Organisatie Olympische Spelen: “Geruchten over afgelasting kloppen niet”

vrijdag 22 januari 2021 om 09:06
Organisatie Olympische Spelen: “Geruchten over afgelasting kloppen niet”

foto: Cor Vos

De Japanse regering zet nog altijd volledig in op de Olympische Spelen van Tokio, zo heeft de organisatie van het mondiale sportevenement vandaag laten weten in een persbericht. De Britse krant The Times kwam eerder nog met het bericht dat de Spelen in Japan niet kunnen doorgaan.

“De Japanse regering heeft achter gesloten deuren de conclusie getrokken dat de Spelen in Tokio vanwege het coronavirus afgelast moeten worden”, zo vertelde een niet bij naam genoemd lid van de Japanse regeringscoalitie aan The Times. “De Olympische Spelen zijn gedoemd.”

“Het doel is nu om een manier te vinden om de afgelasting zonder gezichtsverlies aan te kondigen. Niemand wil de eerste zijn die dat zegt, maar de consensus is dat het te moeilijk is. Persoonlijk denk ik niet dat het gaat gebeuren.” Japan zou zich volgens de Britse krant nu willen richten op de organisatie van de Olympische Spelen van 2032.

In volle voorbereiding 
Onzin, zo laat de organisatie achter het evenement nu weten. “Alle betrokken partijen, waaronder de nationale regering, het stadsbestuur van Tokio, het organisatiecomité en het IOC en IPC, zijn nog altijd volop bezig met de aankomende Olympische Spelen. We zullen er alles aan doen om de Spelen zo veilig mogelijk te laten verlopen.”

“De geruchten over een afgelasting zijn niet waar en zorgen alleen maar voor meer verdeeldheid en angst onder de sporters”, zo laten verschillende officials weten aan CNN. “De Spelen in Tokio gaan door.” Ook de Japanse premier Yoshihide Suga en IOC-voorzitter Thomas Bach spraken hun vertrouwen uit in het doorgaan van het sportevenement.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Polleke 22 januari 2021 om 09:09

Iets met rook en vuur…

Oblomov 22 januari 2021 om 09:32

Of iets met wens en gedachte bij die ene official die blijkbaar tot de 80% behoort…

josemanuelfuente 22 januari 2021 om 09:21

Gewoon schrappen, 80% van de Japanners heeft er ook al geen zin in.

Wheely 22 januari 2021 om 09:52

*Japanners.

Turtlehead 22 januari 2021 om 09:27

Tsja, als je graag wilt, kun je nu best zeggen dat het doorgaat en misschien lukt het dan ook nog als alles meezit.
De centrale vraag is of je er nú verantwoordelijkheid voor wilt nemen door te zeggen dat het doorgaat, of dat het logischer is om het af te gelasten. Ik gok dat het dat laatste wordt (afgelasten).
Wel jammer voor de ‘kleinere’ sporten. Voor wegwielrennen maakt het de boel alleen maar overzichtelijker: de Tour is dan weer ‘gewoon’ de allerbelangrijkste wedstrijd (als die wél doorgaat natuurlijk ;) ).

molovin 22 januari 2021 om 09:32

Het is natuurlijk lastig in te schatten hoe het er in de zomer voorstaat door het warmere weer, plus dat vaccineren moet toch ook op termijn eens effect gaan hebben?

Voor het wielrennen maakt het denk ik idd niet veel uit, De Tour gaat zo goed als zeker gewoon door, net zoals de klassiekers en andere grote koersen.

Arie den Blanken 22 januari 2021 om 14:11

De Tour is voor het mannen profwielrennen op de weg veruit de grootste en belangrijkste koers. Of de OS wel of niet doorgaan maakt daar toe niet uit.

