Offredo met helikopter naar ziekenhuis na harde val op kasseien
foto: Cor Vos (archief)
zondag 24 maart 2019 om 17:45

Offredo met helikopter naar ziekenhuis na harde val op kasseien

Yoann Offredo is met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis van Lille gebracht door een helikopter. De Franse renner van Wanty-Gobert kwam tijdens de GP de Denain hard ten val op de kasseien. Daarbij verloor hij ook kort het bewustzijn, schrijft Voix du Nord.

De valpartij vond plaats op een kasseienstrook in de buurt van Abscon. Daarbij raakte hij even knock-out. Tijdens de behandeling van de aanwezige hulpdiensten kwam Offredo weer bij zinnen en gaf hij aan pijn te hebben aan zijn nek- en rugwervel.

De hulpdiensten waren volgens de berichten bezorgd, waardoor zij een helikopter lieten overkomen om Offredo op te halen. De heli landde even na vier uur en nam om half vijf de Franse coureur mee naar het ziekenhuis van het Franse Lille.

De 32-jarige Offredo moest eind februari een rustperiode inlassen vanwege een virus. In Nokere Koerse hervatte hij de competitie weer met een 77ste plaats.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2019 19:31
Ik zag deze man ooit als een enorm talent, dat heeft hij denk ik ook wel, maar wat een blessures heeft hij al gehad.
    24 maart 2019 23:09
    Ja na 24ste niet meer sterker geworden denk ik
24 maart 2019 20:12
Vorig jaar was er een periode dat ruggewervels breken vaak voorkwam.Nu al minimaal 3 renners in korte tijd die even het bewustzijn verloren. Zal wel toeval zijn. Eigenlijk een wonder dat het niet vaker gebeurt met alle risico's van de koers.
24 maart 2019 20:58
Sterkte gewenst voor de beste man. Ik houd niet van die zware valpartijen. Dit seizoen al bar en boos.

Reacties zijn gesloten.