Olympische Spelen in 2020 hoofddoel voor Alexey Lutsenko

zaterdag 14 december 2019 om 18:38
Olympische Spelen in 2020 hoofddoel voor Alexey Lutsenko

foto: Cor Vos

Alexey Lutsenko heeft zijn doelen voor 2020 bekendgemaakt. De Kazach van Astana gaat voor goud op de Olympische Spelen in Tokio, maar schuwt ook niet om een aantal doelen voorafgaand aan zijn hoofddoel te stellen. 

Zo zal de 27-jarige Lutsenko aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen om vervolgens op topklasseringen te mikken in de Ardennenklassiekers. Als voorbereiding op de Olympische Spelen rijdt de coureur de Tour de France in dienst van Miguel Ángel López.

“Ik wil aankomend seizoen de Ardennenklassiekers rijden omdat deze wedstrijden mij erg goed liggen. Vlak daarvoor is het plan om in de Ronde van Vlaanderen te starten. Deze wedstrijd gaat mij na aan het hart”, aldus Lutsenko. “In de Tour de France daarna zal ik López helpen, maar wil ik zelf ook een etappe winnen.”

Echter, alles moet wijken voor de Olympische Spelen, die een week na de Tour de France op het programma staat: “Daar wil ik echt in topvorm zijn om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Sammysosa 14 december 2019 om 18:59

Ik neem aan dat de Kazachstaanse regering een mooi appartement heeft uitgezocht voor een eventuele medevluchter van Lutsenko.

Samlambeej 14 december 2019 om 19:52

Lexy legt alvast een spaarpotje aan.

Headlines

Materiaalzone

Populair