Nuyens over rechtszaak tegen Van Aert: “Ik sta heel stevig in mijn schoenen”

donderdag 14 maart 2019 om 11:32
Nuyens over rechtszaak tegen Van Aert: “Ik sta heel stevig in mijn schoenen”

Nick Nuyens - foto: Cor Vos

Nick Nuyens heeft alle vertrouwen in een voor hem goede afloop van de rechtszaak tegen Wout van Aert. Dit zei de Belgische ploegmanager in Extra Time Koers over de soap die al sinds vorige zomer speelt.

In oktober komt de zaak voor de rechtbank, weet Nuyens te vertellen tijdens het wielerpraatprogramma. “Ik kan er niet te diep op ingaan, maar een contract teken je niet zomaar. Je hebt rechten en plichten. Wout heeft destijds met zijn volle verstand een contract voor drie jaar getekend. Ik sta heel stevig in mijn schoenen”, klinkt het vol vertrouwen uit de mond van de manager van Roompot-Charles. ”

“Plots ging het echter allemaal sneller dan wij en Wout hadden verwacht. En dat contract stond in de weg”, vervolgt de gewezen winnaar van de Ronde van Vlaanderen. “Als je het hele verhaal bekijkt is het duidelijk dat Wout van Aert eigenlijk gewoon in 2019 al voor Jumbo-Visma wilde koersen”, poneert Nuyens.

De enige manier waarop Van Aert dat kon bereiken was door contractbreuk, vindt Nuyens. “Dus hij moest óf een schadevergoeding betalen óf een dringende reden creëren. En dat is gebeurd”, stelt Nuyens.

Over Van Aerts prestaties in de Strade Bianche was de 38-jarige Belg overigens lovend. “Het is een mooie prestatie die niet onverwacht kwam. Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij dit kan. Al had ik hem natuurlijk liever in onze trui zien rijden…”

Dit artikel delen:

46 Reacties

aru123 14 maart 2019 om 11:38

Hadden we nu wout zn column nog maar…

jessevdalen 14 maart 2019 om 11:46

Die rechtzaak, die gaat dus alleen over wie wie gaat betalen?

Krentenbol 14 maart 2019 om 12:24

De rechtzaak gaat over het feit of de dringende reden voor het opzeggen van het contract, wel of niet dringend (genoeg) is. Afhankelijk van de uitspraak van de rechter zal daar wel of niet een schadevergoeding op kunnen volgen.

EddyB1958 14 maart 2019 om 11:55

Als nieuwsgierig Karl'tje Vannieuwkerke er niet over begon vragen te stellen, twijfel ik of er over gepraat zou geweest zijn gisterenavond. Trouwens het Wielerflits bananenberg interview met Jan Willem van Schip na Wevelgem 2018 werd ook getoond. Ik zou zeggen kijk Extratime koers terug op sporza.be, met als gasten ook Bram Tankink en Jan Willem van Schip.

Jeff 14 maart 2019 om 12:28

Eddy, het was toch duidelijk gepland dat ze dit met Nuyens gingen bespreken. Ik vond het vooral een heel ontgoochelende aflevering. Ik heb immers niks met handbiken, kampioenschappen tegen de wind in fietsen en een onduidelijke uitleg over waaier rijden. Als klap op de vuurpijl mocht Nuyens, zonder wederwoord van de tegenpartij, zijn gelijk komen verkondigen. Journalistiek gezien heel sterk van Sporza. Ik zou zeggen kijk Extratime Koers zeker niet terug.

Oh ja; ben ik de enige die Bram Tankink amper verstaat?

wiebipedia 14 maart 2019 om 12:33

Ik sluit me bij Jeff aan. Tenenkrommend hoe weinig kritisch. De Belgische journaille lijkt meer bezig te zijn met hun positie binnen de wielersport dan met het bedrijven van feitelijke journalistiek.
Betreffende Bram Tankink: Die kon ik prima verstaan

aru123 14 maart 2019 om 12:45

@Jeff
Toch iets meer werken aan je twents ;)

Jeff 14 maart 2019 om 12:59

Sorry Bram; het ligt aan mij :-)

leegloper 14 maart 2019 om 15:40

@wiebipedia,
Je bedoelt het journaille dat vooral achter Van Aert aanhobbelde? Eindelijk eens de andere partij wat meer aan het woord.

kielabokki 15 maart 2019 om 02:22

Yup idd. Het was juist andersom. Erg benieuwd naar de afloop van deze zaak.

