‘Oprichter Katusha-Alpecin springt financieel in de bres voor ploeg’

woensdag 17 juli 2019 om 12:23
‘Oprichter Katusha-Alpecin springt financieel in de bres voor ploeg’

Jens Debusschere - foto: Cor Vos

Igor Makarov lijkt de reddende engel voor Katusha-Alpecin. Wanneer er geen nieuwe co-sponsor wordt gevonden is de ploegbaas bereid zelf geld bij te leggen om de ploeg voor de WorldTour te behouden. Dit blijkt uit onderzoek van SpazioCiclismo.

De Russische zakenman richtte zijn Katusha-ploeg in 2008 op. Elf seizoenen later is het al enige tijd onrustig en gonst het van de geruchten over de ploeg. Nog altijd zijn onderhandelingen met mogelijke geldschieters niet afgerond. Aan alle onzekerheid lijkt de oliemagnaat nu echter hoogstpersoonlijk een eind te willen maken door te garanderen dat de ploeg ook volgend jaar nog in het peloton te zien zal zijn.

Renners die ook voor volgend seizoen nog een contract hadden wil Makarov behouden voor de ploeg. Dit zou betekenen dat Jens Debusschere en Jenthe Biermans in dienst van de wielerformatie zullen blijven, net als Enrico Battaglin, Alex Dowsett, Reto Hollestein, Dani Navarro, Nils Politt, Mads Würtz Schmidt, Dmitry Strakhov, Harry Tanfield en Rick Zabel. Er wordt nog niet actief naar nieuwe renners gezocht, daarvoor moeten eerst de onderhandelingen met potentiële sponsoren zijn afgerond.

Dit artikel delen:

8 Reacties

rennerske 17 juli 2019 om 12:31

@west. Redding lonkt! Jouw dag kan niet meer stuk.

Polleke 17 juli 2019 om 12:57

Goed nieuws… hoe meer zielen, hoe meer vreugde…

jorrytj 17 juli 2019 om 13:00

Goede knechten voor MvdP

koos verrek 17 juli 2019 om 13:23

Ga die ook betalen voor VDP?

Chasse_patate 17 juli 2019 om 13:24

Maar dan zullen ze nog wel renners bij moeten halen. Want als ze te lang wachten zijn alleen de mindere goden nog beschikbaar en daar gaan ze niet meer overwinningen mee halen.

jooprioolpijp 17 juli 2019 om 13:30

Klinkt als uitstel van executie. Kan me niet voorstellen dat renners die elders aan de bak kunnen hier op gaan zitten wachten.

hartstikkebedankt 17 juli 2019 om 14:03

Ze hebben daar een aantal quick wins nodig dus bijvoorbeeld: Dan Martin, Pozzovivo, Bilbao, LLS, Trentin.

Utrecht19 17 juli 2019 om 14:13

Het loopt niet helemaal soepel bij deze ploeg, winnen erg weinig. Renners worden minder nadat ze daar heen gaan en weer beter als ze daar weer weg gaan. Heb weinig met deze ploeg.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair