Oppermachtige Kastelijn: “Eerste rondes heb ik echt gas gegeven”

zaterdag 23 november 2019 om 15:05
Oppermachtige Kastelijn: “Eerste rondes heb ik echt gas gegeven”

foto: Cor Vos

Yara Kastelijn pakte met een vorstelijke solo de zegebloemen in de Ambiancecross te Wachtebeke. In gesprek met WielerFlits toonde de Europese kampioene zich gelukkig met haar vierde overwinning van het seizoen. Ook blikte ze alvast vooruit op de wereldbekermanche in Koksijde. “Winnen zal morgen niet voor mij zijn.”

Kastelijn, die dit seizoen nog niet buiten de top vijf reed, maakte er een onewomanshow van. “Als ik aan de start sta wil ik graag winnen. De eerste twee rondes heb ik echt wel gas gegeven. Toen had ik een gaatje en kon ik mijn eigen wedstrijd rijden. Ik kon het de laatste twee rondes wat rustiger aan doen, maar een cross kun je toch nooit heel rustig rijden.”

Morgen wacht de wereldbeker in Koksijde. “Ik ken mijn eigen kwaliteiten nog niet zo goed in het zand”, erkent ze. “In Oostmalle ligt het zand me wel, maar dat is toch ander zand. Daar ligt wel zand, maar het is niet zo diep. We zijn woensdag al met de ploeg gaan verkennen in Koksijde en toen ging het op het begin niet super goed, maar dat ligt vaak ook aan mij omdat ik dan de focus er niet helemaal bij kan houden.

“Als ik goed focus, hoop ik dat ik morgen ook goed ga zijn. Ik mag nu denk ik net van de tweede rij starten in plaats van van de vierde rij, dus dat scheelt ook al”, vervolgt ze. “Winnen zal morgen niet voor mij zijn. Ik denk dat er wel dames beter zijn in het zand, vooral Sanne Cant. Zij is echt heel goed in het zand. Annemarie (Worst, red) kan er ook heel goed uit de voeten, net als Ceylin (del Carmen Alvarado, red).”

Dit artikel delen:

1 Reactie

kielabokki 23 november 2019 om 16:06

Wel wat meer Sporza kijken Yara!

Headlines

Materiaalzone

Populair