Geen zwaar letsel voor David Gaudu na val

maandag 15 maart 2021 om 08:40
Geen zwaar letsel voor David Gaudu na val

Gaudu op archiefbeeld - foto: Cor Vos

David Gaudu en Pascal Ackermann zullen Parijs-Nice 2021 niet uitrijden. De klimmer van Groupama-FDJ kwam vroeg in de slotrit naar Levens ten val, waarna hij niet verder kon. Ook de sprinter van BORA-hansgrohe gaf er vroeg in de laatste etappe de brui aan.

Wat de exacte schade is bij Gaudu, kan zijn ploeg Groupama-FDJ nog niet zeggen. Klassementsleider Primož Roglič kwam ook ten val in de slotrit van Parijs-Nice, maar de Sloveen van Jumbo-Visma kon zijn weg wel vervolgen.


Update – Geen zwaar letsel voor Gaudu na val

David Gaudu heeft geen zwaar letsel overgehouden aan zijn val in de slotetappe van Parijs-Nice. Volgens zijn ploeg Groupama-FDJ kijkt de 24-jarige klimmer, die dit seizoen al de Ardèche Classic wist te winnen, alweer vooruit naar zijn volgende doelen.

Vier dagen na zijn val in de etappe naar Chiroubles, ging Gaudu weer tegen de grond. “David was de enige troef die we vandaag hadden”, zei ploegleider Thierry Bricaud naderhand. “We wisten dat het voor de anderen lastig zou worden. Helaas viel David al snel en daar eindigde eigenlijk ook onze wedstrijd.”

“Hij heeft last van enkele schaafwonden en blauwe plekken aan zijn knie, maar het ziet ernaar uit dat hij niets heeft gebroken. Eerst moet hij nu herstellen, dan moet hij zich over deze Parijs-Nice heen zetten en toewerken naar zijn nieuwe doelen”, aldus Bricaud. De klimmer gaat zich nu op de heuvelklassiekers focussen.

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone