Opnieuw tegenslag voor Darwin Atapuma

vrijdag 7 april 2017 om 08:34
Opnieuw tegenslag voor Darwin Atapuma

foto: Sirotti

John Darwin Atapuma heeft opnieuw tegenslag te verwerken. De Colombiaan kwam gisteren ten val in de vierde rit van de Ronde van het Baskenland en heeft daarbij zijn linker pols gebroken. Eerder dit seizoen raakte hij al eens buiten bewustzijn bij een val in de Ronde van San Juan.

De 29-jarige heeft de nacht moeten doorbrengen in het ziekenhuis, meldt zijn ploeg UAE Emirates op Twitter. Het team spreekt ook over “kneuzingen in het gezicht” van hun renner.

Eind januari raakte de Colombiaanse klimmer al een keer gewond aan zijn gezicht. Tijdens de tweede rit van de Vuelta a San Juan kwam hij toen zwaar ten val en raakte daarbij zelfs tijdelijk het bewustzijn kwijt. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij geen ernstige verwondingen had opgelopen.

Atapuma staat genoteerd op de voorlopige deelnemerslijst van de Giro d’Italia. Het is op dit moment niet bekend of de polsbreuk roet in het eten gaat gooien.

Dit artikel delen:

3 Reacties

IlPirata 7 april 2017 om 08:42

Het zit ‘de puma’ niet mee dit seizoen. Zonde, want het is een attractieve renner.

0
Sephiroth 7 april 2017 om 08:44

Pfff balen zeg, altijd een leuke aanvaller die er echt voor gaat. Hopelijk is hij snel weer terug.

0
Mathieu Moller 7 april 2017 om 11:09

Mocht hij toch de Giro rijden, dan kan hij in het begin rustig aan doen en dan in de laatste week dagelijks in de kopgroep mee om toch nog net de top 10 binnen te dringen, zoals vorig jaar.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone