Nordhaug: “Rabobank wil graag dat ik een klassieker win”
woensdag 31 oktober 2012 om 16:36

Nordhaug: “Rabobank wil graag dat ik een klassieker win”

Nordhaug

foto: Sirotti

Lars Petter Nordhaug is een van de nieuwe aanwinsten van de opvolger van de Raboploeg. De 28-jarige Noor komt over van Team Sky, waar hij dit seizoen de GP de Montréal op zijn naam wist te schrijven. Tegenover Procycling zegt hij te weten wat hem volgend jaar te wachten staat: “Rabobank wil graag dat ik een klassieker win.”

De Noor schat dat binnen de ploeg de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik het hoogst staan aangeschreven. “Maar ook de Waalse Pijl winnen zou voor mij heel mooi zijn,” stelt Nordhaug. De Noor realiseert zich dat het geen eenvoudige opgave wordt. “Er zijn natuurlijk heel veel renners die zich op deze wedstrijden richten.”

“Gilbert heeft bijvoorbeeld al laten weten dat hij graag in de regenboogtrui een Ardennenklassieker wil winnen,” beseft Nordhaug. “Ik ga er in ieder geval alles aan doen om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen.” Zo gaat de Noor voor het eerst in zijn leven op hoogtestage. “Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Ik sta te popelen om aan het seizoen te beginnen.”

RIDE Magazine