Op 9 juni uitspraak in zaak Van Aert-Nuyens

vrijdag 14 mei 2021 om 09:47
Op 9 juni uitspraak in zaak Van Aert-Nuyens

Van Aert en Nuyens in betere tijden - foto: Cor Vos

Het Arbeidshof in Antwerpen behandelde woensdag het beroep in de zaak Nick Nuyens versus Wout van Aert. Die laatste verbrak op 17 september 2018 zijn contract met Sniper Cycling BVBA, de ploeg van Nuyens waar Van Aert toen voor reed. Op 9 juni volgt er normaal gesproken een uitspraak.

Nuyens sleepte Van Aert in 2018 voor de arbeidsrechtbank, nadat Van Aert zijn lopende contract bij het Veranda’s-Willems van Nuyens opzegde wegens dringende redenen en een vertrouwensbreuk. Nuyens eiste een schadevergoeding van 1,1 miljoen euro, maar Van Aert ging op 26 november 2019 vrijuit bij de arbeidsrechtbank in Mechelen.

De rechtbank in Mechelen oordeelde dat er wel degelijk dringende ontslagredenen voor Van Aert waren, waardoor de Lillenaar werd vrijgesproken. Nuyens kon echter nog in hoger beroep gaan bij het Arbeidshof in Antwerpen en Nuyens hoopt bij het Arbeidshof alsnog gelijk te krijgen. Het ging woensdag onder meer over een getuigenverklaring van Niels Albert.

Getuigenverklaring 
Die geschreven getuigenverklaring van Albert, de toenmalige ploegleider van Van Aert bij de formatie-Nuyens, was voor de Arbeidsrechtbank in Mechelen in november 2019 reden genoeg om de contractbreuk van Van Aert voor ‘dringende redenen’ te aanvaarden. Albert verklaarde dat hij op eigen initiatief vertrok bij de ploeg van Nuyens.

In het kamp-Nuyens ziet men dat echter anders. “Waarom is het woord van Albert meer waard dan het woord van Nuyens”, vraagt advocaat Rudi Desmet zich af. “We hebben verklaringen van vijf mensen die bevestigen dat de samenwerking tussen Albert en Van Aert niet meer goed was. Vier zijn mensen binnen de toenmalige ploeg en een ex-zakenpartner van Albert.”

Van Aert en Albert namens Vastgoedservice in 2015 – foto: Cor Vos

“Dat Nick Nuyens aan Niels Albert zou hebben gevraagd om te liegen, daar is niks van waar”, aldus Desmet. Volgens Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Van Aert, heeft Nuyens echter een poging gedaan om Albert valsheid in geschrifte te laten plegen. “Het is duidelijk dat er ruis op de lijn zat tussen Nuyens en Van Aert. Die twee konden niet meer door dezelfde deur. Het vertrouwen was weg”, citeert Het Laatste Nieuws.

De verdediging van Nuyens blijft bij haar schadeclaim, die inmiddels door intresten en rechtsplegingskosten is opgelopen tot 1,2 miljoen euro. De uitspraak volgt normaal gesproken op 9 juni, tenzij het Arbeidshof beslist om de vijf getuigen (vier mensen binnen de toenmalige ploeg en de ex-zakenpartner van Albert) op te roepen. Dan volgt op 9 juni alleen een tussenarrest.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Marik 14 mei 2021 om 09:50

Wat zijn ze er toch altijd snel bij in de wielerwereld, als het gaat om juridische afwikkeling.

AWestie 14 mei 2021 om 10:02

Dit is het Belgische arbeidsrecht, weinig van doen met juridisch gedoe rondom UCI oid

Cintu 14 mei 2021 om 10:05

Heeft op zich niks met de snelheid van de wielerwereld te maken. Wel met de snelheid van het Belgische gerecht. Op dat vlak ben ik eerder verwonderd dat ze al zo ver gevorderd zijn :-) Het durft hier wel eens (veel) langer aanslepen.

Marik 14 mei 2021 om 10:10

Ah dank voor de verheldering, duurt het normaal altijd zolang in het Belgische gerecht?

Den Izzy 14 mei 2021 om 11:45

@Marik.
Meestal langer.
Deze zijn ze echt tegen een ongeziene snelheid aan het afhandelen naar Belgische normen.

Cintu 14 mei 2021 om 11:51

Ik heb er gelukkig zelf geen rechtstreekse ervaring mee, maar het kan hier inderdaad wel een tijd duren. Oa door een tekort aan middelen en door een historische achterstand die ze maar niet weg gewerkt krijgen.

Yeez 14 mei 2021 om 09:51

Dit blijft ook maar duren zeg. Kan mezelf voorstellen dat je daar last van blijft houden, maar goed… waarschijnlijk zal 9 juni wel een tussenarrest worden

Veloburto 14 mei 2021 om 10:27

Wie is die middelste renner?

Dikke vrouw 14 mei 2021 om 10:37

Ha ha

josi 14 mei 2021 om 11:08

Da’s Charles, dat zie je toch duidelijk op z’n shirtje staan?

Lance4eva 14 mei 2021 om 15:37

Ze zien er alle drie uit als lijken.

Headlines

Materiaalzone

Populair