Oomen wil in 2017 meedoen in finale van grote eendagklassieker

Oomen wil in 2017 meedoen in finale van grote eendagklassieker

foto: Sirotti

donderdag 1 december 2016 om 09:55

Sam Oomen kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen. Dat vertelt hij in het magazine van Cycling.be, waarin hij ook vooruitblikt op 2017. Het 21-jarige talent van Giant-Alpecin wil tot het einde meedoen in een grote eendagskoers.

Ontwikkeling
De Tilburger wil echter niet te hard van stapel lopen. “De stappen die ik altijd gezet heb bij Rabobank en ook in mijn eerste jaar bij Giant-Alpecin, zijn niet vanzelfsprekend. Ik kan niet dit soort reuzenstappen blijven zetten en richting de top wordt dat steeds lastiger waar te maken. Al hoop ik in 2017 weer wat sterker te zijn.”

De klimmer annex klassementsrenner wil komend seizoen een rol spelen in monumenten als de Ronde van Lombardije en Luik-Bastenaken-Luik. In die laatste koers kon hij dit jaar tot diep in de finale mee, maar moest hij er op de Saint-Nicolas toch af. “Ik zou heel tevreden zijn als ik in 2017 in ieder geval in één grote eendagskoers echt tot het allerlaatst kan mee spelen. Nu kom ik vaak net tekort voor de prijzen.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Turtlehead 1 december 2016 om 09:58

Pittige ambitie, mooi. Wist niet dat daar zijn drive lag, dacht mss meer aan etappewerk, waarom weet ik niet.

Romāns Vainšteins 1 december 2016 om 10:00

Snap de focus niet, hem zijnde lijkt me een seizoen giro-(en bij afdoende fitheid vuelta) VOL op ritten een stuk voor de hand liggender.

jvh93 1 december 2016 om 10:17

ik had niet verwacht dat zijn ambitie was om een klassiekerrenner te worden. Had hem ook meer richting de grote rondes of etappekoersen verwacht

LyndaLid 1 december 2016 om 10:17

Apart op zich. Hoewel ie t echt heel aardig deed in Luik, leek me een jaartje op de kleine ronde klassementen focussen en één grote ronde op zn Tim Wellens' rijden wel een goede stap.

Bertvd 1 december 2016 om 10:23

Meneer is net 21. En dan in een koers van 250km in de finale mee willen zitten… dan ontbreekt het niet aan ambitie!

Sebas 1 december 2016 om 10:40

KOEKOEK!

Top 20 in één van die wedstrijden maak ik daar op uit. Overigens kan hij daarnaast gerust een aantal rittenkoersen en een grote ronde rijden.

TykkeThor 1 december 2016 om 11:19

Dat hij zich volgend jaar wil richten op eendagswestrijden hoeft natuurlijk niet gelijk te betekenen dat hij geen klassementen gaat rijden. De Vuelta past bijvoorbeeld prima bij zo’n programma. De motor in dat kleine lichaam is in ieder geval groot genoeg voor de afstand. Afgelopen EK leek hij niet kapot te krijgen.

ghostwriter 1 december 2016 om 12:09

Een programma met Vuelta a Andalucia, Strade Bianche, Tirreno–Adriatico, Tour of the Basque Country, Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne, Liège–Bastogne–Liège, Tour de Romandie, Tour de Suisse, San Sebastián, Tour de Pologne, Vuelta a España, Giro dell'Emilia, Tre Valli Varesine, Milano-Torino en Il Lombardia daarin opgenomen lijkt mij persoonlijk ideaal voor Oomen.

Het lijkt mij daarnaast verstandig dat als hij de Vuelta (of een andere grote ronde) rijdt hij niet direct voor het klassement gaat. Op goede dagen moet hij zo lang mogelijk mee proberen te gaan maar op mindere dagen moet hij zichzelf niet forceren. Deze jongen heeft enorm veel potentieel maar er moet verstandig worden omgesprongen met zijn ontwikkeling.

rahimns 1 december 2016 om 12:21

Als je in je debuutjaar al heel vaak top 30/40 weet te rijden in toch best wel lastige koersen, dan heb je het gewoon goed gedaan. Hij is eigenlijk bijna nergens achter in het peloton geëindigd en dat zegt al genoeg over zijn ambities. Geef hem de tijd, die komt er echt wel.

horsm 1 december 2016 om 13:59

Volgens mij verbaasde hij zichzelf in LBL en ontdekte toen vooral de lol van eendagkoersen. En hij reed ook in Canada tot diep in de finale op kop. Maar een goed idee, lijkt me. Op zijn leeftijd moet je vooral ook plezier in het koersen beleven.

assen 1 december 2016 om 16:07

Focussen op rondes of op klassiekers is nog te vroeg natuurlijk; het is nog niet duidelijk waar zijn kracht ligt. Ambitie om mee te spelen in een klassieker is alleen maar mooi. :-)

MME 1 december 2016 om 17:28

Even dromen, Oomen wint Strade Bianche!

Natte spons 28 juli 2017 om 19:28

Valt het niemand op dat er overal 2017 staat en deze koersen pas in 2018 weer zijn?

edit redactie: het is een bericht uit 2016

Headlines

Materiaalzone

Populair