Oliver Naesen opnieuw de beste in Bretagne Classic Ouest-France

zondag 26 augustus 2018 om 17:13
Oliver Naesen opnieuw de beste in Bretagne Classic Ouest-France

foto: Sirotti

Oliver Naesen heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Bretagne Classic Ouest-France op zijn naam geschreven; de Belg van AG2R La Mondiale was ook in 2016 al eens de beste in de WorldTour-wedstrijd. Vandaag klopte hij Michael Valgren en Tim Wellens in een sprint-met-drie, nadat zij in de slotfase waren weggereden uit een kopgroep. Naesen volgt op de erelijst Elia Viviani op, die vorig jaar wist te winnen.

Bretagne was vandaag het decor van de WorldTour-koers Bretagne Classic-Ouest France, de wedstrijd die vroeger door het leven ging als de Grand Prix Plouay. Een kopgroep van zeven renners kleurden de koers; de groep vluchters bestond uit Alex Turrin (Wilier Triestina-Selle Italia), Maxim Belkov (Katusha-Alpecin), de ploeggenoten Arnaud Gérard en Maxime Bouet (Fortuneo-Samsic), Paul Ourselin (Direct Energie), Mauro Finetto (Delko Marseille Provence KTM) en onze landgenoot Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo). Na 50 kilometer was hun voorsprong drie minuten.

Tegenaanval Stybar en Wellens
Het verschil met het peloton bleef lange tijd zo’n drie minuten, maar op zeventig kilometer werd de voorsprong opeens gehalveerd. Quick-Step Floors trok er hard aan in de achtervolging en even later zetten Zdenek Stybar en Tim Wellens op de onverharde wegen de tegenaanval in. Ze kregen enkele renners mee en maakten de aansluiting, waardoor de omvang van de kopgroep groeide; naast Bouwman maakte ook onder anderen Pascal Eenkhoorn er deel van uit.

Bouwman kreeg echter te maken met een lekke band waardoor hij zich moest laten terugzakken in het peloton. Bij enkele andere renners was het beste er vanaf, waardoor uiteindelijk zo’n twaalf renners aan de laatste twintig kilometer begonnen. Het peloton reed eventjes op dertig tellen van de kopgroep, maar de voorsprong groeide weer naar ongeveer een minuut. De vluchters kon de benen dus echter geenszins stilhouden.

Naesen de beste
Oliver Naesen was een van de bedrijvigste renners in de kopgroep en probeerde verschillende keren weg te rijden. Ook Wellens viel aan – uiteindelijk wisten Naesen, Wellens en Michael Valgren zich los te rukken en een beslissende voorsprong op te bouwen; de winnaar zou voortkomen uit dit drietal. Het kijken naar elkaar kon daarop beginnen; Wellens maakte een schijnaanval, maar de wedstrijd draaide uit op een sprint. Daarin was Naesen de beste.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Joachim 26 augustus 2018 om 17:17

Drie sterke beren op het podium, mooi zo! Naesen ging de spurt te vroeg aan zou je zeggen, maar hield toch stand. Knappe zege, het is hem gegund na dat pechvoorjaar.

tendam 26 augustus 2018 om 17:20

Knap dat hij Valgren klopt. Hij ging voor de ultralange sprint.

Knappe koers ook van Pascal Eenkhoorn.

Geflitst 26 augustus 2018 om 17:20

Wellens zit er ook overal altijd bij.

WernerFranke 26 augustus 2018 om 18:22

Jakobsen gaat nog even de sprint van het peloton regelen, ook dat kan hij.

assen 26 augustus 2018 om 19:14

Knap ja, in deze lange en zware koers. Jakobsen ontwikkelt rustig door…

Jean Dumas 26 augustus 2018 om 18:29

Die Valgren is ook een baas. Vorige week in de Binck zwaar gevallen, in Geraardsbergen een dag later weer bij de beteren en nu tweede.

rubosaurus 26 augustus 2018 om 19:19

Voor mij is Valgren één van de grootste ontdekkingen van dit seizoen en ben zeker fan van hem. Al ben ik als Belg in dit geval toch meer dan tevreden met deze overwinning van Naesen.

steoo 26 augustus 2018 om 21:00

Leuk dat ollie nog ’s de zege behaald. De eerste niet-fransman die deze klasieker voor de tweede maal wint. Jammer dat Wuyts de uitslag al voor de eigenlijke uitzending verklapte tijdens het verslag van de vuelta etappe. Kan iemand dit stukje ego bij Wuyts verwijderen zodat we als wielerfan niet al de uitslag weten voor er een uitzending van is. Dit geldt ook voor wedstrijden waarvoor de vrt geen uitzendrechten heeft maar Wuyts zonodig toch de uitslag al moet melden. Please Michel shut up.

poeskescherens 26 augustus 2018 om 21:45

@steoo
Beetje overdreven als er twitter facebook en livestreams zijn. Tenzij je nog met rooksignalen en kleitabletten communiceert.
Maar mooie wedstrijd en mooi podium.

Gebruikersnaam 26 augustus 2018 om 22:27

Als je vlak na de Vuelta nog heel uitgebreid Plouay gaat uitzenden, dan had je wel even kunnen zeggen “als je niet wil weten wie er gewonnen heeft, zet dan 10 seconden je geluid uit”.

IlPirata 26 augustus 2018 om 22:01

Sterke renner die Naesen.

Hollow Knight 26 augustus 2018 om 22:55

Drie sterke renners op het podium na een zware koers, zowel qua weersomstandigheden als parcours. Ook mooi dat Jakobsen hier tiende kan worden. Die kan meer dan alleen sprinten zo te zien.

Marszzz 27 augustus 2018 om 07:26

O ja deze werd ook nog verreden, dat is waar ook. Deze klassieker cq worldtourwedstrijd heeft echt nul exposure. Wie buiten Bretagne, en nou ja Vlaanderen ook, weet nu dat Naesen dit kunstje heeft geflikt? Is deze wedstrijd zijn status niet waard? Of wordt die alleen erkent door renners zelf en niet door media en publiek?

Mathieu Moller 27 augustus 2018 om 08:35

Misschien dat er meer aandacht voor kan zijn als deze koers niet overlapte met de Vuelta.

Mwielerfan 27 augustus 2018 om 12:07

De organisatie zelf vindt de wedstrijd niet eens de moeite waard om uit te zenden…

Headlines

Materiaalzone

Populair