Organisatie Dénivelé Challenge denkt aan dubbele beklimming Ventoux

vrijdag 20 december 2019 om 11:14
Organisatie Dénivelé Challenge denkt aan dubbele beklimming Ventoux

Jesús Herrada - foto: Cor Vos (archief)

De organisatie van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge (1.1) denkt voor 2020 aan een dubbele beklimming van de Reus van de Provence. De definitieve route zal eind januari worden onthuld, aangezien de parcoursbouwers rekening moeten houden met werkzaamheden op de top van de Ventoux.

Aan het begin van het nieuwe jaar zal duidelijk worden wat er precies moet gebeuren op de top van de fameuze beklimming. De organisatie zal dan ook een afweging maken of de renners tweemaal de Mont Ventoux kunnen beklimmen, aangezien ze ook een keer moeten dalen naar het dal.

Dit jaar stond de eerste editie van de Franse eendagswedstrijd op het programma. De Franse Tourhoop Romain Bardet begon als topfavoriet aan de klimkoers, maar de renner van AG2R La Mondiale moest op de flanken van de Mont Ventoux zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Jesús Herrada van Cofidis.

Dit artikel delen:

3 Reacties

hartstikkebedankt 20 december 2019 om 12:01

Zou leuk zijn om deze koers te zien doorgroeien naar 1.HC. Er zijn relatief weinig eendaagse klimkoersen op niveau. Ook de Pro Öztaler 5500 heeft helaas slechts één editie gekend in 2017. Deze koers zie ik ook zeer graag terugkeren.

0
Kevin Lowagie 20 december 2019 om 13:03

Lijkt me leuk om de Ventoux te beklimmen vanuit de verschillende kanten tijdens deze wedstrijd. Dan is er idd opnieuw een eendagskoers voor klimmers.

0
Polleke 20 december 2019 om 15:49

Lol,,, 2 keer als het na 1 keer ook al duidelijk is wie de beste klimmer uit deze wedstrijd moge zijn…wedstrijdje ver pissen onder organisatoren…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone