Organisator Tirreno-Adriatico niet blij met afmelding Froome
dinsdag 10 maart 2015 om 11:11

Organisator Tirreno-Adriatico niet blij met afmelding Froome

Organisator RCS Sport is niet te spreken over de late afmelding van Chris Froome voor Tirreno-Adriatico. Ook vorig jaar liet de Brit de Koers van de twee zeeën op het laatste moment schieten door ziekte. 

“Ik heb een bericht gestuurd naar Dave Brailsford”, aldus koersorganisator Mauro Vegni tegenover La Gazzetta dello Sport. “Ik had op zijn minst een telefoontje verwacht. Nu moest ik het nieuws vernemen via de media.”

Vegni is daarom ook niet blij met de werkwijze van de Britse formatie. De Italiaan klaagt er over dat ze Sky de laatste jaren veel aandacht hebben geschonken en dat ze daar weinig voor terug hebben gekregen.

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2015 11:16
Eet je pizza, jongen.
10 maart 2015 11:19
Ben altijd verbaasd over hoeveel incorrecte communicatie geschiedt op 'niveau'; lomp en onprofessioneel. Als dit is zoals Vegni zegt, dan is dit onthutsend zwak van Sky en is begrijpelijk dat Vegni (desgevraagd neem ik even aan) dit ventileert aan de journalist, die dit graag verder toetert.
10 maart 2015 11:20
Schandalig die Froome. Zomaar ziek worden. En dan ook nog niet als eerste Mauro de Grote bellen.
10 maart 2015 11:24
Ik weet niet wat hij precies mee bedoelt, maar een organisator die een bepaalde ploeg extra aandacht schenkt en daar kennelijk ook iets voor terug wil zien lijkt mij niet helemaal zoals het hoort.

Verder haalde Sky na de afmelding van Froome vorig jaar hun kopman op het laatste moment uit Parijs-Nice, waar hij nota bene titelverdediger was, om hem in Tirreno te laten starten. Toch wel een blijk van waardering voor die 'aandacht'.
10 maart 2015 11:26
Moet sky dan een week van tevoren aangeven dat Froome niet mee doet?? Miss kon hij nog beter worden dus vind maar zwak van die Italiaan. Maar sky had aan organisatie ook wel kunnen doorgeven dat Froome niet mee doet en hun dat niet uit de media laten lezen
10 maart 2015 11:30
Het gaat hem er niet om dat hij ziek is geworden. Daar is uiteraard niets aan te doen, maar ik kan wel begrijpen dat hij graag even een belletje had gehad.
10 maart 2015 11:30
Als je als organisator adverteert met de strijd tussen de giganten in het klassementswerk zou het wel sjiek zijn indien je niet via de media moet vernemen dat één van die kleppers verstek laat gaan.
10 maart 2015 11:32
Wil de organisatie dan even ook ruim van tevoren aangeven als ze in het parcours gaan lopen k*tten?
10 maart 2015 11:33
Wat een jankerd die koersorganisator. Mensen worden soms nou eenmaal ziek. Het is niet zo dat Froome hem iets flikt ofzo.
10 maart 2015 11:39
Gewoon fatsoenlijke omgangsvormen: ziek, kan niet op een "afspraak" komen, dan meld je dat. Zo simpel is het.
10 maart 2015 11:41
De koersdirecteur bepaalt toch niet wie Sky hier opstelt? Het is een WT-koers met startrecht/startplicht voor alle ploegen in de WT, dus in principe hadden ze bij Sky ook hun 8 slechtste renners hier kunnen opstellen en dan nog heeft de beste man geen enkel recht van spreken. Al had Froome zich afgemeld omdat ie geen zin had.. Sky heeft helemaal niks goed te maken ten opzichte van de organisatie.
10 maart 2015 11:43
Hij had dat bericht ook naar Brailsford kunnen sturen om het daarbij te laten. Beetje kinderachtig om het dan ook in de krant te willen zetten.
10 maart 2015 11:44
Volgens mij gaat het vooral op de manier van afmelden. Dat had inderdaad netter gekund
10 maart 2015 11:48
Andrea Piechele start ook niet, hij wordt vervangen door Nicola Boem; maar ik neem aan dat de heer Vegni daar wel al van op de hoogte was gebracht door ploegmanager Reverberi. Want anders moet hij het hier lezen en dat is natuurlijk niet netjes.
10 maart 2015 11:50
Hij wil niet dat het via de media gecommuniceerd wordt, maar vindt het zelf wel nodig om naast een berichtje ook te zorgen dat de wereld op de hoogte is van zijn irritatie. Dus: lekker communiceren via de media.

De kansloosheid is enorm.

Doet me denken aan De Wereld Draait Door van een tijd terug. Ze vonden de Campagne van Apple goed: 'THINK DIFFERENT'. En dus: gaan ze PRECIES DIE RECLAME NADOEN. Lekker different zijn.

Ik word soms zo moe van de simpelheid op deze aarde dat ik er misselijk van word.
10 maart 2015 11:57
'Soms word je zo moe van de simpelheid op deze aarde dat je er misselijk van wordt.'

Ontopic: Ik vind het niet meer dan logisch als je als team bij de organisator even doorgeeft dat je beste renner niet aanwezig kan zijn. Zeker als die renner een van de betere van de wereld is en het voor de affiche van een ronde zeer belangrijk is of hij aanwezig is of niet.
10 maart 2015 12:01
Ik ben ook niet blij dat de ploegentijdrit niet doorgaat! Omdat ze daar te lui om een boom ff op te ruimen! Schande!
10 maart 2015 12:32
Te veel wind = zitstaking.
10 maart 2015 13:56
@wolfje
Hoezo zijn ze een persoonlijke afmelding verplicht dan? Het was voor de hele wielerwereld bekend dat Froome niet naar de Tirreno kan. Het is niet een uitgenodige PCT-ploeg die ineens zijn enige ster niet opstelt ofzo, dus waarom die vent zo moeilijk doet?
10 maart 2015 14:03
soms wordt je zo moe van mensen die misselijk worden van simpele dingen. ;)
10 maart 2015 14:21
@bassi precies

Ik zie bij de organisator ook geen verwijt dat Froome niet komt, iedereen kan ziek worden. Maar dat moet natuurlijk wel netjes gemeld worden.

Verder kan een organisator het hier ook nooit goed doen. Denkt er een organisator eens goed aan de veiligheid van de renners is het weer niet goed...
10 maart 2015 19:14
Volgens mij mag je als directeur van welke organisatie dan ook blij zijn dat niet alles via jou wordt gecommuniceerd...

Ik vermoed dat er wel ergens een Mailtje van een administratiepersoon bij Sky naar de administratiepersoon van de Tirreno is gegaan. Anders kan je immers geen reserve opstellen.
Maar blijkbaar moet de koning persoonlijk worden ingelicht.

Reacties zijn gesloten.