Olav Kooij teleurgesteld na tweede plek in Classic Brugge-De Panne: “Wel mooie koers gereden”

woensdag 22 maart 2023 om 17:52
Olav Kooij teleurgesteld na tweede plek in Classic Brugge-De Panne: “Wel mooie koers gereden”

foto: Cor Vos

Olav Kooij moest in de Classic Brugge-De Panne vrede nemen met een tweede plek. De jonge Nederlander reed een sterke aanvallende koers en kon daardoor sprinten voor de zege. In die sprint bleek alleen Jasper Philipsen sneller te zijn. “Ik zal me er moeten bij neerleggen.”

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Als je niet wint, zijn er genoeg andere scenario’s die door je hoofd gaan”, opende Kooij het flashinterview. “Ik heb niet veel fout gedaan in de finale. Vlak voor de eerste passage door De Moeren reed ik lek en dacht ik dat mijn koers gedaan was. Ik kon daarna toch nog terugkeren en vanaf dan zat ik altijd goed mee.”

Kooij zat ook goed mee in de absolute finale, toen hij meesprong met Philipsen, Yves Lampaert en later ook Frederik Frison. “Ik had de benen om de laatste slag te overleven. Je zag dat Jasper heel sterk was, ik had het goede wiel te pakken. In de sprint kon ik er niet meer over. Ik had graag gewonnen, maar het geeft wel vertrouwen naar de volgden koersen toe. Het blijft wel even balen. Ik trek me op aan het feit dat ik een mooie koers heb gereden.”

Lees ook:
Waaierspektakel: Jasper Philipsen sprint naar zege na loodzware Classic Brugge-De Panne

Lampaert: “Ik zit dicht bij mijn topvorm”
De nummer drie, Lampaert, was ook teleurgesteld. “Het is heel moeilijk om deze koers te winnen. In de slotfase wisten ze dat ik een late uitval wilde proberen. Daarom dacht ik dat het misschien beter was om te sprinten, iedereen had ook al veel gegeven.” Lampaert ging de sprint vroeg aan, maar kon Philipsen en Kooij niet afhouden. “Mijn sprint was redelijk goed, ze kwamen vrij laat over mij. Uiteindelijk was het niet genoeg.”

“We hebben in het algemeen gereden met de ploeg, het is jammer dat we niet winnen.” Voor de renner van Soudal Quick-Step volgen er nu zware dagen. Vrijdag rijdt hij de E3 Saxo Bank Classic en zondag staat Gent-Wevelgem op het menu. “Ik zit dicht bij mijn topvorm, hopelijk kan ik die lang rekken.”

Het podium van de Classic Brugge-De Panne – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

10 Reacties

Wheely 22 maart 2023 om 18:33

Gewoon goed dat hij steeds op de juiste momenten meezat, dan ben je niet enkel een sprinter maar ook ene coureur. Vervolgens op waarde geklopt. Vrede mee hebben.

2
zietemgaan 22 maart 2023 om 18:34

Kooij is duidelijk ook een Flandrien-sprinter, met meer inhoud, zoals Philipsen en De Lie, zijn overwinningen komen dus wel :) Maar vandaag, en over de hele lijn is Jasper duidelijk de strafste.

2
Dr.Watt 22 maart 2023 om 18:40

Zijn ontgoocheling is begrijpelijk en charmant.
Een echte winnaar.

Echter binnen 10j is zijn palmares zo groot dat hij zelfs geen pagina meer zou vinden om dit bij te schrijven.

De Lie vs Kooij. Zo gaat die Bel-Ned strijd nooit stoppen.

2
Yeez 22 maart 2023 om 19:14

Philipsen de sterkste vandaag, maar neemt niet weg dat kooij zijn sprint iets te laat in zit. Kwam nog naar dicht

0
Fast Freddy 22 maart 2023 om 22:18

Toch raar dat Lampaert het niet eens probeert met een aanval. Hij leek het ook koud te hebben. Te veel chillen in het wiel misschien.

0
Jean Dumas 23 maart 2023 om 10:36

Ik dacht hij eet Philipsen z’n bordje goed leeg, maar die was echt heel sterk.

0
Cycling 23 maart 2023 om 10:48

@Jean Dumas Kooij heeft gewoon mee op kop gereden. Maar ja, het is een renner van JV dus hij eet de bordjes leeg. JV neemt namelijk nooit verantwoordelijkheid.

0
In de waaier 22 maart 2023 om 18:03

Jammer maar je was wel de sterkste

-6
Cycling 22 maart 2023 om 18:07

Volgens mij was vandaag wel duidelijk wie de sterkste was. Philipsen heeft verdiend gewonnen. Kooij heeft dit jaar wel weer een stap gezet.

8
FeitenZijnFeiten 22 maart 2023 om 21:06

Excuseer? De wedstrijd niet gezien

0

Headlines

Populair

Materiaalzone