Nys polst Boom voor terugkeer naar de cross

Door , maandag 8 februari 2016 om 07:59
Nys polst Boom voor terugkeer naar de cross

foto: Rudie Ottens (archief)

Sven Nys heeft tijdens het WK in Heusden-Zolder gesproken met Lars Boom voor een comeback in het veldrijden. De ervaren Belg is momenteel zelf nog veldrijder, maar hij stopt na dit seizoen en wordt manager van Telenet-Fidea.

Tegenover Het Nieuwsblad bevestigt Nys dat er gepraat is tussen beiden. Volgens de krant heeft Boom wel oren naar een definitieve terugkeer naar het veld. De Vlijmenaar, oud wereldkampioen in de cross, werd in 2009 profwielrenner op de weg bij Rabobank en is nu aan zijn tweede jaar bij Astana bezig.

Nys wil inhoudelijk niets bevestigen, terwijl Boom (op het WK in Heusden-Zolder nog veertiende) vandaag start in de Tour of Qatar en richt zich voor nu op de koersen die eraan komen.

[poll id=”173″]

Dit artikel delen:

35 Reacties

trickstuff 8 februari 2016 om 16:39

Ik waag het te betwijfelen of Boom in het veld meer kan verdienen. Wellicht is dat het geval als hij na een matig of slecht seizoen op de weg een nieuw contract moet tekenen, zijn marktwaarde voor de cyclocross lijkt me namelijk hoog.

Boom hoort natuurlijk wel tot het selecte rijtje kanshebbers voor PR, en dat is een hoop geld waard.

Okidoki 8 februari 2016 om 17:41

Startgeld of smartengeld om je te laten omsingelen door dorpsidioten die je uitschelden en bier over je heen gooien. Hij zou wel gek zijn om terug te gaan naar het veld. Het is daarnaast ook een B-sport (C-sport vind ik te ver gaan ;) ). Dan kan hij beter een respectabele sport als mountainbiken kiezen.

Ik zie hem veel liever op de weg. Hij voegt zeker iets toe. Kan kleine rondjes en naar mijn idee ook grote klassiekers winnen. Hij heeft namelijk een redelijk goede sprint. Hij moet gewoon een beetje geluk hebben. Hij kan altijd nog terug naar het veld gaan als hij 34 jaar is.

katerkop 8 februari 2016 om 18:16

Van een wereldsport naar Belgische folklore……..nooit doen!

xistnc 8 februari 2016 om 18:22

Zou best kunnen dat Boom onlangs ook Ten Dam heeft gesproken en hem gevraagd heeft hoe het zit met dat part-timen van hem bij Giant. Zou precies iets voor Boom zijn.

Flanders 8 februari 2016 om 18:35

Nys is een sensatiezoeker pursang , hij plaatst dit bericht omdat er na de cross van gisteren te weinig over hem werd geschreven .Nys komt altijd met zoiets op de pinnen wanneer een ander crosser ( Mathieu of Wout ) in de belangstelling staat .

HoofdIsVrij 8 februari 2016 om 20:16

@trickstuff

Zoals al vaker aangegeven verdienen waarschijnlijk maar een vijftiental renners op de weg meer dan de toppers in het veld. Denk hierbij ook aan startgelden/prijzengeld etc.

achtpuntzes 8 februari 2016 om 23:41

overigens, hoe meer er met bier wordt gegooid, hoe meer omzet, hoe meer startgeld er betaald kan worden. daarom vinden de renners dat niet zo erg. :)

trickstuff 9 februari 2016 om 09:08

@HoofdIsVrij
Ook dat betwijfel ik ten zeerste. Wat is de bron van jouw al vaker aangegeven waarschijnlijke bewering?

Boom heeft in zijn type koers goede uitslagen gereden en een paar leuke overwinningen geboekt. Hij tekent, na het winnen van een gedenkwaardige touretappe op kasseien, bij 1 van de rijkste ploegen van het peloton als kopman. Bovendien zal hij bij zijn vorige ploeg ook goed verdiend hebben. Voor zover mogelijk (blijft altijd giswerk) concludeer ik dat Boom bij de grootverdieners hoort, of toch op zijn minst een ruim bovengemiddelde beloning ontvangt.

Een rapport van Ernst & Young uit 2011 of 2012 stelt dat het gemiddelde salaris van een WT-renner €260.000 bedraagt. Ik denk dat Boom toch minstens het dubbele daarvan verdient, en betwijfel of dat op dit moment haalbaar is voor hem in het veld.

Maar goed, het blijft natte vingerwerk en bovendien zijn contracten en marktwaarde vooral momentopnames.

Hakkie2 9 februari 2016 om 09:21

Ik heb ergens redelijk betrouwbaar gehoord dat bijvoorbeeld Dan Martin ruim over de miljoen heen gaat. Geraint Thomas zit ook al tegen de miljoen. Bedenk dan dat Boom bij een zeer rijk team zit en binnen werd gehaald als een grote meneer, dan schat ik dat hij minstens 750.000 verdiend. Dat gaat hij met startgelden in het veldrijden nooit bij elkaar fietsen.

Edit: dit artikel is qua salarissen wel interessant

Baka 12 februari 2016 om 18:23

@Hakkie: startgeld is echt niet het enige waar veldrijders van moeten leven hoor. Als je alles bij elkaar rekent, en Boom een goed jaar zou hebben ik het veld – dus op zijn oude niveau zou presteren – zou hij makkelijk 750.000 verdienen. Je mag rekenen op een loon, startgeld en prijzengeld. Het zou me niet verbazen als een Vantornhout daar al boven zou zitten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair