Ook Danny van Poppel mist Parijs-Nice: “Niet fit genoeg”

Ook Danny van Poppel mist Parijs-Nice: “Niet fit genoeg”

Van Poppel voor de start van Kuurne-Brussel-Kuurne - foto: Marcel Koch

vrijdag 3 maart 2017 om 18:27

Danny van Poppel start zondag niet in Parijs-Nice. De sprinter is na Wout Poels de tweede landgenoot bij Sky die wel op de planning stond voor de Franse rittenkoers, maar er alsnog van afgehaald is. “Ik voel mij niet fit genoeg. Met het team is besloten om niet te rijden”, zegt hij tegen WielerFlits.

“Heel speciaal is het niet hoor”, voegt Van Poppel daar aan toe. Wat de volgende wedstrijd is waar hij aan de start staat, weet hij nog niet. Eerder al moest Wout Poels afzeggen voor de Koers naar de Zon vanwege een knieblessure. Ook de Franse klimmer Kenny Elissonde is van de startlijst gehaald door Sky. Sebastian Henao en Michal Golas zijn op het laatste moment opgetrommeld.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Guushovd 3 maart 2017 om 18:30

Serieus? TLJ lijkt zo ineens een fantastische plek voor Nederlandse talenten,

vlek 3 maart 2017 om 18:36

Dit hoort gewoon bij de tijd van het jaar, daar heeft de kleur van je shirtje niets mee te maken.

pirazzi 3 maart 2017 om 18:38

Scheldeprijs zou misschien nog kunnen, dat is op 5 april.

Guushovd 3 maart 2017 om 18:46

@vlek
Seizoen van DvPoppel was vorig jaar ook niet om naar huis te schrijven. Ook lijkt hij mij een coureur voor het voorjaar. Parijs nice missen vanwege problemen met zijn fitheid lijkt mij dan alles behalve een goede start.

De reden dat ik het breder trok is natuurlijk dat ook Poels forfeit moet geven. Dit was voor hem de koers om zichzelf neer te zetten. Hij heeft knieklachten zoals D van Poppel vorig jaar.

Mooie_Mario 3 maart 2017 om 18:58

Sky kan schijnbaar wat moeilijker aan Fluimucil komen, waardoor een paar zieke echt ziek blijven. Triamcinolonacetonide is al een tijdje geen optie meer.

TykkeThor 3 maart 2017 om 19:09

Een switch van ploeg aan het einde van het seizoen lijkt me een goed idee voor Danny. Heb het idee dat hij niet helemaal tot ontbolstering komt bij Sky. Voor de Vlaamse klassiekers heeft hij sowieso al drie man voor zich, en voor de sprint heb je ook nog eens Viviani. Orica of Sunweb lijkt me wel een mooie ploeg voor hem

De Brigadier 3 maart 2017 om 19:17

Aqua Blue of Roompot? Als hij ergens kopman wil spelen met zijn snelheid tenminste…

Baukema Tomoulin 3 maart 2017 om 19:18

@TykkeThor: ik vraag me af of Viviani inderdaad nog voor van Poppel staat in de sprints. Ook hij heeft totaal nog geen seizoen om over naar huis te schrijven. Het lijkt me eerder dat Sky (net als movistar) zo'n enorme focus heeft op klassementen en rondes dat sprinters standaard op de laatste plaats komt. Ze hebben niet voor niets Swift zo makkelijk laten gaan.

Cochapolla 3 maart 2017 om 19:24

Haha de koers is nog maar net begonnen en SKY herhaalt het beproefde proces van de voorbije 2 jaar: renners (vooral renners van de tour-selectie) op startlijsten zetten om ze dan net vooor aanvang vd wedstrijd er weer af te halen. Ik volg de startlijsten al een paar jaar minutieus (vr mn pronotjes) en constateer alweer dat SKY enorm aan het foefelen is met de wedstrijdprogrammas van de (tour)renners. WAAROM TOCH? En ga maar na, vorig jaar was het net zo!

Shinzawai 3 maart 2017 om 19:34

Voordat Van Poppel het (mede)kopmanschap in het voorjaar mag opeisen, zal hij toch eerst eens iets van formaat moeten presteren.

Koersmaniak 3 maart 2017 om 21:12

Wat is de reden dat hij niet fit genoeg is?
Blessures of ziekte?
Want team sky is super wetenschappelijk, dus aan zijn trainingsopbouw kan het niet liggen

Turtlehead 3 maart 2017 om 22:19

@Koers: of juist wel natuurlijk:) @Cochapolla heeft gelijk: dit is schering en inslag bij Sky, behalve in de Tour, dan staat iedereen er ineens altijd…

schipperaar 3 maart 2017 om 22:31

Bizar ja, begin maart niet fit genoeg terwijl je zou moeten snakken naar de printemps qui te souris chaque jour un peu plus, pas de cafe clair or in other words there’s something hanging in the sky.

moa 4 maart 2017 om 01:34

Man man… Wie gelooft er nog iets van die ploeg.

Fast Freddy 4 maart 2017 om 10:05

Typisch dat ze niet meer zeggen dan alleen ‘niet fit genoeg’. Ziek? Overtraind? Wat is er loos. Dat men bij Sky op het randje zit qua belasting was al langer duidelijk, ze schijnen er alleen nog niet van te leren. Snel terug naar Trek!

Headlines

Materiaalzone

Populair