Fast Freddy 22 januari 2021 om 09:33

Als we vorig jaar iets geleer hebben is het wel dat corona net zo als griep seizoensgebonden is. Tel daar vaccinatie bij op en dan is er komende zomer nauwelijks nog een probleem. Misschien is de voorbereiding niet voor iedereen gelijk, maar de Spelen kunnen gewoon doorgaan.
Wat het volk ervan vindt is niet relevant, dan hadden ze zich niet aan moeten melden. Of voor 2032 opnieuw…

Emergo 22 januari 2021 om 10:43

Dream on. Daarnaast: het volk heeft zich niet aangemeld,

Oblomov 22 januari 2021 om 09:37

Vooral slecht dat ze zich zo koppig verzetten tegen een plan B. Het moet mogelijk zijn om de Olympische toernooien te verdelen over welwillende landen. Dan maar een keer niet in één stad/land.

Derierre de la course 22 januari 2021 om 09:41

Dat is in de toekomst toch ook de bedoeling? Of was dat bij het voetbal?

Koers 22 januari 2021 om 11:55

@derierre volgens mij was dat enkel eenmalig bij het ek omdat het een x aantal jaar bestaat of aantal keren is gespeeld

HoofdIsVrij 22 januari 2021 om 09:40

Dit komt wel een beetje over als: “De raad van toezicht staat pal achter de trainer en heeft alle vertrouwen in de toekomst”.

UrbanSteel 22 januari 2021 om 09:51

Thomas Bach liep vorig jaar ook al geruime tijd te roeptoeteren dat er geen sprake was om de spelen uit te stellen, staat nu uiteraard weer vooraan om het zelfde te verkondigen.

Dikke Vrouw 22 januari 2021 om 09:52

waar rook is is vuur

Wheely 22 januari 2021 om 10:00

We zien het wel, het is allemaal zo onvoorspelbaar. Ik zou als wielrenner lekker focussen op de Tour met de OS in het achterhoofd. Over een paar maandjes is er al een hoop meer te voorspellen maar het lijkt mij dat met een combinatie van vaccinaties, maatregelen, protocollen en inzichten er tegen die tijd een hoop meer te organiseren valt.

Jean Dumas 22 januari 2021 om 10:31

We zijn nog flink verwend als wielerfans vorig jaar, zo blijkt maar weer.

wiebipedia 22 januari 2021 om 11:07

Het lijkt me ook onwenselijk en praktisch onmogelijk om (wederom) een evenement als deze in concept te organiseren, met alle gevolgen van dien. Uitstel is teleurstellend, maar niets minder dan een logisch gevolg.
Zelfs in het beste scenario (hierboven geschetst) met optimale vaccinatie en seizoenseffecten is het niet te voorspellen hoe het virus zich verhoudt en eventueel muteert.
Kijk naar AO nu in Melbourne. De overheid en organisatie wil dat door laten gaan als symboolpolitiek. Het draagvlak onder in Oz is alleen maar gekelderd en heeft evenement is bij voorbaat al gemankeerd door ongelijke voorbereiding, mogelijke uitval door besmetting, etc. Het heeft veel minder met competitie en topsport te maken dan ze willen doen voorkomen.

Arie den Blanken 22 januari 2021 om 14:06

Het wordt langzaam tijd om de OS voor goed af te schaffen. Het is uitgegroeid tot het bijna grootste geldverspillende commerciële onzin evenement ter wereld. De topsport houdt dan genoeg grote evenementen over.

re-cycle 22 januari 2021 om 11:25

ze gaan zeker door in 2024

Gala 22 januari 2021 om 12:36

Ben je daar zo zeker van?

vincenzo 22 januari 2021 om 12:57

Deze tegenstrijdige berichten passen helemaal in de strategie van angst en verdeel van politici en media; mondkapje werkt niet – mondkapje werkt toch wel; vaccin haalt ons uit de crisis – oh nee, vaccin haalt ons niet uit de crisis; Britse variant is zeer besmettelijk – welnee, het valt wel mee met die Britse variant etc.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair