Olympische Spelen: Anna Kiesenhofer stunt in wegkoers, zilver voor Van Vleuten

zondag 25 juli 2021 om 10:14
Olympische Spelen: Anna Kiesenhofer stunt in wegkoers, zilver voor Van Vleuten

foto: Cor Vos

Wie had voorspeld dat Anna Kiesenhofer de olympische wegwedstrijd van Tokio zou winnen, was misschien wel voor gek verklaard. Toch verraste de Oostenrijkse vriend en vijand door het goud te pakken. Ze was de beste van een lange vlucht met vijf vrouwen die een royale voorsprong mocht pakken. Omdat de achtervolging niet op gang kwam, kon ze vooruit blijven en solo winnen.

De wegkoers voor vrouwen ging over 137 kilometer, waarin 2692 meter hoogteverschil moest worden overbrugd. Net als bij de mannen was de start in het Musashinonomori Park en lag de finish op de Fuji International Speedway. De vrouwen kregen twee loodzware beklimmingen voor de wielen geschoven, waarvan de klim op Doushi Road de zwaarste was. Deze col was op papier slechts 5,9 kilometer lang, maar al veel eerder begon de weg omhoog te lopen. Daarna bleef het op en af gaan tot aan de finish. Anders dan bij de mannen ontbrak de Mikuni Pass.

De grootste favorieten? Dat waren vooral de vrouwen in het oranje met titelverdedigster Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en next big thing Demi Vollering. Nederland had dus vier kanshebsters op goud, en dat was ook meteen het nadeel. Er waren geen knechten in de ploeg en dat betekende dat er weleens een ‘derde hond’ met het goud kon gaan lopen. Het waren namen als Lizzie Deignan, Lotte Kopecky, Elisa Longo Borgini, Maví García, Katarzyna Niewiadoma en Marta Cavalli die daarvoor in aanmerking kwamen. Maar Anna Kiesenhofer?

Vijf vluchters pakken royale minuten voorsprong
Om een uur lokale tijd werd de wedstrijd op gang gebracht en al vroeg kwam een kopgroep tot stand. Anna Plichta, Carla Oberholzer, Anna Kiesenhofer, Vera Looser en Omer Shapira sloegen de handen ineen. Enkele rensters probeerden nog de aansluiting te maken, maar het bleef bij vijf aanvalsters. Zij wisten vervolgens maar liefst tien minuten voorsprong bij elkaar te rijden. Op de lange klim van Doushi Road dunde de kopgroep uit; eerst ging het voor Looser te snel, daarna moest ook Oberholzer passen.

foto: Cor Vos

Daarachter kwam de achtervolging maar moeizaam op gang, waardoor de voorsprong van de drie overgebleven vluchtsters met nog zeventig kilometer te gaan nog altijd ruim negen minuten was. Op 64 kilometer van de streep was ook een val te noteren van enkele grote namen. Emma Norsgaard, winnares van een etappe in de Giro Donne, ging lelijk tegen de grond en Annemiek van Vleuten buitelde ongelukkig over de Deense heen. Nadat de fietsen uit de knoop waren gehaald, konden beide vrouwen hun weg weer vervolgen.

Met nog 61 kilometer te gaan opende Demi Vollering de koers in het peloton. Dat de winnares van Luik-Bastenaken-Luik en La Course een gat pakte, kon de concurrentie niet onbeantwoord laten en de Amerikaanse Leah Thomas bracht de anderen terug. Vervolgens waren het Van Vleuten, die even daarvoor nog was gevallen, en Thomas’ landgenote Ruth Winder die het probeerden. Het spel was op de wagen. Door de schermutselingen was het verschil met de drie koploopsters verder teruggebracht naar acht en een halve minuut.

Van Vleuten solo in de tegenaanval
Op 57,7 kilometer van de streep gaf ook Anna van der Breggen er een snok aan, waardoor achter in het peloton steeds meer vrouwen overboord gingen. Na Van der Breggen schudde Van Vleuten nog een keer aan de boom. Drie kilometer later probeerde de renster van Movistar het nog eens, en deze keer pakte ze een serieus gat. Daarachter in het peloton wordt haar aanval door Marianne Vos gecoverd. In tien kilometer had ze al een minuut te pakken, maar vijf minuten voor haar was het nog altijd de kopgroep die op medaillekoers lag.

foto: Cor Vos

De vluchters hadden aanvankelijk een numerieke meerderheid tegen Van Vleuten, maar met nog 41 kilometer te gaan loste Kiesenhofer haar medevluchters Plichta en Shapira waardoor het niet langer drie tegen één maar en vrouw-tegen-vrouwgevecht werd. Desondanks leek Van Vleuten vandaag niet sterk genoeg om het gat naar voren te dichten, want ze bleef op vijf minuten van de eenzame koploopster hangen. De Oostenrijkse op kop was ook niet de eerste de beste met drie nationale titels in het tijdrijden achter haar naam.

Nadat Lotte Kopecky, Katarzyna Niewiadoma, Christine Majerus en Olga Zabelinskaya samen in de tegenaanval probeerden te gaan, werd Van Vleuten op 25 kilometer van de streep bijgehaald door Kopecky, met de sterksten van peloton om haar wiel. Kiesenhofer begon met twee minuten voorsprong op haar voormalige medevluchtsters Plichta en Shapira en meer dan vier minuten op het peloton aan de laatste lus van 17,7 kilometer op en rond de Fuji Speedway. Plichta en Shapira werden op vier kilometer van de streep ingelopen.

Dat gebeurde ver achter Kiesenhofer, die na 137 kilometer en een lange aanval voor een enorme verrassing zorgde met goud. Voor de 30-jarige Oostenrijkse was het met afstand het hoogtepunt uit haar wielercarrière. Annemiek van Vleuten legde beslag op het zilver na een late aanval, Elisa Longo Borghini pakte het brons. Lotte Kopecky pakte met de vierde plek net naast de medailles.

Dit artikel delen:

277 Reacties

Peet Gute 25 juli 2021 om 10:31

De durvers beloond, vreemde maar toch mooie wedstrijd om volgen

0
Vinokourov 25 juli 2021 om 10:31

Een grote schande deze wedstrijd, zowel de koers als het commentaar op Sporza en de NOS.

0
Maarten_85 25 juli 2021 om 13:14

Vreemd. Het Sporzacommentaar was toch nog een stukje minder vernietigend over de koers dan jij hier bent. Hoe kunnen ze dan allebei schandalig zijn? Omdat Decroix nog niet kritisch genoeg was?

0
armstrong 25 juli 2021 om 10:32

Wat een prestatie. En wat een geblunder van onze bondscoach met dit soort rensters geen goud

0
harryjohan71 25 juli 2021 om 10:34

Als België een rensters op kop zetten, wint Kopecky brons

0
MarkPeeters 25 juli 2021 om 10:36

We hebben maar 1 goede renster, in tegenstelling tot Nederland dat 4 toprensters heeft.

0
xistnc 25 juli 2021 om 10:42

Die ene renster hoeft toch niet per se sterk genoeg te zijn om de kopgroep terug te halen? Laf gereden van België met een blikken medaille als logisch resultaat. Dat wordt niet gecompenseerd door het gekrijs in de commentaarbox.

0
NiM 25 juli 2021 om 10:43

Welke renster dan? Kopecky zat geisoleerd

0
harryjohan71 25 juli 2021 om 10:44

Daarom kun je op het vlakke wel een renster op kop zetten om de kansen van Kopecky in leven te houden. Zeker omdat je weet dat ze anders ook niet van nut zijn voor Kopecky

0
harryjohan71 25 juli 2021 om 10:47

@Nim eerste 40 kilometer waren er nog wel Belgische rensters. Daar ging het mis. Niet in de finale

0
Maillot à Pois 25 juli 2021 om 10:48

Er waren 2 andere Belgische rensters, die lagen er beide al af op de Dushi pas.
Vandevelde is nog even kunnen terugkeren, maar was er na die laatste helling ook niet meer bij.

0
Maillot à Pois 25 juli 2021 om 10:51

@harryjohan
Kan je over die eerste 40 km van elk land zeggen.
Er was helemaal geen zekerheid dat Kopecky de finale ging overleven. België was dus zeker niet de eerste die aan de bak moest

0
xistnc 25 juli 2021 om 10:53

De kopgroep heeft kunnen uitlopen naar 10m30 terwijl Kopecky nog twee rensters in steun had. Uiteindelijk heeft ze daar dus helemaal niets aan gehad.

0
Monsieur vdS 25 juli 2021 om 10:54

Evenepoel had hier van goud waard kunnen zijn

0
harryjohan71 25 juli 2021 om 10:55

@maillot a Pois Het ging toch mis in de eerste 40 kilometer. Toen waren er nog 3 Belgische rensters. Daar had ook een renster van op kop kunnen rijden. Zeker omdat je weet dat ze er bij de eerste klim toch afliggen. Maar ja iedereen wou het bordje van een ander leeg eten. Dit is het resultaat

0
WernerFranke 25 juli 2021 om 10:57

Dit kan je België toch niet verwijten, er waren zeker 7-8 grotere kanshebbers waarvan de ploeggenoten ook niks deden.

0
harryjohan71 25 juli 2021 om 10:59

@Werner Franke Maar ook niet alleen Nederland. Alle landen hebben het laten gebeuren. Alleen Kopecky eindigt op de 4e plek. Net buiten de medailles

0
MarkPeeters 25 juli 2021 om 12:08

Bliksemafleider spelen is natuurlijk handig om het eigen falen te verdoezelen. Nederland heeft de nummers 1, 2, 4 en 5 op de UCI-ranking in de ploeg. Welk land moet dan de koers in handen nemen?

0
MarkPeeters 25 juli 2021 om 12:08

Genoeg geklaagd, we hebben een verdiende winnares. De aanvalster is beloond.

0
harryjohan71 25 juli 2021 om 12:19

@Mark Peeters Ik klaag niet. Ik vind dat er wel heel makkelijk vanuit wordt gegaan, dat als Nederlandse rensters continu op kop hadden gereden. Ook nog even 1,2 en 3 waren geworden. Zo zwak is het damesveld nu ook weer niet

0
Maarten_85 25 juli 2021 om 13:19

@harryjohan71 en xistnc:
Zoals ik elders al zei, was het bij de Belgen vooral zaak dat Kopecky zo fris mogelijk bleef en er niet af gereden werd bij de verwachte aanvallen van de klimmers. Dan wíl je geen harde koers, dat wil je juist vermijden! Na de lastige stukken zat Kopecky geïsoleerd maar werkte ze wel mee. Dan hoefde ze zich geen zorgen meer te maken dat ze eraf zou worden gereden.

Als je de Belgische tactiek wil beoordelen, moet je wel een Belgische bril opzetten. De Belgen gaan niet rijden om Nederland aan de medailles te helpen!

En zoals ik óók elders al zei, kan je de koerstactiek niet gaan bepalen aan de meet. Een Belgische renster laten meerijden, met hun beperkte ploegje en de kwaliteiten van hun kopvrouw (een sprintster), dat was gewoon dom geweest. Niemand met ook maar een greintje verstand in zijn of haar hoofd had dat gedaan. Of Kopecky nu toevallig op het einde als tweede of als derde of helemaal niet meer uit het peloton demarreert.

Kopecky en de Belgen reden naar hun capaciteiten een zeer verstandige koers. Kopecky had alleen mee moeten zijn toen die Italiaanse op de piste achter Van Vleuten aan ging. Dat was haar enige fout en dat beseft ze zelf ook.

0
harryjohan71 25 juli 2021 om 13:26

Ook niet om Kopecky aan een medaille te helpen.

0
xistnc 25 juli 2021 om 13:30

Als Janneke en Mieke in het eerste uur een paar kopbeurten doen, krijg je toch niet meteen een harde koers? Dan zorg je er hooguit voor dat de kopgroep max 9 minuten krijgt in plaats van 11. Ze zouden er geen meter eerder door hebben hoeven lossen.

0
Maarten_85 25 juli 2021 om 14:16

Praat achteraf, xistnc, o.b.v. wie toevallig net naast het podium viel. Bij mijn weten reden ze niet met een glazen bol. Ik vind het vreemd dat je erover blijft doorbomen zonder ook maar één argument terwijl ik er al zo uitvoerig op heb geantwoord. Maar goed, dat ben ik wel al een beetje gewoon van je.

Of is er nóg een reden dat je dit doet? Ergens moet het een enorme opluchting voor je zijn dat net een Belgische op de meest ondankbare plaats is geland. Kan je meteen haar onooglijke ploegje de zwartepiet toeschuiven. Zo is het dan tóch niet de schuld van de Nederlanders! Hoezee!

0
Abdoe 25 juli 2021 om 10:34

Geweldige prestatie van Kiesenhofer. De reeks wordt uitgebreid: schansspringen – visafslag – wiskunde.

0
Aart van Woud 25 juli 2021 om 12:11

Je vergeet voetballer ;)

0
jv88 25 juli 2021 om 10:37

Triest gereden Nederland. Natuurlijk kijken ze maar jullie jullie zaten nog met 4. En als je ziet hoe dichtbij ze komen was nog alles mogelijk.

Dat gisteren iedereen naar van Aert keek, hem wel terughaalden maar niet overnamen is kansloos. Maar dat de andere teams vandaag naar onze vrouwen keken met een over tal is volkomen logisch!

0
Chippen 25 juli 2021 om 10:40

in beide gevallen was het logisch dat er in 1 richting werd gekeken

al is ’t wel raar dat degene die alleen zat uiteindelijk meer werk heeft verricht dan een volledig team

0
Maarten_85 25 juli 2021 om 13:32

Van Aert had er waarschijnlijk zijn drie Touroverwinningen voor willen opgeven om gisteren in de finale nog drie landgenoten bij zich te hebben gehad.

0
Cochise 25 juli 2021 om 13:45

Eentje had al genoeg geweest. Ik verslikte me in m’n koffie toen ik een opiniestuk las waarin op het grote gelijk van de bondscoach wordt gewezen dat hij Benoot en Van Avermaet had meegenomen. Ik denk dat Wout alle vier z’n ploegmaats had willen inruilen voor één renner die wél de Mikuni mee zou over geraken en dan gok ik dat Teuns wel kans maakte.

0
c van sabben 25 juli 2021 om 10:39

Hebben niets voor elkaar over Willen alle 4 winnen en gaan pas rijden als het te la a t i

0
platteprijs 25 juli 2021 om 10:39

Op Sporza zijn ze er zeker van: Van Vleuten dacht dat ze won … ?!!

0
platteprijs 25 juli 2021 om 10:41

Dit is toch ook een grote fout van de organisatie.

0
MarkPeeters 25 juli 2021 om 12:09

Of een fout van Van Vleuten? Of van het Nederlandse team? Andere meisjes wisten blijkbaar wel dat er nog eentje voorop zat.

0
xistnc 25 juli 2021 om 12:16

Andere ‘meisjes’?

0
Gangmaker 25 juli 2021 om 10:40

Toch echt wel veel mooier koersen zonder die oortjes en waarbij de renners (rensters) ook zelf nog moeten nadenken. En waarom kan het daar op de zogenaamde belangrijkste wedstrijd wel allemaal zonder de oortjes (radioverbinding vanuit de volgwagen)

0
karper 25 juli 2021 om 10:40

Probleem is dat de ploegen te klein zijn. Je mist gewoon twee knechten. Dit heb je niet met een wk

0
Tollpatscher 25 juli 2021 om 11:03

Je weet dat de ploeg uit 4 personen bestaat.
Als je 2 knechten benodigd, dan zijn bij 4 Kopvrouwen, 2 teveel.
Daarvoor hoef je geen hogere wiskunde..

0
meqadon 25 juli 2021 om 11:32

idd. De nederlanders hebben de grootste fouten al gemaakt met hun selectiepolitiek

0
williams 25 juli 2021 om 10:41

En maar lachen met de Belgische mannen gisteren, dom gereden volgens de kenners…
Wat een afgang !! En dan Van Vleuten met de kers op de taart…

0
Lalsacien 25 juli 2021 om 11:00

@williams zwakke schakel gisteren Evenepoel. Kostte wellicht goud voor van Aert.
Zwakke schakel vandaag samenwerking en tactiek compleet Nederlands team. Kostte wellicht ook goud.

0
meqadon 25 juli 2021 om 11:37

@williams Van vleuten die juichend over de streep komt. Dit is er eentje voor het sportjaaroverzicht. Lachwekkend!

0
Aart van Woud 25 juli 2021 om 12:13

Volgens mij is er gisteren helemaal niet gelachen om de Belgen. Denk dat het Van Aert zeker ook vanuit Nederland gegund was te winnen. Er was wel kritiek op Evenepoel, maar om dat nu uitlachen te noemen? Nee.

0
De Cabybara van de Conradkade 25 juli 2021 om 10:41

Blijkbaar dacht het hele peloton dat ze voor goud reden. Als je dan Kiesenhofer wegdenkt heeft Nederland het eigenlijk best goed gedaan.

0
Michelangelo 25 juli 2021 om 10:42

Uiteindelijk was 1 medaille het minimale dat Nederland moest halen, en dat is gelukt.

Maar als je kijkt naar de manier waarop, dan is er nooit uitzicht geweest op goud. En dat mag je de Nederlandsen (inclusief de aanwezige staf) wel degelijk aanrekenen.

Als je weg bent met een kopgroep en je bent net niet de sterkste? Dat kan.
Stuur je aan op een massasprint maar er is iemand sterker? Dat kan ook.

Maar het kan gewoon niet zo zijn dat goud de hele race buiten bereik is. Dan heb je gewoon gefaald!
Waarbij de harde kritiek op Nederland bijna net zo hard geldt voor de andere landen; ook die wilden blijkbaar liever niet verliezen van Nederland dan de wedstrijd winnen.

0
Marco 25 juli 2021 om 11:37

Wat ik intussen weet is dat ze met vier hebben gereden omdat de rest naar hun kijkt. Toen hebben ze terug gehaald wat ze dachten terug te moeten halen. Daarna zijn ze voor winst gaan rijden. Tot zo ver klopt dat dus allemaal.

Dan hou je over dat ze niet wisten dat er nog 1 weg was: De wagen had er nog naast kunnen rijden maar de bondscoach had geen verbinding meer, die wist het dus ook niet. oortjes hebben ze niet maar hadden ze dus niets aan gehad.. Borden langs de weg stond niets op.
Blijft over dat ze het gewoon hadden moeten weten op basis dat je in de gaten houdt wie er weg zijn gereden. Dat laatste kun je ze dan kwalijk nemen.

0
Maarten_85 25 juli 2021 om 13:37

De bondscoach had geen verbinding? Tot daar aan toe. Maar was ze dan haar telefoon vergeten of staat daarin geen enkel nummer dat ze even kan bellen om wat informatie te vragen?

0
bartp25 25 juli 2021 om 10:42

Dit gaat toch grondig geëvalueerd moeten worden. Ze hadden dit makkelijk kunnen dichtrijden maar ze wisten het dus niet. Fout van zowel de rensters zelf (die moeten gewoon weten hoeveel er weg zijn en hoeveel ze er inhalen) alsook de bondscoach. Als je ziet hoeveel ze nog goedmaken in 10 km en zelfs in de laatste 1.8 km. Hoe je het ook wendt of keert een blamage, dit had ten allen tijden goed moeten zijn voor NL.

0
Haanaf 25 juli 2021 om 10:44

Als je denkt dat wint, dan klopt de tactiek toch?

0
platteprijs 25 juli 2021 om 10:45

@ Bart ook een grote fout van de organisatie. Als je besluit zonder oortjes te laten rijden, moet je infovoorziening op orde zijn. Met het doorgeven van de tijdsverschillen bleek al dat dit alles behalve op orde was.

0
bartp25 25 juli 2021 om 10:55

Altijd eerst naar jezelf kijken, ze moeten gewoon weten dat er 3 vrouwen weg zijn en er maar 2 inhalen. Daarnaast hadden ze het nooit het gat zo groot mogen laten worden en selectiebeleid is ook gewoon ruk. Je kan niet met 4 potentiële winnaars aan de start staan zonder ook maar 1 knecht.

0
Michelangelo 25 juli 2021 om 10:55

@platteprijs,
Er zijn voldoende mogelijkheden om als Nederlandse ploeg daarop in te spelen. Maar blijkbaar is met dat scenario van gebrekkige informatievoorziening geen rekening gehouden. En dat mag je wel degelijk de staf aanrekenen, aangezien het niet de eerste keer is dat dit gebeurt in een koers zonder oortjes.

0
Sagan=hulk 25 juli 2021 om 10:43

Aan de ene kant mooi voor Kiesenhofer, maar aan de andere kant is deze wedstrijd een enorme aanfluiting.

Ten eerste moet die Nederlandse bondscoach per direct de laan uitgestuurd worden. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je geen tactiek op poten kan zetten en vooral dat je niet kunt communiceren met de rensters tijdens de wedstrijd.

Verder moet de organisatie ook een veeg uit de pan krijgen. Indien de renners zonder oortjes rondrijden, dan moeten er continu motoren met bordjes die de verschillen aanduiden rondrijden. Ik heb geen enkele motor gezien die dit deed. Dit is een regelrechte schande, het leek zo meer op een oriëntatie koers dan op een professionele wielerklassieker.

Heel spijtig voor Van Vleuten deze twee zaken, hoe hard was deze titel haar gegund.

0
Brabander 25 juli 2021 om 10:44

Dit is toch wel een blamage zeg. Geen andere woorden voor.
Geweldig voor de mij volstrekt onbekende Anna Kiesenhofer natuurlijk. Maar dit mag natuurlijk nooit

0
Jandepandaman 25 juli 2021 om 10:45

Die Van der Breggen ‘ja had er geen rekening mee gehouden, ken haar niet’.
Meen je dit joh…..

0
DeGroteMolen 25 juli 2021 om 10:58

En dat gaat ploegleider worden….

0
Viktrodriguez 25 juli 2021 om 10:45

Vier kapiteins op één schip, terwijl de volledige bemanning bestaat uit slechts vier personen. Zoals wel vaker op kampioenschappen verliest Nederland ook mede van zichzelf door egoïsme en het gebrek aan opofferingsgezindheid.

0
Haanaf 25 juli 2021 om 10:46

Van de Breggen bevestigd. Ze dachten dat het prima ging en dat ze zouden winnen.

Edit: "Er staat 1:35 op het bord. Dat gaat prima".

Niet wetende dat dit ging om het gat van de twee achtervolgers naar de koploper.

0
Wildebert 25 juli 2021 om 11:13

Nl vrouwen gewoon minder goed in wiskunde. Dat is duidelijk.

0
RodyTur10 25 juli 2021 om 10:46

Als bondscoach kun je niet anders dan opstappen na dit debacle dunkt mij.
Allemachtig wat een amateurisme van de renners, staf en organisatie.
Net als het damesvoetbal een grote sof.
Jammer dat ik hier mijn wekker voor heb gezet.
Klaar mee. Bah.

0
Jandepandaman 25 juli 2021 om 10:47

Vind Van der Breggen wel heel weinig zelf reflectie hebben. Mens je hebt amper een trap gedaan. Die 11min had nooit gemogen, om te beginnen.

0
koos1 25 juli 2021 om 10:57

Waar Van der Breggen zich binnen de ploeg snel wil opofferen voor een ander, lijkt het erop dat ze op kampioenschappen juist niet voor een ander wil rijden. Kan zijn dat ze vandaag niet goed genoeg was, maar ze heeft bar weinig gedaan vandaag. Ze had gewoon na de afdaling vol op kop moeten gaan rijden.
Maar als als als telt niet. Het was vandaag gewoon niet goed en tactisch waardeloos. Overigens net als de andere landen met kanshebbers die niet wilden rijden en niets deden in de achtervolging.

0
Chippen 25 juli 2021 om 10:48

als ik de klassementjes bekijk van de diverse wielersites, dan hoort die kiesenhofer gewoon bij de beste 100 renners van het damespeloton (of toch tijdens het 2020 seizoen), dit is geen vage figuur die niet bij de top 300 hoort of zo.

bizar dat je die dan niet kent, alsof een prof niet weet wie mader is.

0
DeGroteMolen 25 juli 2021 om 10:54

De arrogantie ten top.

0
xistnc 25 juli 2021 om 10:56

Top 100 in het damespeloton staat gelijk aan top 1000 bij de mannen. Nergens voor nodig om die allemaal te kennen.

0
Chippen 25 juli 2021 om 11:05

erg brede arrogantie dan, want ik ga er vanuit dat de rest uit de top 10 haar ook niet kent. dat is vooral een heel smalle top die iets professioneler met de sport moet bezig zijn en de oogkleppen iets breder moet zetten

deze vrouw heeft genoeg niveau om haar te kennen, waarbij het eventueel logisch is dat je haar zou onderschatten. maar helemaal niet kennen…. nee, dat niet

0
Brabander 25 juli 2021 om 11:08

Ik volg het dameswielrennen op de voet en ik heb echt nog nooit van haar gehoord ook

0
DeGroteMolen 25 juli 2021 om 11:16

Kennelijk toch heel nuttig deze dame te kennen.

0
Chippen 25 juli 2021 om 18:06

degenen die al van kiesenhofer hadden gehoord, waren ook degenen die wisten dat ze nog voorop zat.

zal dan wel een verschil in mentaliteit zijn en hoe men de koers ervaart. actief informatie zoeken tegenover zich enkel laten informeren, waarbij die laatste groep hopeloos verloren is wanneer ze hun oortjes kwijt zijn

0
Wheely 25 juli 2021 om 10:49

Van Vleuten heeft in ieder geval haar moment van euforie gehad toen ze over de finish kwam. Dat nemen ze haar niet meer af!

0
Michelangelo 25 juli 2021 om 10:57

Goed dat je de humor er van in kunt zien wheely!

0
Maarten_85 25 juli 2021 om 13:44

Nils Eekhoff knikt bevestigend. Heerlijk gevoel is dat.

0
DeSjors 25 juli 2021 om 10:49

Lijkt me een waardig afscheid van deze bondscoach.

0
tvm 25 juli 2021 om 10:51

Ik kan er stiekem wel van genieten dat de grote favorieten vooraf even de prijzen verdelen, om dan te worden afgestraft.
Dit past in het rijtje Sven Kramer met de mooie wisseltruc. Of de Belgen die Groenendael in het veldrijden wereldkampioen zien worden.

0
adelaarvanantwerpen 25 juli 2021 om 11:11

Groenendaal was de tweede grootste favoriet tijdens dat Wk na Nys. Dat hij daar won was geen verassing. De manier waarop wel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone