‘Nuyens probeerde belastende verklaring op papier te zetten tegen Van Aert’

‘Nuyens probeerde belastende verklaring op papier te zetten tegen Van Aert’

foto: PhotoPress.be

woensdag 19 september 2018 om 09:31

Volgens VTM Nieuws probeerde teammanager Nick Nuyens verschillende mensen binnen zijn ploeg te dwingen een belastende verklaring op papier te zetten tegen hun voormalige renner Wout van Aert. Maandag werd bekend dat de Belg zijn contract met Veranda’s Willems-Crelan eenzijdig heeft verbroken. Walter Van Steenbrugge – de advocaat van de 24-jarige renner – gaf aan dat een ‘ernstig incident’ heeft geleid tot de breuk.

Volgens verschillende Belgische media wilde Nuyens een belastende verklaring op papier zetten, om zodoende het nodige bewijs te verzamelen met het oog op een latere rechtszaak tegen zijn voormalige poulain. Van Aert liet op basis van ‘dringende redenen’ hierop zijn contract verbreken.

“Afwachten of Sniper Cycling akkoord gaat met de reden”
De crosser annex wegrenner hoopt hiermee te voorkomen dat hij een verbrekingsvergoeding hoeft te betalen. De kans is groot dat de zaak moet voorkomen voor de arbeidsrechtbank. “Het is afwachten of het management van Sniper Cycling akkoord gaat met de reden”, aldus Van Steenbrugge.

“Als dit niet het geval is, dan zal een arbeidsrechtbank uitspraak moeten doen”, zo voorspelt de advocaat, die vertrouwen heeft in een goede afloop. “Ik ga geen uitspraak doen in de plaats van de rechter, maar het gaat om zwaarwichtige feiten. Een werknemer heeft het recht op een full commitment van zijn werkgever en dat is hier niet het geval.”

Dit artikel delen:

57 Reacties

EddyB1958 20 september 2018 om 00:39

Ach ja hij rijdt in 2020 voor Jumbo,dus objectieviteit en chauvinisme gaan nu echt niet samen.

tendam 20 september 2018 om 08:22

Behalve dan bij die columnist, omdat je het daar toevallig mee eens bent.

Carlos8 20 september 2018 om 08:32

Precies wat Bahamontes zegt. In de leiderstrui is gewoon yet another Sjoerd Valkering websiteje met copy paste news net als Ajax Showtime waar ie ooit mee begonnen is en F1maximaal. Het is aardig en soms ook handig als overzicht van alle nieuwsberichten , omdat ze werkelijk alles verzamelen (lekker kort), maar zelf is het natuurlijk geen (serieuze) nieuwsbron. Moet wel lucratief zijn met al die banners op hun sites

EddyB1958 20 september 2018 om 09:07

Ach ja,er is vanaf nu maar één geloofwaardige,onbevooroordeelde columnist meer…

Mwielerfan 22 september 2018 om 00:20

Zat er anders wel bij in de finale met drie man. Net beste tien de muur over. Week ervoor in ddv best wat trappen gedaan om te winnen

Headlines

Materiaalzone

Populair