Opleidingsploeg Jumbo-Visma wint ploegentijdrit Kreiz Breizh

vrijdag 30 juli 2021 om 19:58
Opleidingsploeg Jumbo-Visma wint ploegentijdrit Kreiz Breizh

Michel Hessmann (hier op archiefbeeld) is de eerste leider - foto: Cor Vos

De opleidingsploeg van Jumbo-Visma heeft de eerste etappe van de Franse .2-etappekoers Kreiz Breizh Elites gewonnen. In de ploegentijdrit door Ploumagoar bleef het team met de Nederlanders Hidde van Veenendaal, Owen Geleijn en de broers Mick en Tim van Dijke Riwal en Uno-X voor.

In Bretagne begon vandaag de mannenversie van de Kreiz Breiz Elites, een vierdaagse rittenkoers van de .2-categorie. Bingoal Pauwels Sauces WB en Uno-X zijn de enige profploegen in de koers, die verder vooral uit continentale teams bestaat. Ook het Nederlandse ABLOC, Metec-Solarwatt, VolkerWessels en de opleidingsploeg van Jumbo-Visma staan op de deelnemerslijst.

Op de eerste dag stond een 12,5 kilometer lange ploegentijdrit door en rond Ploumagoar op het programma. Riwal, met de Nederlanders Nick van der Lijke, Adrie Lindeman en Elmar Reinders, was de eerste ploeg aan het vertrek en wist met 13:52 minuten de lat meteen hoog te leggen voor de concurrentie.

Uiteindelijk was alleen Jumbo-Visma sneller dan de Deense formatie. Het geel-zwarte team zette de tijd stil na 13:33 minuten en dat bleek voor alle resterende teams te hoog gegrepen. Michel Hessmann ging aan de finish zijn ploeggenoten vooraf, waardoor de 20-jarige Duitser die volgend jaar voor de hoofdmacht van de Nederlandse ploeg rijdt, de eerste leiderstrui mocht aantrekken.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Verweggistan 30 juli 2021 om 20:21

Alle ploegentijdritten winnen, begint alweer een beetje Rabo CT te worden.

Poeksel 30 juli 2021 om 20:28

Mooi resultaat, maar wel weer een gemiste kans voor een Nederlander in de leiderstrui.

Fast Freddy 30 juli 2021 om 20:51

Ik kijk wel uit naar een TTT in de tour met Dumoulin, Dennis, Roglic, vAert Vingegaard en Martin, maar alleen deze potentiële line-up zal voor de ASO al reden zijn om er niet aan te beginnen.

xistnc 30 juli 2021 om 20:58

Hier alvast de volledige uitslag, vooruitlopend op PCS: klik.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair