Oliver Naesen begint sterk in Oman: “Goede generale repetitie”

dinsdag 19 februari 2019 om 10:14
Oliver Naesen begint sterk in Oman: “Goede generale repetitie”

foto: Cor Vos

Oliver Naesen laat momenteel in de Ronde van Oman zien dat hij in vorm raakt voor de klassiekers. Met een vijfde en een zevende plaats is zijn generale repetitie voor de Omloop Het Nieuwsblad een puike. “De conditie is echt wel goed”, zei hij na afloop van de de derde etappe naar Al Bustan tegen Het Nieuwsblad.


“Ik wilde hier in Oman de benen testen, zien of ik progressie had gemaakt in vergelijking met twee jaar geleden en dat is me toch goed gelukt”, doet hij zijn verhaal. “Ik heb twee dagen op rij een mooie uitslag gereden. Dit was een goede generale repetitie voor de klassiekers.”

Het is een mooie opsteker voor Naesen, die de komende periode zijn matige 2018 wil doen vergeten. “Vorig jaar werd mijn telefoon in deze periode platgebeld voor uitreikingen en presentaties. Nu bleef het stil”, liet hij afgelopen december al optekenen. De Belg won weliswaar de Bretagne Classic Ouest-France, maar na een voorjaar waarin hij niet een keer op het podium stond, was dat niet meer dan een goedmakertje voor hem. “Plouay heeft niet dezelfde weerklank als de Omloop of de E3”, vertelt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Spiegeltest
Voorlopig wijzen de prestaties erop dat de klassiekerkopman van AG2R La Mondiale er dit voorjaar weer zal staan. “Ik sta op competitiegewicht”, meldt Naesen, die naar eigen zeggen al enige tijd niet meer op de weegschaal heeft gestaan: “Ik doe de spiegeltest: adertjes op de benen, buikje mooi strak. Mijn ploegmaats zeggen: ‘Hoe zie jij er al uit?’ Zo is het goed.”

Naesen opent op 2 maart zijn klassieke voorjaar in de Omloop Het Nieuwsblad.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Geflitst 19 februari 2019 om 10:35

Ik vind dit echt wel een klasbak maar als je ziet wat Trentin, GvA, Kristoff of Gilbert al hebben getoond dan vind ik een 5e en 7e plaats in een niet al te breed deelnemersveld nu ook weer niet zo sterk.

Kpenty 19 februari 2019 om 11:08

@geflitst maar dat zijn ook allemaal renners die meer afmakers zijn. Vooral een Trentin en Kristoff zijn natuurlijk gewoon sprinters. Volgens mij gaat het bij zijn vorm dan ook vooral over het klimvermogen wat hij nu heeft. Bij klassiekerrenners kun je daar de vorm vooral goed aan zien en niet per se of diegene hoger eindigt in een sprint.

Geflitst 19 februari 2019 om 12:31

Trentin draait heel lekker voorlopig, en dan heb ik het niet alleen over zijn sprint hoor. Ook bv de rit die van Avermaet won voor Trentin in Valencia over een heuvelachtig parcours, daar zat Naesen al niet meer in het peloton.

Ik zie Naesen gewoon echt moeilijk scoren dit voorjaar. Oon met zijn domme koersstijl waarbij hij altijd bij de laatste 20 rijdt kn het peloton.

SoloSlim 19 februari 2019 om 12:05

Sterke renner die altijd dicht kan eidigen maar om iets deftigs te winnen zal alles toch moeten meezitten..

EricV 19 februari 2019 om 12:10

Al lang niet meer op de weegschaal gestaan? Komt niet erg professioneel over.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.