Onemanshow Tom Meeusen in Waaslandcross
Foto: Rudie Ottens
zaterdag 5 november 2016 om 15:59

Onemanshow Tom Meeusen in Waaslandcross

Tom Meeusen heeft vandaag zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Belg van Telenet-Fidea was met afstand de beste in de Waaslandcross in Sint-Niklaas. Alleen Rob Peeters kon een tijdlang in zijn buurt blijven, maar Meeusen won uiteindelijk met een groot verschil.

Bij afwezigheid van Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Lars van der Haar werd vooraf Laurens Sweeck als topfavoriet naar voren geschoven. De Belg startte immers als titelverdediger en komt doorgaans goed uit de voeten op zandomlopen, maar al na dertig seconden was duidelijk dat hij niet voor een tweede keer zou gaan winnen. Sweeck kreeg namelijk te maken met materiaalpech, waardoor hij direct ruim een minuut achterlag.

Tom Meeusen kende een beduidend betere start. De renner van Telenet-Fidea sloeg in de beginfase al snel een gaatje. Na twee ronden had hij een voorsprong van tien seconden op een omvangrijke groep met achtervolgers. In die groep bleek Rob Peeters over de beste benen te beschikken. De Belg ging in zijn eentje op zoek naar Meeusen. Wat volgde was een lange achtervolging, waarin Peeters een aantal ronden op tien seconden bleef hangen, maar hij slaagde er niet in om dichterbij te komen.

Na veertig minuten cross leek bij Peeters de veer gebroken. Toen was het verschil tussen hem en Meeusen plots gestegen naar twintig seconden. De achterstand liep vervolgens steeds verder op. De vogel was dus gaan vliegen. Meeusen hoefde in de slotronde niet langer voluit te gaan. Hij kon al ver voor de finish de overwinning gaan vieren.

De tweede plaats van Peeters kwam niet meer in gevaar. Europees kampioen Toon Aerts eindigde als derde. David van der Poel was vandaag de beste Nederlander op een zevende plaats.

Uitslag Waaslandcross Sint-Niklaas 2016
1. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
2. flag-be Rob Peeters (Crelan-Vastgoedservice)
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
4. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
5. flag-be Tim Merlier (Crelan-Vastgoedservice)
6. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
7. flag-nl David van der Poel (Beobank-Corendon)
8. flag-be Jens Adams (Crelan-Vastgoedservice)
9. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
10. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Verona)

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
5 november 2016 16:10
Zo haalt Meeusen toch gelijk met het overslaan van het EK en het inlassen van een trainingsweek. Hij was vandaag de beste van de subtop.
5 november 2016 16:10
Meeusen heeft zich dan ook volledig gefocust op dit buitenkansje en daarvoor het EK laten schieten.
5 november 2016 16:12
Jammer van de pech van Sweeck. Meeusen sterk. Rijdt toch serieus weg van de rest. In Luzern Pfaffnau won trouwens Van Kessel vandaag voor Weber en Wildhaber.
5 november 2016 16:12
Vorige week werd er hier nog geroepen dat Aerts dit seizoen geen podium meer zou rijden. 6 dagen later is het al zo ver.
5 november 2016 20:47
Hoe zou veldrijden eruit zien met een maximum van drie startplekken per land? ;-)
5 november 2016 20:58
@assen

Dan hadden we een top 6 van Nederlanders en Belgen, heel misschien een tsjech mits Boros een goede dag heeft.

Reacties zijn gesloten.