Ontdek het parcours van het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville

dinsdag 23 maart 2021 om 13:03
Video

De Amerikaanse veldrijders Kerry Werner en Tyler Cloutier verkenden gisteren het parcours in Fayetteville Arkansas. Daar staan op 30 en 31 januari van volgend jaar de wereldkampioenschappen op de kalender. “De organisatoren hebben hier niet stilgezeten”, klinkt het.

Werner postte de video van de verkenning op zijn YouTube-pagina met een woordje uitleg bij. “Ik herinner me een vlak terrein, toen hier in 2019 een Cat.2-cross werd georganiseerd. Intussen hebben ze de site omgetoverd tot een fiets-speeltuin. Dit parcours is buitengewoon uniek.”

Uiteraard is het parcours nog niet helemaal klaar, maar via onderstaande video krijg je toch al een mooi beeld van wat Van der Poel, Van Aert en andere toppers eind januari volgend jaar voorgeschoteld krijgen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

chiller87 23 maart 2021 om 14:41

Lijkt me met niets te vergelijken. Lange vloeiende afdaling. Lange klim, veel variatie en niet echt technisch. Lijkt me eerder een beginners mtb parcours. Ze maken er wel werk van.

Merlinappa 23 maart 2021 om 16:57

Het lijkt inderdaad wel bijna een mountainbike parcours. Ziet er ook niet heel technisch uit, weinig bochten behalve in de eerste afdaling. Trap is wel echt groot zeg.

Berg op 23 maart 2021 om 19:25

Dat beeld kreeg ik ook. Het stukje ‘veld’ bij veldrijden zie ik ook niet terug.
Wel mooie impressie van het parcours zo

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair