Ondřej Cink: “Het gaat moeilijk zijn om me aan te passen”

Ondřej Cink: “Het gaat moeilijk zijn om me aan te passen”
donderdag 10 november 2016 om 09:57

Ondřej Cink deed bij vrij weinig mensen een belletje rinkelen, toen Bahrain Merida de 25-jarige Tsjech vorige maand contracteerde. De mountainbiker heeft vrijwel geen ervaring op de weg, maar koerst komend seizoen in de WorldTour. “Echt te gek”, vertelt hij aan Cyclingnews.

Aanpassing
Het contract voor de Tsjech kwam min of meer per toeval tot stand. Via zijn mountainbike ploeg Multivan-Merida kwam hij in contact met Brent Copeland. “Ik heb wel gezocht naar een nieuwe verbintenis binnen het mountainbiken, maar ik kreeg geen feedback van de teams die ik aanschreef. Ik zette goede resultaten neer, maar kon niet rekenen op een nieuw contract. Nu begin ik straks in de Tour Down Under en daar ben ik wel een beetje nerveus voor. Ik train wel op de weg, maar de laatste koers reed ik acht jaar terug als junior. Het gaat moeilijk zijn om me aan te passen aan het wegwielrennen. Ik weet dat ik alles nog moet leren: hoe ik me beweeg in het peloton, de hoge snelheden, maar ook de tactieken.”

Tour de France
Cink droomde er altijd van ooit een keer de Tour de France te rijden, maar dat hij onlangs aan tafel zat met sterren als Vincenzo Nibali en Joaquim Rodríguez had hij niet gedacht. Toch hoopt hij zich snel te settelen in het peloton, om zo ex-mountainbikers als Peter Sagan, Cadel Evans en Ryder Hesjedal achterna te gaan. “Ik wil graag een klimmer zijn. Ik denk ook dat ik het goed kan doen op de langere beklimmingen. Ik wil een renner zijn die gemaakt is voor de grote rondes. Het is mijn droom om ooit de Tour te rijden. Dat is mijn doel voor de toekomst.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Cadellie 10 november 2016 om 10:34

Blijf het toch raar vinden. Super groot talent in de mtbsport

Netraam 10 november 2016 om 10:38

binnen CX mtb had je dit jaar toch voornamelijk Nino Schurter en misschien nog af en toe Absalon, maar verder waren er mensen nauwelijks nog in beeld.
Ik hoop dat hij op de weg zijn draai kan vinden, mensen als Evans en Hesjedal hadden toch een paar jaar nodig om zich de tactieken enzo aan te leren om echte resultaten neer te zetten, en Schurter heeft toch wel ‘bewezen’ dat je niet zomaar een resultaat rijdt hoe goed je ook bent.

Il Cavaliere 10 november 2016 om 10:42

@Neteaam Een aantal keer top-10 in een World Tour race zonder goede training vind ik persoonlijk wel een goed resultaat. Schurter deed het beste aardig bij Orica

Netraam 10 november 2016 om 12:11

@Il Cavaliere
2x, en beide keren in een gereduceerde sprint. Dat terwijl vooraf de verwachtingen nog wel een paar graadjes hoger waren, want ‘hij was zo’n geweldig talent’.
Ach, misschien herinner ik het me allemaal een beetje minder dan het eigenlijk was. Ik wens Cink in ieder geval het beste, misschien komt hij ook nog wel eens in Vlaanderen meerijden met zijn ervaring in de modder :P

tylerhamilton 10 november 2016 om 12:57

Toch wel jammer ook dat hij verdwijnt uit het mtb wereldje, daar hebben ze mijns inziens ook wel behoefte aan goede mtbers die het gat achter Schurter en Absalon kunnen opvullen.

schipperaar 10 november 2016 om 19:27

Neem aan dat zijn stuurkunst weinig bijschaving hoeft, Sagan springt ver uit boven de rest als het om acrobatiek gaat.

Thijs E 10 november 2016 om 21:09

Waarom krijgt hij dan geen contract in de MTB-wereld? Te weinig plekken of is er iets anders mis?

Cadellie 11 november 2016 om 00:05

@Thijs E
Zijn ploeg Merida-Multivan is gestopt. En ik denk geen nieuwe ploeg kunnen vinden en via Merida hier terecht gekomen?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair