Nys slaat Overijse over: “Bijzonder teleurgesteld in organisatie”

zondag 6 december 2015 om 12:13
Nys slaat Overijse over: “Bijzonder teleurgesteld in organisatie”

foto: Gauthier

Sven Nys zal niet aan de start verschijnen van de Druivencross Overijse vanmiddag. De veteraan vindt dat hij respectloos behandeld is afgelopen jaar. Destijds moest hij afstappen, waarna hij niet volledig uitbetaald kreeg. “Ik ben bijzonder teleurgesteld in de manier waarop de organisator mij vorig jaar behandeld heeft”, vertelt hij tegen Sporza.

“Ik beleefde net een fysiek dieptepunt, voelde mij lamlendig, startte uit respect toch, maar uiteindelijk moest ik opgeven”, verklaart Nys. “Twee dagen later bleek dat de organisator mij slechts een derde van mijn contract wilde uitbetalen. Zomaar, zonder te verwittigen. Ik weet wel dat hij dat ‘op papier’ kon, maar ik vind dat totaal respectloos.”

Nys heeft de veldrit al zes keer op zijn palmares staan. “Het gaat mij echt niet om de centen”, aldus de 39-jarige crosser. “Maar ik heb vijftien jaar lang de cross gedragen in Vlaams-Brabant. Ik heb veel volk naar het veldrijden gebracht en ook naar Overijse. Het was helemaal anders geweest als de organisator mij gebeld had om dat te bespreken. Nu vind ik die actie van vorig jaar laag bij de grond.”

In september had Nys de beslissing al genomen om niet te starten in Overijse.

Dit artikel delen:

29 Reacties

walkowiak 6 december 2015 om 12:28

Wanneer heeft de heer Nijs dat besloten? Toch niet vandaag of gisteren??

Orakel 6 december 2015 om 12:37

Dus er ligt een contract dat de organisator slecht 1/3 betaalt bij niet uitrijden en Nys is beledigd dat dit wordt nagekomen (maar het draait niet om geld)? Vreemde redenatie…

@Walkowiak
Ik denk rond dit weekend, omdat Nys hoogstwaarschijnlijk heeft gezegd: ik start enkel na betaling van het volledige startgeld van 2014.

achtpuntzes 6 december 2015 om 12:45

goh, wat flauw van Sven. die clausule is alleen maar goed, anders is het startgeld opstrijken, 2 rondjes meefietsen en dan stoppen om je te sparen voor de komende, belangrijkere wedstrijden. erg arrogant van Nijs, die meent zich hier boven te moeten plaatsen.

xistnc 6 december 2015 om 12:46

Als Nys vorig jaar zo’n constructie heeft afgesproken, moet Nys niet zeuren, ook al is hij Nys. Tenzij er andere elementen een rol spelen, die buiten het verhaal zijn gebleven.

SolerEritrean 6 december 2015 om 12:46

Nys heeft al maanden op voorhand gezegd niet te starten in Overijse wegens onrespectvolle behandeling. Nys heeft toen alles gegeven, maar is niet beloond geweest.

Thijs E 6 december 2015 om 12:48

Sja, het heet vaak startgeld, geen finishgeld. Als de fans van Nys er al waren omdat hij van start ging, dan was het entree- en drankgeld voor de organisator al wel 100% binnen. Dus hij heeft een punt.

Maar hij tekent het contract met zijn volle verstand en dan moet je niet zeuren als het ook nageleefd wordt. Ik snap wel dat Nys graag e.a. in overleg afgehandeld zou hebben.

walkowiak 6 december 2015 om 12:53

Red Nijs het financieel wel??

Smuckinho 6 december 2015 om 13:14

Wie is die Nijs waar je over spreekt walkowiak?

Sebas 6 december 2015 om 13:18

Nys zeurt in mijn ogen helemaal niet. Dit artikel toont natuurlijk slechts één kant van het verhaal, maar Nys voelt zich tekort gedaan en besluit als gevolg daarvan dit jaar niet aan de start te verschijnen. Basta!

achtpuntzes 6 december 2015 om 13:55

@ sebas:

Quote:
Dit artikel toont natuurlijk slechts één kant van het verhaal

inderdaad, de kant van Nijs. en zelfs zonder dat de organisator zijn kant van het verhaal heeft gedaan komt Nijs er al bijzonder slecht van af in mijn ogen.

Covadonga 6 december 2015 om 14:19

Nijs wordt door die of gene afgebrand o.b.v. het bericht op wf. Hoe de fieten liggen, is kennelijk niet zo belangrijk.

Orakel 6 december 2015 om 14:26

@covadonga
Er staan citaten van Nys, waarin hij aangeeft dat de organisator zich aan het contract houdt met 1/3 betaling. Twijfel je aan de correctheid van deze citaten, of vind je dat dergelijke citaten onvoldoende recht geven op het vormen van een mening?

oborobo 6 december 2015 om 14:35

Even iets heel anders:Lang Leve Sporza.
NOS,weer bijna heel de middag schaatsen!

ikbenprocycling 6 december 2015 om 14:53

In mijn geval via de PC Belgie Een via Horizon.tv van Ziggo

On: Ik heb geen oordeel, want ken het hele plaatje niet. Lose/Lose situatie voor beide partijen.

xistnc 6 december 2015 om 15:02

@oborobo
Dus nu komen zowel de schaatsliefhebbers als de crossliefhebbers aan hun trekken. Hoezee!

Geraint 6 december 2015 om 15:28

Organisator heeft het recht het contract te volgen. Maar Nys heeft evengoed het recht om niet te starten. Wat is daar flauw aan? Er zijn er wel meer die wedstrijden overslaan.

Sebas 6 december 2015 om 16:45

@ achtpuntzes

Dat is je goed recht, maar ik wilde toch even een tegengeluid laten horen.

rahimns 6 december 2015 om 17:17

@oborobo dus op schaatsflits zeggen ze: Lang leve NOS. Sporza weer dat veldrijden ;)

Flanders 6 december 2015 om 18:42

Nys en geld , geld , geld …. hij pleegt zelfs landverraad ervoor .

djoriana 6 december 2015 om 20:52

iedereen blijft maar praten over geld. maar als je het goed leest staat er dat het sven voornamelijk steekt dat er niet eerst contact is geweest. maar dat het gewoon doorgevoerd is zonder overleg

schipperaar 6 december 2015 om 21:11

Als Nys komt, scheelt dat veel volk, die vragen ook geen 2/3 terug, gewoon ff om de tafel scheelt een hoop wrok van beider kanten en van geld ligt Sven echt niet wakker. Hij ging vorig seizoen door een diep dal en dan komen zulke dingen extra hard aan, beetje respectloos dus.

S-Works87 6 december 2015 om 21:23

Nys heeft in zijn gehele carriere slechts enkele malen op (moeten) geven en staat erom bekend dat hij ook op uitzichtloze positie uitrijdt. Mede hierdoor had hij op meer krediet gerekend toen hij vorig jaar in Overrijse écht achteruit reed. Aan de andere kant, contract = contract

Orakel 6 december 2015 om 22:05

"als je het goed leest staat er dat het sven voornamelijk steekt dat er niet eerst contact is geweest".

Als je het kritisch leest, dan is het 'overleg' argument slechts het naar de mond praten van zijn fans. Waarom overleg? Wat verstaat Nys onder overleg? Lees: onderhandelen over meer dan 1/3 betaald krijgen. Een contract sluit je juist, om achteraf niet te hoeven onderhandelen. Dat geldt als je wint (dan is er ook geen overleg om slechts 85% uit te betalen) en bij opgave werkt dat net zo.

Musselwhite 7 december 2015 om 08:35

Nys is de grootste sukkelaar die ik ken, althans volgens de organisator van de Druivencross.
Het niet meerijden van Nys doet precies pijn in de geldbeugel. Er was gisteren maar een fractie aanwezig van de normaal aanwezige crossliefhebbers.
Zoals het zijn recht is om Nys maar een deel uit te betalen is het ook het recht van Nys om de Druivencross over te slaan.

billi 7 december 2015 om 10:52

http://www.hln.be/hln/nl/2884/Veldrijden/article/detail/2548687/2015/12/07/Nys-is-grootste-sukkelaar-die-ik-ken.dhtml

denk dat er altijd al zo een startgeld contract voor de veldrijders was, maar ik vraag me af of dat wel werd toegepast en bij wie wel en bij wie niet

Headlines

Materiaalzone

Populair