Olympia’s Tour opnieuw in Reuver en Duitsland

Olympia’s Tour opnieuw in Reuver en Duitsland

Ondertekening op het gemeentehuis in Reuver - foto: organisatie Olympias Tour 2016

woensdag 17 februari 2016 om 17:44

Het is inmiddels een vaste etappe in Olympia’s Tour: van Reuver naar Duitsland, om vervolgens ook te finishen in de Noord-Limburgse plaats. Ook de komende editie is deze rit weer van de partij. Vandaag tekende de organisatie met alle partijen het contract.

Reuver bekend gezicht
De etappe is in 2016 nagenoeg gelijk aan die van de voorbije editie. Na Reuver zal het peloton de grens met Duitsland oversteken naar de gemeente Brüggen. De enige wijziging die de etappe ondergaat is de doorkruising van het centrum van Brüggen, wat vorig jaar nog niet het geval was. Wel zijn er weer eerst drie grote omlopen, gevolgd door drie plaatselijke rondjes in Reuver. Op zaterdag 1 oktober ligt er dan naar waarschijnlijkheid de laatste kans voor een sprintzege in Olympia’s Tour 2016. Een dag later sluit de ronde namelijk af tussen Margraten en Noorbeek, met vele Zuid-Limburgse heuvels. Daarnaast is Zutphen ook start- en aankomstplek. Wanneer die etappe op het programma staat, maakt de organisatie later bekend.

Stroetinga succesvol

foto: Twitter Olympia's 3M Tour (archief)

Stroetinga wint in Reuver (2015) – foto: Twitter Olympia’s 3M Tour (archief)

De voorbije drie jaren (2013, 2014 en 2015) ging Wim Stroetinga met een sprintzege aan de haal wanneer Reuver zowel start- als finishplek was. Daarvoor leverde het overwinningen op voor Australiërs Campbell Flakemore (individuele tijdrit 2013, voorafgaand aan de door Stroetinga gewonnen korte slotrit), Rohan Dennis (individuele tijdrit 2012), Steele Von Hoff (korte etappe 2012) en Luke Durbridge (individuele tijdrit 2011). Stroetinga (30 jaar) boekt in ieder geval geen vierde opeenvolgende zege, daar de komende editie enkel maar voor renners onder de 23 is te betwisten.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone