Opnieuw succes voor Team Sunweb: “Iedereen gunt het elkaar”

zondag 13 september 2020 om 08:59
Opnieuw succes voor Team Sunweb: “Iedereen gunt het elkaar”

foto: Cor Vos

Søren Kragh Andersen bezorgde gisteren in het centrum van Lyon zijn ploeg Team Sunweb alweer de tweede ritzege in de Tour de France. Eerder wist de beloftevolle Zwitser Marc Hirschi al te zegevieren in Sarran. “De ploeg zit in een goede sfeer. Iedereen gunt het elkaar”, zo vertelt Tiesj Benoot aan de NOS.

Op de Côte de la Duchère ging Benoot er met nog tien kilometer te gaan vandoor. De Belg pakte een maximale voorsprong van vijftien seconden, maar bleek niet sterk genoeg om een winnende solo uit zijn benen te schudden. De zege ging echter wel naar een renner van Team Sunweb, na een listige aanval van Kragh Andersen.

De Deense hardrijder en klassiekerspecialist werd na de finish gefeliciteerd door zijn kamergenoot Benoot. “Het is zeer mooi dat we de concurrentie zo kunnen afmatten en dat Søren het kan afmaken. De ploeg zit in een goede sfeer. Als je met zes man meezit in een groep van zeventig… Daar begint het al mee. Als je alleen bent, kun je namelijk niet veel doen.”

“Je moet eerst de kaarten hebben om mee te spelen en die hadden we vandaag. Het is extra mooi dat we de criticasters de mond kunnen snoeren. We horen bij de betere ploegen in de Tour. De sfeer is goed en iedereen gunt het elkaar. Als je vandaag (gisteren, red.) ziet hoe we voor elkaar strijden. Dat is de sleutel tot deze resultaten. We durven te koersen, met dank aan de ploegleiding.”

Ritwinnaar Kragh Andersen op het podium – foto: Cor Vos

Ploegleider Marc Reef: “We hebben hier zo hard voor gewerkt”
Ploegleider Marc Reef mocht afgelopen donderdag al juichen voor Hirschi, maar zaterdag was het dus weer raak voor zijn werkgever. “We waren als ploeg ongelofelijk”, zo vertelt hij in gesprek met de NOS. “We wilden weer een agressieve finale rijden. We wisten dat er iets mogelijk was op de twee klimmetjes in de finale.”

“Er zijn zoveel mensen die hier een aandeel in hebben. We hebben de afgelopen weken ook zo hard gewerkt en dat betaalt zich nu uit. Het volgende doel? We gaan hier eerst goed van genieten. We hebben al een ontzettend goede Tour achter de rug. We gaan op de rustdag weer rustig vooruit kijken.”


Dit artikel delen:

9 Reacties

john 13 september 2020 om 09:04

JA en zelfs iemand van een andere ploeg ,snap niet dat hij dan weg gegaan is daar als hij zo graag wil dat die wint

0
Bruine Koersbroek 13 september 2020 om 09:49

Kan toch dat Dumoulin hem dat gunt?
De analyse van professor Stef vond ik dan weer wat vergezocht.. Maar het kan voor TJV natuurkijk geen kwaad om een ploeg als bondgenoot te hebben..

0
Lalsacien 13 september 2020 om 09:53

JV gaat niet rijden achter alles en iedereen. Alleen als ze een gevaar opleveren voor de gele trui.

0
Seppie 13 september 2020 om 09:05

Deze manier van koersen is een stuk leuker om naar te kijken dan het oersaaie treintjes werk van Ineos, Jumbo etc.

0
Sephiroth 13 september 2020 om 09:28

Helemaal mee eens, echter is de efficiëntie manier van tjv gericht op het klassement, die last drukt niet op de stage hunting opzet van Sunweb. Dus gooi de klassementen met tijd overboord en laat enkel etappe uitkomsten tellen en je krijgt op het einde elke keer deze actie in het veelvoud.

0
flitsvolger 13 september 2020 om 11:34

@Sephiroth Dat leidt tot te gevaarlijke aankomstscenario’s als je dat van het ene jaar gaat veranderen. Volgens commentatoren wordt het dan iedere etappe dringen en kwakken met tientallen om als eerste over de streep te komen (een soort extreme massasprint). Het oude systeem – van heel lang geleden – dat je het klassement leidt/wint op punten die verzameld worden door het aantal minuten tijdsverschil waarmee je een etappe wint, zou eventueel wel kunnen. Bijv 1 punt voor etappewinst, 10 punten voor tijdsverschil 1-3 minuten, 20 punten voor meer dan 3 minuten (of iets dergelijks).

0
Rico. 13 september 2020 om 09:29

Lekker hoor, gewoon een positief stuk over Sunweb en meteen 2 zure reacties er onder, is waarschijnlijk de trend momenteel.

Sunweb heeft gewoon een mooie ploeg voor deze Tour met 1 jonge sprinter, 2 jonge renners voor de sprintvoorbereiding en 5 vrijbuiters die allemaal ook nog een rol in de sprinttrein kunnen vervullen. Belangrijkste daarbij is dat de meeste van hun renners goed in vorm zijn en dat ze elkaar dus wat gunnen. Mooi om te zien dat de resultaten dan ook komen!

0
madeinstars 13 september 2020 om 10:37

Ik moet wel toegeven dat ze het een stuk beter doen dan ik had verwacht. Echt hulde voor hoe ze dat met een vrijbuitersploeg toch als team en tactisch slim spelen.

Waarom dat hier weer meteen gecontrasteerd moet worden met Jumbo is me echt een raadsel. Als je niet begrijpt dat een ploeg die voor ’t klassement rijdt anders koerst dan een ploeg die het alleen van ritwinst moet hebben, dan snap ik überhaupt niet wat je op een wielerforum te zoeken hebt.

0
Arema Pro Cycling Team 13 september 2020 om 11:22

Bol die wint in Parijs, als absolute kers op de taart?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone