Optreden Jumbo-Visma roept vraagtekens op – WIELERFLITS UPDATE #8

vrijdag 8 juli 2022 om 10:29
Video

Een openingsfase om duimen en vingers bij af te likken, gevolgd door een solo in de finale van de grote aanstichter: Wout van Aert. De geletruidrager zette het peloton hard aan het werk, maar werd uiteindelijk gegrepen en raakte de leiderstrui kwijt aan Tadej Pogačar. Maar was dat nu wel zo slim vanuit het oogpunt van de Nederlandse ploeg?

In de WielerFlits Update blikken onze verslaggevers Nico Dick en Raymond Kerckhoffs terug op de zesde etappe in de Tour de France 2022. Daarin liet Pogačar zien dat hij opnieuw de te kloppen man lijkt te zijn. Maar de heren blikken ook vooruit op de eerste aankomst bergop van vrijdag op La Super Planche des Belles Filles, waar we pas een echte showdown krijgen met wie er goed zijn en wie niet.

Beluister de podcast hier:

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


De WielerFlits Update is ook te beluisteren als podcast
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

21 Reacties

SprintMaster 8 juli 2022 om 10:41

In ieder geval hebben de zwakke schakels van UAE flink moeten doorbijten met een razendsnel gemiddelde van ruim 49 km/h. Wellicht dat die in de etappe van vandaag alsnog door het ijs zakken.

0
Asje Menou 8 juli 2022 om 10:48

Die van TVJ hebben toch net zo hard moeten meefietsen?

0
Aart van Woud 8 juli 2022 om 12:19

Heb jij geen verstand van hoe het rijden in een peloton werkt?

https://www.nemokennislink.nl/publicaties/wielrenner-veel-beter-af-in-het-midden-van-het-peloton/

0
Eroba 8 juli 2022 om 10:49

Ze probeerden MvdP eraf te rijden waarschijnlijk

0
Asje Menou 8 juli 2022 om 11:55

Daar dacht ik ook aan, eerlijk gezegd.

0
Geurt Harm 8 juli 2022 om 10:51

Het was een steengoede actie van Jumbo-Visma. De kasseienrit was slopend geweest voor de ploeg. Roglic had een dag nodig om bijna letterlijk wonden te likken. De ploeg kon een dag gebruiken waarin ze niet de last van de koers hoefden te dragen. Alle renners hadden keihard moeten werken de dag ervoor. Van Aert zou vandaag het geel toch al gaan verliezen en het geel was voor hem geen doel. Daarbij pakt hij bij de tussensprint meer punten dan de concurrentie voor het groen. Je moet elke dag niet alleen naar de dag zelf kijken maar ook naar de rest van de ronde. UAE heeft niet de sterkste ploeg om de koers te controleren, als je die dan in een vlakke rit wat extra kunt afmatten ook prima… Deze dag kan zich zomaar later in de Tour terugbetalen.

0
Polleke 8 juli 2022 om 12:39

UAE heeft met 2 man 50 km op kop gereden, daarna komen andere ploegen, met andere doelen zo en zo meehelpen… Om dat te weten moet je geen performance manager zijn…het doel om een Jumbo man in een grote groep te zetten was mislukt, dan moet je ook kunnen toegeven dat met 3, later 2 man doorkachelen zinloos was…

0
tramontana 8 juli 2022 om 10:57

Het was eens iets anders, onconventioneel, onverwacht en daarom interessant en leuk om naar te kijken.

0
Wheely 8 juli 2022 om 11:23

Van Aert had ook de pech dat Mathieu totaal niet in vorm is, die had anders geheid meegereden en dan waren ze ribbedie geweest.

0
Apemantus 8 juli 2022 om 11:31

Op Wieler Revue staat een goed opiniestuk over de gisteren gehanteerde tactiek van Jumbo/Wout. Twee korte passages daaruit:

“Waarom Van Aert of Jumbo Visma toen de stekker niet uit de aanval trokken is een raadsel. Wout had perfect in het peloton kunnen zitten en op het einde wedijveren met Pogacar voor de etappe. Mocht dat niet lukken, had hij sowieso krachten gespaard voor de komende twee weken. En hij zal ze nodig hebben…

Daar zit een beetje het onbegrijpelijke. Hij heeft op één week tijd al zoveel gegeven – denk bijvoorbeeld ook aan de kasseirit naar Arenberg – dat hij zich dit soort van ‘folietjes’ niet moet aandoen. Ook reuzen sterven. Ooit.”

“Voor Van Aert persoonlijk gaat het niet over Tourwinst. Maar voor zijn ploeg wel. Zij kunnen deze man nog gebruiken in de laatste week om Roglic of Vingegaard te helpen. Als hij zich niet verrot rijdt natuurlijk. Als ze geen zinloze energie verspelen door tegen windmolens te vechten.

Voor een ploeg die zoveel te verliezen heeft – geel en groen – en waar alles zo meticuleus gepland wordt, zijn deze Don Quichote-acties moeilijk te verklaren.”

0
Geurt Harm 8 juli 2022 om 11:47

Ook reuzen sterven ooit geldt dus zeker ook voor Pogacar. Die is verreweg de beste van het hele peloton. Maar zijn zwakte is zijn ploeg en die moet je dus verder verzwakken. Bij Jumbo is de ploeg de kracht, dus ik denk niet dat ze te veel verzwakken door een actie als gisteren. Ze hoeven dat ook niet elke dag zo te doen, dus.

0
Apemantus 8 juli 2022 om 11:35

Het is natuurlijk ook moeilijk om nee te verkopen aan je beste renner. Maar toch moet de uiteindelijke regie bij de ploegleiding liggen en niet bij Van Aert, die er weer een spektakelstuk van wou maken.

0
Glorious 8 juli 2022 om 11:46

Jumbo is één van de mooiste en grootste teams…. maar dat gezeik door Belgen of Nederlanders die nooit wat met de ploeg hebben……. zinloos.

0
Viktrodriguez 8 juli 2022 om 11:51

Lol. verblinde Jumbo-fanboys die nooit wat verkeerds zien in de acties van de ploeg en zijn renners, die zijn pas verschrikkelijk.

0
drethehague 8 juli 2022 om 11:52

Als v aert bij de 1e 4 demarages hulp had had hij iedereen inclusief pogo aan gort gereden …. toptacktiek !!

0
Wildebert 8 juli 2022 om 12:01

Je vraagt je af wie nou de regie voert bij Jumbo. Leek er gisteren sterk op dat Wout zelf de leiding heeft. De Netflixversie zal mss nog wat meer inzicht bieden. Blijf het jammer vinden dat Van Aert niet op het wiel van Pogi reed gisteren.

0
Ward 8 juli 2022 om 12:20

Mooi zou zijn dat Van Aert gewoon zelf verklaart dat het niet zijn meest tactische move was. Dat zijn we van al het gezeur af ;)

0
Pietspeed 8 juli 2022 om 12:20

Nuchter, objectief beschouwd was het oliedom de move van Van Aert zowel voor zichzelf als het team. Of was het de beslissing van Frans?
Tussensprintpuntjes pakken ok, maar ronduit kansloos om tegen een getergd, jagend voltallig toptourpak de zege in Longwy te halen.
Had zich als Fuglsang terug moeten laten zakken en sorry zeggen tegen Quinn. Vervolgens recuperatie voor evt Longwyzege, extra groene punten, behoud van geel en nb frisser voor vandaag om de kopmannen te helpen.
Dat onder druk zetten verhaal of kijken waar het schip strand, allemaal spectaculair en misschien leuk voor de kijker, maar rendement was uiteindelijk na tussensprint nul of zelfs negatief.

0
jv88 8 juli 2022 om 14:50

Klopt als Jumbo fan moet je ook toe kunnen geven als iets een slechte keus was. En dit was er een.

0
I. Karner 8 juli 2022 om 16:42

Geen vraagtekens volgens mij, het is alles vrij duidelijk, waarom en ik vind het ook logisch. Om meer darover te weten, kunnen jullie IN HET WIEL van histeren met de gast Merijn Zeeman luisteren.
Overigens, in een podcast van de Sloveense radio val202 zei DS van UAE Hauptman gisteren, dat twee wielrenners van hun ploeg (Bennet en Hirschi) bijna 50 km peloton moesten achtervolgen. Omdat ze zijn achtergebleven. Daarom was het doel om de UAE te “vermoeien” niet zo’n misplaatste tactiek.

0
Johnnie Doe 8 juli 2022 om 17:42

Dat was gewoon een actie om geel kwijt te spelen en Pogi in het geel te krijgen. Dat is perfect gelukt. Zelden heb ik zo’n perfwcte leadout van Rogi voor Pogi zien doen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone