommige landen, trokken een aantal teams zich de afgelopen dagen trouwens al terug.


Oorspronkelijk stond de Vredeskoers van 4 tot 7 juni op de kalender.  Door toedoen van Covid-19 werd de rittenkoers verschoven naar begin september. Maar ook door die datum wordt nu een streep getrokken.

“We hebben besloten dit jaar te annuleren”, vertelt de teleurgestelde organisator Jaroslav Vašíček. “We hebben de beslissing zo lang mogelijk uitgesteld. Maar dit zijn veel te onzekere tijden. Een aantal teams hebben al afgemeld omdat Tsjechië in een aantal landen rood kleurt.”

“Daarnaast zijn er ook teveel beperkingen naar accommodatie toe. In tegenstelling tot de Czech Tour van vorige week, die grotere steden aandoen. In de kleinere bergdorpjes waar de Vredeskoers een pak mensen te slapen moet leggen, gaat het allemaal moeilijker. Op naar 2021.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair