NOS zendt NK voor vrouwen live uit

NOS zendt NK voor vrouwen live uit
woensdag 29 april 2015 om 22:30

De NOS gaat de finale van het Nederlands kampioenschap wielrennen voor vrouwen live uitzenden. Dat brengt de organisatie van het NK in Emmen woensdag naar buiten. Doordat Studio Sport op zaterdag 27 juni pas vanaf 15.00 zendtijd heeft, schuift de organisatie met het programma. Zo werken de beloften hun wedstrijd nu op zaterdagavond af, een primeur.

Vrouwenwielrennen groeit snel
Nederland is in het vrouwenwielrennen al jaren de beste in de UCI ranking. Met de prestaties van onder meer Marianne Vos, Anna van der Breggen en Ellen van Dijk groeit de populariteit van het vrouwenwielrennen enorm. De NOS ziet in dat zij de ontknoping van de strijd om de Nederlandse titel bij de vrouwen niet mogen missen. In Emmen verdedigt Iris Slappendel haar rood-wit-blauwe trui, die ze vorig jaar in extremis binnensleept door in de laatste meters haar steenkapotte ploeggenote Lucinda Brand te achterhalen op de Kuiperberg in Ootmarsum.

Beloften naar avonduren
Omdat de live-uitzending niet voor 15.00 kan beginnen, start de wegwedstrijd (137,km) voor de vrouwen om 12.15. De beloften beginnen op hun beurt om 17.00 voor 175 kilometer. De aankomst van die wedstrijd verwacht men tussen 21.15 en 21.45. Daartoe hebben de Gemeente Emmen en de KNWU gezamenlijk besloten. Voor de vrouwen een extra kans om zich te profileren, voor beloften de mogelijkheid om hun kampioenschap in een stijlvolle avondsetting te verrijden.

Een geweldige impuls voor het vrouwenwielrennen – Huib Kloosterhuis

KNWU-directeur Huib Kloosterhuis is blij met de zendtijd bij de NOS. “Fantastisch dat het vrouwenwielrennen de aandacht krijgt die het verdient. De uitzending is een geweldige impuls voor deze snelgroeiende en zeer succesvolle doelgroep binnen de KNWU”, zegt Kloosterhuis. Naast het NK voor de vrouwen, besteedt de NOS ook aandacht aan het NK Tijdrijden op woensdag 24 juni en aan de wegwedstrijd voor de mannen op zondag 28 juni.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Poeksel 29 april 2015 om 23:01

Hulde!

0
mhp88 29 april 2015 om 23:32

Als ze echt om 12:15 starten en pas om 15:00 gaan uitzenden, zien we met een gemiddelde van 40 per uur (het is vlak, dus mogelijk),alleen de laatste 25 kilometer, met een beetje geluk de laatste 30/35. Maar laten we eerst ook even blij zijn dat de NOS het tenminste uitzendt.

0
gommy123 30 april 2015 om 00:02

Worden de beloftes niet meer uitgezonden dan?
Want ik kijk liever naar de NK voor beloftes dan naar het NK voor vrouwen.

0
wielerfan95 30 april 2015 om 07:27

Tja vrouwenwielrennen, ik heb er niet zoveel mee. De top is daar ongelofelijk smal en vergeleken met het ‘echte’ wielrennen, stelt de vrouwenkoers natuurlijk niks voor. Hoewel het wel steeds meer in opkomst komt, geloof ik niet dat ik er ooit speciaal de tv voor ga aanzetten.

0
Gonzalez_de_Galdeano 30 april 2015 om 07:52

ik vind menig vrouwen koers leuker om te zien dan een mannen koers. En de top is helemaal niet zo smal. Het zijn alleen op bijna elk terrein dezelfde dames die je vooraan ziet. Er wordt vaak vroeger aangevallen en doordat er een behoorlijk niveau verschil tussen de dames zit, houdt de aanval vaak stand. En er wint 9 van de 10 keer een Nederlandse.

0
BlancoProCycling 30 april 2015 om 08:01

@gonzales
beetje zoals mannenwielrennen vroeger, toen nog niet iedereen door en door gespecialiseerd was.

0
petoi 30 april 2015 om 08:02

11 van de 65 UCI wedstrijden + NK's werd dit jaar gewonnen door een Nederandse, valt wel mee dus. 1 van de 4 wereldbekerwedstrijden.

0
wielerfan95 30 april 2015 om 08:26

@Gonzalez Je geeft aan dat de top niet zo smal is en vervolgens verwoord je precies het tegendeel. Als erop elk terrein ongeveer dezelfde dames naar voren komen en er vaak een Nederlandse wint, dan is de top toch gewoon smal? Misschien niet vergeleken bij schaatsen, maar wel met mannen wielrennen. En de WK’s die ik heb gezien bij de dames, waren nou niet zoveel aantrekkelijker dan menig mannenwedstrijd. Al moet ik toegeven, dat ik daarbuiten nauwelijks vrouwenwielrennen zie,

0
petoi 30 april 2015 om 09:09

Wat is de definitie van wereldtop?

0
billi 30 april 2015 om 09:20

goed nieuws, het vrouwenwielrennen is duidelijk met een opmars bezig ….
het nivo gaat omhoog, de ploegen worden professioneler, het aantal ‘betere’ rensters wordt groter, de top wordt breder (niet enkel Vos meer ;) ) , het aantal topploegen stijgt, t is niet meer enkel Rabo dat er bovenuit stijgt, t is minder vaak afwachten dan bij de mannen, hoewel het soms toch ook wel gebeurt ….
al bij al, een goede ontwikkeling

0
NumberSeventeen 30 april 2015 om 09:21

De wedstrijden die ik heb gezien bij het vrouwenwielrennen leken een beetje op het mannen wielrennen van vroeger. Toen de “goden” na 50km koers de rest van het peloton al achter zich lieten en er samen een zware spannende koers van maakten.
Alleen tijdritten bij vrouwen vind ik nog niet zo leuk, als er een heuvel in zit dan heeft de helft van de vrouwen al moeite om er uberhoubt over te komen, laat staan een mooie tijd neer te zetten.

0
Gebruikersnaam 30 april 2015 om 09:21

Wat me altijd verbaast bij vrouwenwielrennen is dat de wedstrijden altijd zo kort zijn. Dat ze korter zijn als een mannenkoers is niet zo raar, maar meestal hebben ze ongeveer de lengte van een wedstrijd voor juniores en rijden ze dan ook nog eens stukken trager dan die die jochies van 16/17.

0
petoi 30 april 2015 om 09:43

Snelheid vind ik persoonlijk niet zo belangrijk, het maakt de koers niet aantrekkelijker als Froome en Quintana straks gaan sur placen sta ik eerder op de banken dan dat de een volle bak op kop rijd om de ander te lossen. Het gaat meer om de strijd liever 2 renner/rensters die aan elkaar gewaagd zijn en met 10kmpu een berg op rijden dan dat de een 15kmpu rijdt en de ander 18 en het geen wedstrijd is.

0
Dutchbiker 30 april 2015 om 10:13

Super om te horen, ondanks dat ik het niet kan zien in buitenland:). Vrouwen wielrennen kan zeker veel aantrekkelijker dan mannen zijn en misschien is kortere ritten wel beter voor amusement.

0
west 30 april 2015 om 11:08

De top bij de vrouwen is helemaal niet smaller. Ja, de top is absoluut smaller, maar relatief gezien is deze veel breder. Er zijn wereldwijd ongeveer 3300 mannen die als full- of semi-prof kunnen wielrennen en 1 of meer UCI-wedstrijden rijden in die capaciteit. Bij de vrouwen zijn er ongeveer 700 die UCI-wedstrijden rijden en daarvan hebben er ongeveer een kleine 400 een contract. In welke vorm dan ook, ongeveer de zijn helft semi-profs en amateurs met een contract.
Het vrouwenwielrennen is dus afhankelijk van hoe je rekent, 5 tot 10 keer zo klein…
Nu reken ik even heel ruim 3 toppers per WT-ploeg dus dat is plus nog wat Voecklers en Bouhanni's; 60 man. Relatief gezien zou de vrouwentop wereldwijd dus tussen de 6 en 12 renners groot moeten zijn. Volgens mij zijn er wel meer toppers dan dat bij de Dames.
(En omdat het vrouwenwielrennen in het geheel minder breed is, staan relatief vaker alle toppers aan de start van dezelfde wedstrijd…)

0
Sephiroth 30 april 2015 om 12:01

Wat ik gezien heb van de vrouwenwedstrijden vond ik ze leuker dan vele races bij de mannen. Wat betreft snelheid en afstand, gaat bij mij een beetje de volgende vergelijking op: de 125cc en 500cc klasse bij het motorrijden zijn net zo leuk voor mij… snelheid is op een manier toch relatief blijkbaar.

0
DaveEvans 30 april 2015 om 22:40

Als je beweert dat de top bij het vrouwenwielrennen erg smal is, dan heb je de afgelopen 2 jaar duidelijk het vrouwenwielrennen niet gevolgd! Zijn steeds meer goede ploegen bijgekomen en vergeet niet dat een aantal buitenlandse toppers bij Nederlandse ploegen rijdt. Het versterkt elkaar allemaal waardoor de top steeds breder wordt. Er is duidelijk meer dan Marianne Vos [al mag Vos van mij gerust winnen hoor ;) ]

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone