Nordhaug: “Normaal gesproken rijd ik de Tour”
zondag 16 december 2012 om 12:12

Nordhaug: “Normaal gesproken rijd ik de Tour”

Nordhaug

foto: Sirotti

Lars Petter Nordhaug rijdt volgend seizoen naar alle waarschijnlijk de Ronde van Frankrijk. Dit laat de nieuwe aanwinst van Blanco Pro Cycling Team weten tegenover ProCycling.no. “Je moet echter wel goed genoeg zijn. Mij is verteld dat ik normaal gesproken de Tour rijd. Ik werk naar dit doel toe”, aldus een gemotiveerde Nordhaug, die sinds hij Pantani heeft zien rijden, altijd gedroomd heeft over deelname aan La Grande Boucle.

Het is nog onduidelijk waar de Noor zijn seizoen begint. In het interview spreekt hij over een keuze tussen de Ronde van Qatar en de Challenge Mallorca, maar zijn ploeg mag niet starten in de Arabische ronde. Vervolgens rijdt Nordhaug de Strade Bianche. Dit is opvallend, aangezien Rabobank deze wedstrijd nog nooit heeft gereden. Dit zou betekenen dat Blanco Pro Cycling Team daar voor het eerst aan de start staat.

Daarna rijdt de voormalig renner van Team Sky de Tirreno-Adriatico, waar hij voor etappewinst gaat. Nordhaug bereidt zich vervolgens via de Ronde van het Baskenland voor op de klassiekers. “Daar gaan we het met Bauke Mollema, Paul Martens en mezelf doen. Ik wil daar in goede vorm aan de start staan.” Zijn programma na de klassiekers staat niet volledig vast. Nordhaug rijdt of de Ronde van Noorwegen of de Ronde van Californië. Zeker is dat hij in slechts één grote ronde actief zal zijn.

De Noor is tevreden over zijn nieuwe werkgever. “Het management denkt dat ik vrijwel het hele seizoen goed zou kunnen rijden om zodoende punten binnen te halen. Er is geen twijfel dat mijn rol hier groter is dan bij Team Sky. Het is me duidelijk worden dat het team zich op mij concentreert en dat voelt goed”, aldus Nordhaug. Hij heeft ten slotte van ploeggenoten te horen gekregen dat de sfeer binnen het team anders is dan vorig seizoen.

RIDE Magazine