Opmerkelijke boete voor Davide Villella in Romandië

zaterdag 1 mei 2021 om 12:25
Opmerkelijke boete voor Davide Villella in Romandië

foto: Cor Vos

Plakbidons, stayeren, afval weggooien buiten de daarvoor bestemde zone en plassen in de buurt van publiek: het zijn overtredingen die geregeld in het juryrapport van wedstrijden voorkomen. De reden waarom Davide Villella gisteren in Romandië werd bestraft, was echter opmerkelijk.

De Movistar-renner, die aan zijn achtste profseizoen bezig is, kreeg een boete van 200 Zwitserse frank (ruim 180 euro) omdat hij punt 1.6 uit het artikel 2.12.007 uit de UCI-reglementen overtrad. De Italiaanse renner reed voor de tweede keer over de finishlijn in de richting van de koers, terwijl hij zijn rugnummer of kaderplaatje nog droeg – en dat mag volgens de reglementen niet.

Villella reed zich in Romandië eerder deze week in de kijker door, samen met onder meer Antwan Tolhoek, mee te zijn in de vlucht van de dag. De 29-jarige renner werd echter vroegtijdig door het peloton ingelopen. Na vier dagen staat hij vijftigste in het klassement, op zevenenhalve minuut van het geel, dat om de schouders van zijn ploeggenoot Marc Soler hangt.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Verweggistan 1 mei 2021 om 12:32

Twee keer gefinisht :). En dat ze daar een regel voor hebben, dan is het dus blijkbaar niet de eerste keer dat dit gebeurd.

Ward 1 mei 2021 om 13:17

Vreemde regel. Je haalt er ook geen voordeel uit. De tweede keer zal je ook nooit vóór de eerste keer eindigen :)

Verweggistan 1 mei 2021 om 13:47

Maar het is wel vervelend voor de jury die een uitslag moet opmaken als een renner 2x passeert.

pirazzi 1 mei 2021 om 12:49

In de richting van de koers, dus terug bedoelen ze waarschijnlijk, bijvoorbeeld om naar een geparkeerde bus te gaan.

Joachim 1 mei 2021 om 13:14

Ik denk het niet, terugkeren zou men tegen de richting van de koers noemen en bovendien heb ik niet de indruk dat renners als ze na de finish terugrijden hun kaderplaatje en rugnummer afnemen.

pirazzi 1 mei 2021 om 14:20

Dat kan ook, maar eenmaal over de finish is de koers afgelopen dus dat is een tegenstrijdigheid.

thorsen 1 mei 2021 om 12:52

Altijd fijn voor de jury als ze strict naar de regeltjes kunnen kijken en niet zelf hoeven nadenken.

Wheely 1 mei 2021 om 12:56

Was blijkbaar onduidelijk waar de bussen stonden. Ik zag in beeld ook dat een Movistar terug het parcours op wou maar terug werd gestuurd door een official.

eddyvv 1 mei 2021 om 13:26

Ik zeg: Half jaar schorsing

heuvelcolombia 1 mei 2021 om 13:27

Twee keer gefinisht en nóg niet gewonnen.

raymond75 1 mei 2021 om 13:54

Terecht ! Minimaal 2 jaar schorsing…

Wheely 1 mei 2021 om 13:58

Ik dacht altijd dat je dan dezelfde tijd als Mollema kreeg.

lampje 1 mei 2021 om 14:36

Renners hebben een voorbeeldfunctie. Goed dat hier gestraft wordt dus.

Jean Dumas 1 mei 2021 om 16:38

Het eerstvolgende UCI-congres in Siberië.

Headlines

Materiaalzone

Populair