Organisator ASO kiest voor acht renners per ploeg in Parijs-Nice

donderdag 5 maart 2020 om 17:39
Organisator ASO kiest voor acht renners per ploeg in Parijs-Nice

foto: Cor Vos (archief)

Koersorganisator ASO heeft besloten om in Parijs-Nice ploegen van acht renners toe te laten, zo vertelt Deceuninck-Quick-Step-ploegleider Wilfried Peeters aan Sporza. ASO wil op die manier zoveel mogelijk coureurs competitieritme laten opdoen met het oog op de voorjaarsklassiekers.

Normaal moeten de ploegen het in WorldTour-wedstrijden doen met zeven renners, maar veel klassiekerspecialisten en ronderenners richten hun vizier nu op Parijs-Nice. De reden: organisator RCS Sport moet noodgedwongen een streep zetten door Strade Bianche, terwijl ook Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo in gevaar zijn.

Door de beslissing van ASO kunnen nu meer renners meedoen aan Parijs-Nice, maar het is afwachten hoeveel coureurs de ‘Koers naar de Zon’ daadwerkelijk zullen betwisten. Zo hebben Astana, Mitchelton-Scott, Team Ineos en UAE Emirates al besloten om niet deel te nemen, terwijl ook CCC lijkt te passen voor de rittenkoers.

Er zijn ook enkele ploegen die wel degelijk zullen afzakken naar Plaisir, het vertrekpunt voor de 78e editie van Parijs-Nice. Zo heeft NTT Pro Cycling laten weten ‘gewoon’ te zullen deelnemen, net als Arkéa-Samsic.

Dit artikel delen:

5 Reacties

chasse patat 5 maart 2020 om 17:48

Logische zet na de afzeggingen. Ik ben benieuwd wat de UCI hiervan vindt of is ASO vrij in het maken van keuzes hierin?

Velominatus 5 maart 2020 om 17:50

De UCI vindt helemaal niks van de Corona crisis. Behalve dat iedere renner met een eigen pen de startlijst moet tekenen.

Verweggistan 5 maart 2020 om 18:06

Als de sokken maar niet te hoog worden opgetrokken.

Velominatus 5 maart 2020 om 18:20

Ik denk dat voor de sokken nu wel een uitzondering gemaakt wordt. Hoe bescherm je anders je kuiten tegen het virus?

Polleke 5 maart 2020 om 20:05

De ASO regeert over de wielersport…de UCI is al lang blij als ze alle, in hun woordkeuze, ‘stakeholders’ een licentie kunnen slijten…

Headlines

Materiaalzone

Populair