Oppermachtige Valverde schiet voor de vijfde keer raak in Waalse Pijl

Oppermachtige Valverde schiet voor de vijfde keer raak in Waalse Pijl

foto: Sirotti

woensdag 19 april 2017 om 16:47

Alejandro Valverde was al recordhouder in de Waalse Pijl en heeft daar in 2017 nog een schepje bovenop gedaan. De bijna 37-jarige Spanjaard wist voor de vijfde keer in zijn carrière de Muur van Huy als snelste op te rijden. Daniel Martin en Dylan Teuns mochten mee op het podium. Robert Gesink was de beste Nederlander op plek vijftien. Zestal kleurt de dag
In de eerste kilometers bundelden twee drietallen de krachten. Een kopgroep van zes vormde zich: Yoann Bagot (Cofidis), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Olivier Pardini (WB-Aqua Protect-Veranclassic), Fabien Doubey (Wanty-Groupe Gobert) Romain Guillemois (Direct Energie) en Daniel Pearson (Aqua Blue Sport). Zij verzamelden een maximale voorsprong van een dikke zes minuten, maar Movistar had de touwtjes stevig in handen. In de bevoorrading kwam Michael Valgren hard ten val, waardoor zijn koers erop zat.

Jungels strandt in zicht van de haven
Op een kleine veertig kilometer voor het einde zat de vlucht erop. Alessandro De Marchi besloot aan te vallen. Hij verzamelde snel een voorsprong van twintig seconden. Bob Jungels waagde vanuit het peloton de sprong. Niet veel later liet de Luxemburgs kampioen zijn Italiaans kompaan achter en ging hij solo opzoek naar de zege. Het zag er heel even goed uit, toen Jungels bijna een minuut voorsprong had op tien kilometer voor het eind. De rekenmeesters in het peloton hadden hun zaken echter op orde. Op de Muur van Huy werd Jungels gegrepen en daarna was het de piepjonge David Gaudu (20) die de knuppel in het hoenderhok smeet. Valverde schoof in zijn wiel, wipte erover heen en won met een straatlengte voorsprong.

Dit artikel delen:

118 Reacties

Max1 19 april 2017 om 20:02

Ondanks de saaie koers toch wel chapeau voor Valverde, hij wordt zelfs nog beter met de jaren !

0
alsjewint 19 april 2017 om 20:04

@vanuit de kantlijn

Zou wel heel spectaculair zijn denk ik, maar vrees dat ze dan heeeeeel veel strobalen nodig hebben en de nodige ambulances.

0
Romāns Vainšteins 19 april 2017 om 20:09

Huidige finale van LBL levert een pak meer kansen op dan die in AGR en/of FW, een heel erg supersnelle weg met voordeel vanaf top redoute naar Luik is er ook niet meteen.

0
Max1 19 april 2017 om 20:27

Finale LBL levert helaas niet meer kansen op, de laatste 5 kilometers zijn zo zwaar dat niemand van de toppers zich waagt aan een vlucht. Schrap de aankomst in Ans en je krijgt een heel andere koers.

0
Romāns Vainšteins 19 april 2017 om 20:43

Laatste 5 km zijn helemaal niet zo superzwaar maar op-en-af zigzag door de wijken heen, DiLuca (solo), Valverde (met 3), Andy, (solo) Vino (met 2), Gilbert (met 3) & Iglinsky (solo/met 2) op rij vluchten af zien ronden van ’07 tm ’12. Het is enkel de laatste jaren bout door de merkbaar sterkere equipes vol knechten die nagenoeg kopmantempo aankunnen en de order hebben samen aan te komen > dat ligt echt aan de renners en veel minder aan het parcours. Maar jij zat te denken aan linea recta via de N-30 naar de Maasboulevard ? Volgens mij pakken ze je dan terug.

0
Wheely 19 april 2017 om 20:45

Wat een baas is Alejandro, dit blijft gewoon een prachtige aankomst. Binnen 3 minuten de koers gezien hebben is ook wel eens lekker. Ik zou ze ook wel eens een klimproloog willen zien rijden op dit parcours.

0
Doordrijver 19 april 2017 om 20:54

Baas. Oppermachtig.

4 namen onthou in. Valverde, Gaudu, Teuns, Jungels.

Men heeft inderdaad gereden voor een Valverdeshow. Vroeger opengooien loont, leerden alle koersen tem zondag ons.

