Ochowicz heeft vijf hoofddoelen voor CCC in 2020

maandag 16 december 2019 om 14:32
Ochowicz heeft vijf hoofddoelen voor CCC in 2020

foto: Cor Vos

De renners van CCC hebben voor volgend seizoen vijf hoofddoelen meegekregen van ploegbaas Jim Ochowicz. De Amerikaanse manager rekent op een overwinning in een monumentale klassieker, een ritzege in elke grote ronde en eindwinst in een WorldTour-rittenkoers.

“Ik noem het een ambitieuze, maar haalbare lijst met overwinningen die we willen behalen in 2020”, zegt Ochowicz. “Zoals altijd beginnen we het seizoen met de wil om een monument te winnen. Greg Van Avermaet deed dat in 2017 al, maar hij is in staat om daar nog een aan toe te voegen op zijn palmares. Met Matteo Trentin hebben we meerdere kaarten om uit te spelen in het voorjaar.”

Naast de ambitie om te zegevieren in een monument, zet Ochowicz ook in op nog een overwinning in een eendagskoers van WorldTour-niveau. Afgelopen jaar wist Van Avermaet de GP de Montréal nog op zijn naam te schrijven.

“Als ik kijk naar de grote rondes, dan willen we in elke ronde een etappe pakken. We hebben onze selectie versterkt met drie ritwinnaars, namelijk Trentin, Fausto Masnada en Ilnur Zakarin. Tot slot hebben we als doel om een WorldTour-rittenkoers te winnen”, aldus de teammanager. “In totaal zijn dat eigenlijk zes zeges, maar als je een monument wint, heb je ook direct die eendagskoers in de WorldTour te pakken. Dus dat zijn de vijf wedstrijden die we willen winnen.”

Wijzigingen in het management
CCC heeft Piotr Wadecki aangewezen als de nieuwe algemeen manager. Hij gaat in die rol nauw samenwerken met ploegbaas Ochowicz. Oud-wielrenner Steve Bauer was VIP-begeleider, maar is vanaf het nieuwe seizoen actief als sportief manager bij de Poolse ploeg.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Kannibaal van Schepdaal 16 december 2019 om 14:54

Wie gaat die WT-rittenkoers winnen? Bevin de Tour Down Under? Van Avermaet of Trentin de Binck Bank Tour? Masnada de Ronde van Polen? Masnada of Zakarin de Tour of Guangxi? De echt belangrijke ronden van een week zullen wel naar een andere ploeg gaan.

Ik ben benieuwd, maar bij gelijke odds gok ik toch dat die objectieven niet allemaal gehaald zullen worden.

Boomie1 16 december 2019 om 15:07

Ik zie ze uberhaupt geen WT- koersen winnen. Trentin is een fantastische renner, maar op WT- niveau schiet ie altijd wat te kort. Van Avermaet had het een paar jaar geleden moeten doen in de Ronde.

Grootste kans op een ritzege in een GR is nog Zakarin denk ik.

lander luypaert 16 december 2019 om 15:38

Hirt kan ook wel een rit winnen in een grote ronde! De Marchi met een goede dag kan veel tenzij De Gendt erbij zit. Verder is het uitkijken hoe Valter en Zimmerman het doen als die zoals een Pogacar meteen er staan kunnen ze ook mooie dingen laten zien!

S. Morgenstern 16 december 2019 om 14:55

Vorig jaar was het doel twintig overwinningen, wat ook al iets te ambitieus bleek. Mooie ambitie desondanks.

Covadonga 16 december 2019 om 19:35

+1

Maglia Rosa 16 december 2019 om 15:21

De kans dat alle doelstellingen gehaald worden is niet zo groot. Desondanks lijken het me prima doelstellingen. Alleen de rittenkoers is waarschijnlijk te hoog gegrepen.

Vinyakke 16 december 2019 om 15:50

Het probleem is vooral de combinatie. Op zich is het allemaal wel mogelijk maar om alle prijzen te halen moet het allemaal wel wat meezitten. Zo zijn er al niet veel monumenten te winnen en als alaphilippe en vd poel er al enkele onder elkaar verdelen blijft er niet veel meer over. En zonder topsprinter winnen in elke GT is ook al helemaal niet evident. En dan nog die rittenkoers… 3/5 zou al een succes zijn!

ivo001 16 december 2019 om 18:04

Ik denk dat Bevin wel kans maakt om de eerste etappe van de Giro te winnen. Mooie afstand voor een explosieve renner als hij, en dat klimmetje op het einde pakt hij tijd op de pure hardrijders.

Voorgeborchte 16 december 2019 om 16:40

Realistisch ambitieus denk ik. Het gaat niet makkelijk worden maar het is wel iets waar je met deze bezetting naar kan mikken.

freirefreire 16 december 2019 om 17:08

Ik ben normaal gesproken niet de zuurpruim op deze site, maar ik zie het somberder in. Trentin is inderdaad een goede aanwinst, maar ik kan er minimaal vijf noemen die in zijn specialisme (sprint na een zware koers) beter zijn. Hij is dus nergens dé favoriet. Wil Greg nog een monument winnen, dan moet alles meezitten (en dat zit het bij hem meestal niet). De concurrentie is de laatste 2, 3 jaar zeker niet lichter geworden. In de Tour van afgelopen jaar pakte hij kort de bollentrui en verder reed de ploeg als pelotonvulling. Winst in een rittenkoers voor CCC zou een daverende verrassing zijn. Zakarin kan inderdaad een rit pakken in een grote ronde, maar verder heeft hij een tamelijk kleurloos jaar achter de rug dus ik verwacht er niet veel van. Maar ik laat heel graag mijn ongelijk bewijzen.

lander luypaert 16 december 2019 om 17:37

Wat een zuurpruim ben je :P

freirefreire 16 december 2019 om 19:42

@lander luypaert Ik heb nog wat meer gezocht in de statistieken, maar ik word nog niet vrolijker als ik er de resultaten van dit jaar naast leg. Als ik nevenklassementen en U23 niet meereken kom ik op vijf overwinningen. GP Montreal en een etappe Down Under zijn de enige zeges op World Tour-niveau. En dan dit jaar vanuit het niks een monument, een eindzege in een rittenkoers in de World Tour én ritzeges in álle grote rondes?

VerstandOpNul 16 december 2019 om 22:17

Dit klinkt toch niet heel doordacht van Ochowicz.. Hij roept eigenlijk maar wat.. Wat is in hemelsnaam het nut van zulke onrealistische doelstellingen?

Panache 17 december 2019 om 11:47

Vertel eens: welke doelstelling is onrealistisch en waarom?

Headlines

Materiaalzone

Populair