Ook Stölting wil WorldTour-licentie

Door , vrijdag 15 januari 2016 om 10:33
Ook Stölting wil WorldTour-licentie

Kämna is het grote talent bij Stölting - Foto: Sirotti

Hoewel Stölting Service Group haar eerste wedstrijdkilometers als ProContinental-team nog moet maken, wil het in 2017 toetreden tot de WorldTour. “We willen de stijgende Duitse interesse in het profwielrennen maximaal benutten”, vertelt teammanager Hans Mosbacher.


Tour-deelname
“Het doel is om in 2017 in de WorldTour te rijden”, gaat Mosbacher verder tegenover Rad-Net. “Onze interne structuur en de teamgeest komen overeen, waardoor we een solide basis hebben waarop we kunnen bouwen. Ik zie dan ook de beste kansen voor onze ploeg in 2017. De mogelijkheid om met een profploeg met een Duitse sponsor, een Duitse licentie én in onze eigen provincie Nordrhein-Westfalen aan de start van de Tour de France te komen, zou sensationeel zijn. Kopman Linus Gerdemann is daarnaast de enige Duitse wielerprof die bij een Duits team onder contract staat, die al eens de gele trui in de Tour gedragen heeft.” Met Fabian Wegmann, Gerald Ciolek en toptalent Lennard Kämna staan er meer goede Duitse wielrenners onder contract bij Stölting Servive Group.

Kapitaal sterke partner nodig
Om die stap te maken is er wel extra geld nodig. Dat had Mosbacher gevonden in partner Cult Energy, maar de Deense co-sponsor onderbrak vlak voor de jaarwisseling het fusie-contract. “Met de huidige oplossing zijn we onze plicht aan de renners nagekomen. Sponsoren zijn echter natuurlijk altijd welkom. Ik denk dat wanneer je de Tour de France als reclame-uithangbord kan gebruiken, dat uitermate aanlokkelijk is voor bedrijven. De ARD (de nationale eerste TV-zender, red.) gaat de gehele Tour live uitzenden. Als we een kapitaalsterke sponsor bij het team kunnen krijgen, gaat de Stölting Service Group haar sponsorbudget vanzelfsprekend ook verhogen. Doorgroeien naar het WorldTour-niveau met een kapitaalsterke partner is het doel”, besluit Mosbacher vol vertrouwen. Vorige week liet Bora-Argon 18 weten ook een WorldTour-licentie in 2017 te ambiëren.

Dit artikel delen:

7 Reacties

wolfje 15 januari 2016 om 10:37

Top, hopelijk komt er een echte sportieve strijd om een plaats in de WT.

KeesD 15 januari 2016 om 10:46

Inderdaad. Ouderwetse promotie/degradatie op basis van behaalde punten zou mooi zijn.

billi 15 januari 2016 om 11:24

laten ze zich eerst maar eens bewijzen op pct nivo …..
als doel wt ploeg komend jaar = of fusie met bora, of een ‘inkoop’ ploeg worden … van beide ben ik geen voorstander, door groei van de ploeg iets bereiken heeft meer mijn voorkeur

Polleke 15 januari 2016 om 12:11

Allez vooruit….Gerdemann als uithangbord voor de Tour…good luck….

zoetepap 15 januari 2016 om 12:49

Iets met Linus? slechte ploegen? geen idee…

Laatste man 15 januari 2016 om 12:54

Eerst maar eens 1-2 jaar bewijzen op PCT niveau.

Chrys 15 januari 2016 om 15:54

Gelukkig hebben ze volgend jaar geen WT licentie nodig om de Tour te rijden ;)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.