Olympia’s Tour staat weer open voor eliterenners

vrijdag 2 augustus 2019 om 15:00
Olympia’s Tour staat weer open voor eliterenners

foto: Cor Vos

Olympia’s Tour is dit seizoen weer een koers waaraan naast de beloften ook eliterenners mogen meedoen. Sinds drie jaar was de etappewedstrijd een ronde voor renners tot 23 jaar, vandaag meldde de organisatie evenwel dat de poort opnieuw openstaat voor de elite.

“We hebben daar diverse redenen voor. Allereerst was onze wedstrijd de afgelopen jaren een voorbereidingswedstrijd op het WK voor beloften. Door de noodgedwongen verhuizing naar oktober is daar geen sprake meer van”, verklaarde koersdirecteur Thijs Rondhuis. “Verder willen we alle Nederlandse continentale teams en clubploegen de gelegenheid geven media-aandacht te genereren met deze wedstrijd, die nog altijd op waarde geschat wordt.”

“Teams kunnen voor het voortbestaan alle aandacht in eigen land goed gebruiken. Zeker gezien het feit dat onder druk van minder politiebegeleiding steeds minder wedstrijden kunnen blijven bestaan en het aanbod van wedstrijden kleiner wordt, is het goed om de complete elite- en beloftentop in Nederland startgelegenheid te geven. De ploegen hebben dankzij de nieuwe opzet bovendien meer ruimte om tot een sterke formatie te komen aan het einde van het wegseizoen.”

Olympia’s Tour wordt dit jaar verreden van 16 tot en met 20 oktober.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone