Organisator Eurométropole Tour: “Als Canadese klassiekers doorgaan, haken wij af”

dinsdag 7 juli 2020 om 17:14
Organisator Eurométropole Tour: “Als Canadese klassiekers doorgaan, haken wij af”

Mads Pedersen won twee jaar geleden - foto: Cor Vos (archief)

Louis Cousaert, de organisator van de Eurométropole Tour, is stellig in gesprek met La Dernière Heure. “Als de Canadese klassiekers doorgaan, annuleer ik onze wedstrijd. We wachten nu op nieuws vanuit Canada.”

De tachtigste editie van de Eurométropole Tour zal normaal gesproken plaatsvinden op zaterdag 12 september, maar Cousaert heeft geen zin om te concurreren met de Tour de France (29 augustus-20 september) én de Canadese klassiekers in Québec (11 september) en Montréal (13 september).

Vorige week werd bekend dat de voorbereidingen in Canada gewoon doorgaan, al is het maar de vraag of de wereldwijde reisbeperkingen het toelaten om een groot peloton van Europa naar Canada te krijgen. “We geloven nog steeds dat we in september twee evenementen van zeer hoog niveau kunnen presenteren, waarin de beste teams ter wereld samenkomen”, zo klinkt het.

“Meerdere ploegen willen niet naar Canada”
Cousaert: “Na het laatste persbericht vanuit Canada kreeg ik verschillende ploegen aan de lijn. De teams weten dat, in het geval de Canadese klassiekers doorgaan, er een streep gaat door de aankomende editie van de Eurométropole Tour. Veel ploegen willen echter ook deelnemen aan onze wedstrijd. Het is wachten op nieuws vanuit Canada.”

“Volgens mijn informatie moet de Canadese overheid nog groen licht geven voor de koersen. De politiek zal midden juli beslissen over het al dan niet doorgaan van de wedstrijden. Ik heb ook gehoord dat meerdere ploegen niet willen reizen naar Canada. Wij wachten nu gewoon op nieuws. De voorbereidingen gaan vooralsnog gewoon door.”

Wel of geen opvolger voor Allegaert? 
Een ding is zeker: de organisatie zal niet meer op zoek gaan naar een alternatieve datum. Piet Allegaert is de laatste winnaar van de Eurométropole Tour, Mads Pedersen zegevierde twee jaar geleden nog in Wallonië. De Eurométropole Tour vindt plaats tussen La Louvière en Tournai.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Romāns Vainšteins 7 juli 2020 om 20:18

Speciaal naar Canada vliegen om 2 x wat zielloos rondjes af te blaffen in niet meteen erg inspirerende stadscentra alwaar nauwelijks een lokale hond enige moer geeft om wat ze aan uitspoken zijn is sowieso al duf.

Laat die Canadezen dit jaar lekker deze aantoonbaar geflopte moderne non-koersen over aan een inheems peloton om er nog eens wat talent te etaleren en kom aankomende jaargang met een esthetische en selectieve wedstrijd die ons ein-de-lijk eens het achterland toont. Gewoon volgens het Luik principe met een enkele afzwaai- en finish ronde in de stad. De mogelijkheid heen-en-weer heb ik ook bekeken maar dat gaat qua km toch iets te ver.

S. Morgenstern 7 juli 2020 om 20:24

Jij hebt het dus niet zo op de Canadese koersen?

ProfrondeZevenbergen 7 juli 2020 om 20:30

Ik dacht juist dat hij een groot fan was. Vooral de vele rondjes vindt hij leuk.

Romāns Vainšteins 7 juli 2020 om 20:53

Het zijn wangedrochten die ontsproten zijn uit een symbiose tussen geforceerde mondialisering en een totaal gebrek aan motivatie en fantasie. Ten dode opgeschreven onnodige pulp, snel hertekenen naar echte eendaagsen of anders een mooi rondje daar in Frans Canada. Ik neem aan dat er best wel wat te zien is daar.

sooike 8 juli 2020 om 09:40

Volgens mij geniet RV meer van zijn taalgebruik en zijn fraaie volzinnen in plaats van zinnige reacties te posten .

Derierre de la course 7 juli 2020 om 20:55

Aah het Canadese tweeluik en zure reacties van RV, onafscheidelijk.

Samlambeej 7 juli 2020 om 21:39

Maar het is toch best treurig om voor die paar flutrondjes de grote plas over te steken?

LB108 7 juli 2020 om 21:52

Er zijn wel renners die enkel voor de cadel Evans race opvliegen..
WT koers is WT koers en er zijn veel punten te pakken..
Renners gaan zeker liever naar Canada dan naar Guangxi later op het jaar

Chaba 8 juli 2020 om 08:29

Er is zoveel meer te maken van deze eendaagse, daarom is het zo zonde dat ze zich beperken tot de huidige parcours in Canada.
Snap heel goed dat je in de huidige tijd liever in Frankrijk blijft en voor Eurometropole kiest als WT ploeg in deze tijd.

Polleke 8 juli 2020 om 10:40

Dat Canada verhaal gaat moeilijk worden dit jaar… weinig toppers, te veel concurrentie van andere koersen en dan nog het grootste obstakel, het covid spook… zou al een miralel zijn als ze het laten doorgaan, dan hebben ze nog een mirakel nodig om een beetje deelnemersveld bij elkaar te harken…

Headlines

Materiaalzone

Populair