LutsenkoFan 14 maart 2019 om 12:27

Met die andere trui zou hij niet in de Strade zijn gestart dus Nuyens kan wel willen dat het in zijn trui was maar dat was simpelweg niet mogelijk.

vlek 14 maart 2019 om 12:31

Grote kans natuurlijk dat Roompot met Van Aert erbij wel was uitgenodigd.

Mwielerfan 14 maart 2019 om 22:27

Na 3de vorig jaar was dat wel goedgekomen natuurlijk

achtpuntzes 14 maart 2019 om 12:39

Volgens mij moet Nuyens gewoon zijn mond houden hangende het onderzoek, maar goed…

Wout wou trouwens pas in 2019 voor TLJ rijden toen er flink wat veranderde binnen zijn oude ploeg anders was hij gewoon gebleven en was ie pas in 2020 gekomen.

Verder is Nuyens gewoon de verliezer in deze, hij zit nu met een clubje waar was gerekend op topper van Aert, en die is hij kwijt. Een eventuele schadevergoeding zal dat maar deels verzachten.

Verder heeft Nuyens, die al niet echt populair was, behoorlijke imagoschade geleden en daar zou hij in de toekomst nog wel eens hier en daar last mee kunnen krijgen, welke renner wil er nu nog met hem in zee?

Jeff 14 maart 2019 om 12:58

Zo is het. Feit is dat Sniper Cycling nu enkel nog een lege doos is die alleen maar in stand gehouden wordt om een eventuele schadevergoeding van Van Aert in te verzamelen. Meer heeft het niet meer te betekenen aangezien Orange Cycling achter Roompot-Charles zit.

leegloper 14 maart 2019 om 15:43

@achtpuntzes,
Moet Nuyens dan maar al dit soort onzin onbeantwoord laten?

Quote:
Wout wou trouwens pas in 2019 voor TLJ rijden toen er flink wat veranderde binnen zijn oude ploeg anders was hij gewoon gebleven en was ie pas in 2020 gekomen.

Waarom zou Van Aert, spijt hebbende van zijn 3-jarig contract, in 2018 een contract gaan tekenen voor 2020 bij een andere ploeg? Hij wilde alle deals laten klappen en dacht dat dat genoeg zou zijn. Hij had Nuyens onderschat.
Maarja, zoals je zelf zegt zit vooral Nuyens nu met de gebakken peren.

Mystery Rider 14 maart 2019 om 16:54

Ongelofelijk, jullie hebben echt geen idee over het strategisch vermogen van Nuyens!

Hij word in de toekomst de nieuw Patrick L.

Denken jullie nu echt dat dit over WvA gaat, Nuyens heeft echt wel een breder inzicht in de wielerwereld dan 1 enkel overgewaardeerd individu.

Geraint 14 maart 2019 om 18:18

@Mystery Rider, als er nu één iets is dat Patrick Lefevere kenmerkt, is het dat hij altijd opkomt voor zijn renners. Nuyens is het tegenovergestelde. En dat zeg ik niet alleen op basis van de Van Aert kwestie. Vraag maar eens wat Dupont, Vergaerde en Bille van Nuyens vinden. Veranda’s Willems en Crelan moeten als sponsor ook niks meer van hem weten. Ongeacht de uitspraak van de rechtbank, Nuyens is dom omgegaan met Van Aert. Ik durf best geloven dat Wout niet de makkelijkste jongen is. Maar als je complete ploegstructuur rond één renner is gebouwd, heb je het bij voorbaat al niet slim aangepakt.

Ik durf stellen dat de carrière van Nuyens redelijk voorbij is. Hij zou nog Lefevere zijn ploegbus niet mogen wassen.

Thomas Hermans 14 maart 2019 om 19:45

haha Patrick L.

sooike 14 maart 2019 om 12:51

Alles draait om de vraag: welke “dringende rede was er voor Van Aert om zijn contract te ontbinden? Ik geeft Wout het voordeel van de twijfel. Mijnheer Frits ligt in ieder geval niet wakker van het relaas van Nuyens.

Geraint 14 maart 2019 om 14:50

De reden is toch al enkele malen verduidelijkt? Nuyens heeft zijn werknemers verplicht om negatieve uitlatingen over Van Aert op papier te zetten. Alleen was hij Wouts goede vriend Tim vergeten te schrappen uit de mailinglijst waardoor Wout er lucht van gekregen heeft.

Als ze dat kunnen bewijzen lijkt me dat wel onder dringende reden te vallen.

Mwielerfan 14 maart 2019 om 22:32

Het vergaren van verklaringen is natuurlijk niks mis mee. Dat hij specifiek mensen gevraagd zou hebben negatiever dan de werkelijkheid te zijn over wva, is nergens gesteld vanuit de zijde van wva. Dat het verzamelen van verklaringen het incident zou zijn vraag ik me daarom af. Dat zou wel heel mager zijn.

Geraint 15 maart 2019 om 10:00

@Mwielerfan,

Van Aert was op dat moment gewoon nog in dienst.

Moest je nu horen dat uw leidinggevende vraagt aan uw collega’s om negatieve uitlatingen over u op papier te zetten. De bewoording die de advocaat van Van Aert gebruikte was zelfs “onder druk zetten” als ik me niet vergis. Zou u daar dan nog één minuut willen werken? Lijkt mij toch dat dit voldoende is om een vertrouwensbreuk in te roepen. Nuja, we gaan het zien in oktober.

limburgia 14 maart 2019 om 13:06

Heel jammer dat Roompot zich in het pak heeft laten naaien door Nuyens .

west 14 maart 2019 om 13:07

Met zo’n dikke kop had ik ook stevig in m’n schoenen gestaan.

Thomas Hermans 14 maart 2019 om 19:46

LOL

EddyB1958 14 maart 2019 om 13:20

Nog tot in oktober geduld, dan komt de zaak voor. En Van Aert moet dan ook maar eens aanschuiven in Extratime koers en zijn praatje doen. En chapeau voor het record van Jetze Plat. En nog meer hoed af voor Stig Broeckx, wiens revalidatie te volgen is op dinsdag in Bargoens. En mijn derde knik gaat naar Tilly Mertens, de partner van Stig Broeckx.

jessevdalen 14 maart 2019 om 13:20

Nuyens kwam heel slecht over. Als er andere argumenten werden ingegooid (aqua blue & roompot) dan zweeg hij het dood. Naar mannetje

Mwielerfan 14 maart 2019 om 22:34

Wat waren die argumenten precies? Aqua blue kwam voor akkoord met een persbericht. Lijkt me alleen maar voor Nuyens pleiten dat hij niet met die nog grotere kluns in Zee ging.

Polleke 14 maart 2019 om 13:31

Van Aert heeft een contract getekend, op dat moment was hij het eens met de voorwaarden…het karakter van Nuyens, dat iedereen hier blijkbaar door en door kent, heeft daar niks mee te maken….Denk dat Nuyens gelijk gaat krijgen….

achtpuntzes 14 maart 2019 om 14:24

Formuleer dat ‘gelijk krijgen’ eens? van Aert rijdt niet meer voor hem en dat zal echt niet gaan veranderen.

Mystery Rider 14 maart 2019 om 16:57

Ga akkoord. De vergoeding die WvA aan zijn advocaten mag betalen zal break even zijn met de uitstap vergoeding. Had hij beter direct kunnen betalen zonder de ganse hetze en dan had hij misschien voor de 4de keer WK cyclocross kunnen zijn zonder al die beslommeringen ;)

Money makes the world go round!

west 14 maart 2019 om 17:03

Feit is wel dat Nuyens verantwoordelijk is voor een aantal veranderingen binnen de organisatie die ervoor zorgen dat geen enkele rechter Van Aert aan zijn contract gaat houden.
Dat die veranderingen zijn ontstaan door wanbeleid en mismanagement heeft daar inderdaad weinig mee te maken.

VerstandOpNul 14 maart 2019 om 13:43

Gaat idd alleen nog over geld..
Afkopen of schadevergoeding.. Nuyens zal er vast nog wel iets aan overhouden..
En daarna denk ik dat zijn rol wel uitgespeeld is in de wielersport..

leegloper 14 maart 2019 om 15:45

En toch heeft het voor volgende conflicten op meer dan geld invloed.

Sebas 14 maart 2019 om 13:57

Wout rechterlijke contractbreuk, Nick mentale contractbreuk.

Fish-180 14 maart 2019 om 15:55

Je moet een renner het soms ook gunnen om naar een grotere ploeg te vertrekken. Als Nick kans kreeg om bij een grotere ploeg te werken zou ie ook vertrekken. Wel ff als grote mensen bespreken en netjes afhandelen.

Mystery Rider 14 maart 2019 om 16:59

Twee keikoppen die niet met elkaar in een kamer kunnen!

Nuyens mag dan als een lastige klant bestempeld worden, ik vrees dat de toekomst zal uitwijzen dat WvA niet veel beter is!

Mwielerfan 14 maart 2019 om 22:37

Het probleem was natuurlijk dat Nuyens wva wilde behouden om de ploeg uit te bouwen, dus vanuit die optiek was ie veel waard. Kennelijk konden ze niet een reëel bedrag overeenkomen. Ik verwacht dat ze allebei te veel eisen hadden daarvoor.

vluggejapie 14 maart 2019 om 16:46

Die bewering dat Van Aert bewust een dringende reden heeft gecreëerd, is wel opvallend. Dan was er dus inderdaad een dringende reden? En dan zou dus bewezen moeten worden dat die reden bewust door Van Aert is gecreëerd om onder zijn contract uit te komen… Klinkt lastig.

EddyB1958 14 maart 2019 om 17:08

Het is allemaal de fout van Tom Boonen, als die niet in het buitenland was en niet vervangen was door Nuyens was dat g*z**k dat al een half jaar bezig is niet aan bod gekomen. Verder blijf ik het op dat g*z**k na, en wat Jeff mag beweren, een programma dat mag herbekeken worden.

mamaffia 14 maart 2019 om 20:49

Mij is altijd geleerd: Waar twee kijven, hebben er ook twee schuld. Nuyens’ integriteit heeft al vaker onder vuur gelegen, niet alleen in professionele zin, maar zeker ook in de vriendschappelijke (kijk De Kleedkamer met B. Leukemans van vorig jaar maar eens terug). Zijn schets in Extra Time van de hele situatie klonk dan toch wel weer heel aannemelijk: Ik kan me best voorstellen dat Wout eieren voor zijn geld koos toen zijn progressie sneller ging dan gedacht. Roompot is dan niet echt de ploeg waar je op hoopt. Als je dan contractbreuk wil plegen hangt daar een prijskaartje aan, dat zal Wout helaas moeten accepteren. Los van beide partijen en standpunten blijft het schrijnend dat dit in de rechtszaal moet worden uitgevochten. Uiterst pijnlijke zaak voor beide heren en de wielersport in het algemeen.

Mwielerfan 14 maart 2019 om 22:39

Waar er twee vechten of kijven gaat natuurlijk lang niet altijd op. Er zijn genoeg conflicten die duidelijk door één partij aangegaan worden.

Thomas Hermans 14 maart 2019 om 22:56

ja in de kleedkamer vond ik hem ook wel een beetje achterbaks overkomen inderdaad.

Vond het eigenlijk ook de minste uitzending uit die serie.

Reet Zweet 15 maart 2019 om 07:52

WvA het een contract met sniper cycling en nieuwe ploeg blijkbaar niet meer, zou dat kunnen meespelen in een beslissing van de rechter? Want zo bekend Nuyens toch ook dat het in feite een andere ploeg is.

bloemist 15 maart 2019 om 08:54

Het tijdstip waarop Wout zijn contract verbroken heeft wijst op een reden. Zo vlak voor de trip naar Amerika dat doe je niet zo maar. Verder vind ik het niet kunnen dat er bij Sporza zo een onderwerp aan bod komt.

Headlines

Materiaalzone

Populair