0
Wielrennertje 19 april 2017 om 21:07

Zie hier dat veel hier klagen over dat het een saaie koers is en dat Orica en Sky dom zijn. Als het zo saai is en het je erg irriteert is het een optie om je tv later of helemaal niet aan te zetten om te kijken. Daarbij is het niet bepaald dom van Orica en Sky. Als ze niet hadden gereden hadden ze helemaal geen kans gehad om te winnen.
@8.6 Jij altijd met je droge opmerkingen ;)

0
Romāns Vainšteins 19 april 2017 om 21:14

Tuurlijk is er niks mis mee om tegen beter weten in te kijken en vervolgens heel hard te klagen dat ze opnieuw de Waalse Pijl verpest hebben. Net alsof klagen minder vermakelijk is dan ‘jippejee, wat is die Valverde toch elk jaar weer constant en beregoed zeg’ in welke vorm dan ook neerpennen.

0
123poetertjes 19 april 2017 om 21:17

Van Martin had ik gek genoeg het idee dat hij simpelweg moest passen in het eerste deel van de muur. Op een bepaald moment (1 minuut 14 in bijgevoegd filmpje) zat ie namelijk pal achter Theuns. Spoelen we even door naar ongeveer 1:50. Theuns mooi bij Valverde en Henao en Martin niet eens in dat groepje maar een stukje erachter. Dat was het moment dat ik hem eigenlijk al had afgeschreven, en toen is ie dan nog beginnen goochelen.

Martin is iemand die zich op zijn limiet nog herpakken voor een eenmalige versnelling, had hij verder voorin gezeten dan was die versnelling er vermoedelijk niet eens gekomen. Valverde had hij sowieso niet meer verslagen.

0
Wheely 19 april 2017 om 21:57

Teuns hè. Niet Theuns, dat zou een beetje vreemd zijn.

0
assen 19 april 2017 om 22:32

Orica en Sky hebben gereden als domoren. Ze hadden alles in het werk moeten stellen mee te zijn met Jungels, met een kopman (Kwiat of Henao – Kreuz of Albas). Op de Muur verlies je toch.
En, zoiets kun je vantevoren doorspreken met elkaar, als teams.

LBL was vorig jaar ook zo saai. Ik blijf hopen!

0
sooike 19 april 2017 om 23:29

Zou Valverde…..? Nee..wat zeg ik nu toch weer ?

0
Lennimator 19 april 2017 om 23:29

Dit was ooit een echte klassieker. Dat moet het weer worden… Maak er desnoods 250 kilometer van ipv 200. Het woensdag argument telt niet, zie Gent Wevelgem.

0
Berggeit1988 20 april 2017 om 00:25

Ook al zal Valverde nog vijf jaar doorgaan, wint hij keer op keer.. El Imbatido! Erg benieuwd naar zondag. Verwacht een mooie strijd tussen hem, de Kwiat, Costa en Martin. Dark horse: Barguil. Go Warren!!!

0
Panter 20 april 2017 om 01:55

Haha blijters!! Kunnen jullie echt niet genieten van deze prestatie? Valverde is gewoon top op deze aankomst! De man die hem hier kon kloppen is vorig jaar gestopt met wielrennen (rodriguez) en van de actieve is de belangrijkste geblesseerd (alaphilippe). En trouwens voor de blijters, movistar heeft een zeer sterk blok. Als orica en sky het gat niet had dichtgereden deden ze het zelf wel. Voor diegenen die vinden dat ze eerder moeten aangaan zegt de klimtijd genoeg over de tempo van de groep! Valverde bepaald zelf de tempo die hoog genoeg is om aanvallen te pareren. Hij doet dat elk jaar op dezelfde manier!

0
Ivanoviclover 20 april 2017 om 02:01

Martin zei dat hij tot op 500m geen goed gevoel had maar er net op tijd door gekomen is. Zat hij in het wiel van Valverde, en nu volgt een straffe uitspraak, dan gaf ik hem kans op winst.

0
Schollekop 20 april 2017 om 08:02

Driewerf hulde voor de beste renner van het afgelopen decennium: Alejandro Valverde!
Wat een inzicht, wat een power en wat een ongelofelijke drive heeft die man. De rest zijn slechts zielige, ploeterende figuranten in de grote one man show van El Imbatido. Zo vermakelijk genoeg, RomansVainsteins?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone