Olympia’s Tour verhuist naar vroege voorjaar

dinsdag 1 oktober 2019 om 13:40
Olympia’s Tour verhuist naar vroege voorjaar

foto: Olympia's Tour

Olympia’s Tour vindt komend jaar in maart plaats. De oudste etappekoers van Nederland heeft deze week groen licht gekregen om de koers volgend jaar van 19 tot en met 22 maart te organiseren. Met deze nieuwe plek op de wielerkalender, die wordt gedragen door veel betrokken partijen, wil de organisatie de wielerronde van een gezonde toekomst garanderen.

Dit jaar zag organisator Thijs Rondhuis zich genoodzaakt uit te wijken naar oktober. “Die verhuizing van september naar oktober zien wij als een noodoplossing, tot stand gekomen na overleg met de Landelijke Eenheid van de politie en de KNWU”, zegt Rondhuis in het persbericht.

“De Landelijke Eenheid heeft aangegeven dat de plek op de kalender in maart hen goed uitkomt gezien hun verder drukke agenda met andere werkzaamheden. Voor de teams is een etappekoers in het voorjaar een welkome aanvulling op hun wedstrijdprogramma.” Komend jaar zal tijdens Olympia’s Tour plaats zijn voor twintig teams van elk acht renners. Net als dit jaar zijn er zowel beloften- als elite-renners welkom.

Dit jaar vindt de prestigieuze etappekoers plaats van 17 tot en met 20 oktober. Begonnen wordt met een etappe met aankomst op de VAM-berg, waarna het peloton via etappes met start en aankomst in Twello en Hardenberg uitkomt in Tiel, waar duidelijk zal worden wie de opvolger wordt van Julius Johansen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

SnellePelle 1 oktober 2019 om 23:58

Koersen in Nederland zijn normaal eenvoudig weg geen graadmeter voor profploegen.

Een etappekoers in het voorjaar, in de lage landen kam interessant uitpakken. Maar de vraag is voor wie:

Profs ontvangen uitnodigingen en startgeld, clubs betalen dik om te mogen starten, maar profploegen negeren deze koers al jaren.

Ik ben echt benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
Of dat het inpakken wordt voor de koers of uitpakken.

Headlines

Materiaalzone

Populair