Nog meer kopzorgen voor Ronde van Wallonië: Tubeke weigert start tweede etappe

woensdag 15 juli 2020 om 19:08
Nog meer kopzorgen voor Ronde van Wallonië: Tubeke weigert start tweede etappe

foto: Cor Vos (archief)

De organisatie van de Ronde van Wallonië zit met de handen in het haar. Gisteren trok de Waalse stad Aat zich al terug als aankomstplaats van de openingsetappe, nu weigert Tubeke de start van de tweede rit te organiseren.

“Voor het begin van de gezondheidscrisis aanvaardde het gemeentecollege de organisatie van de start van deze etappe. Het was volgens ons een gelegenheid om een mooi volksfeest te organiseren ter ere van het wielrennen”, meldt de stad Tubeke. “Het had ook heel wat symbolische waarde aangezien de Belgische Wielerbond (KBWB) zich nog niet zolang geleden heeft gevestigd in onze stad.”

De coronacrisis gooit echter ook hier roet in het eten. “Het laat ons niet toe om een dergelijk evenement te organiseren, in overeenstemming met het ministerieel besluit van 30 juni en de genomen maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In deze periode zijn heel wat maatregelen versoepeld, maar we moeten op onze hoede blijven.”

“Onze taak om te waken over de veiligheid van onze bevolking”
In België lijkt het coronavirus weer op te flakkeren. “Het is onze taak te waken over de veiligheid van onze bevolking. Daarom hebben we ervoor gekozen de start van de tweede etappe in Tubeke te annuleren.” Dinsdag liet de burgemeester van Aat weten dat hij zijn burgers wil beschermen tegen het virus en het epidemiologische risico niet wil nemen.

De Ronde van Wallonië vindt plaats van 16 tot en met 19 augustus en kan over een maand rekenen op de aanwezigheid van renners als Philippe Gilbert, Caleb Ewan, John Degenkolb en Greg Van Avermaet.

Dit artikel delen:

24 Reacties

Verweggistan 15 juli 2020 om 19:21

De ronde om Wallonië?

vanSpringel 15 juli 2020 om 19:33

Voorbode voor de TdF.

Fred Postma 15 juli 2020 om 19:49

Nee die Fransen zijn niet van die schijtbakken en kennen ook nog zoiets als het nationaal belang.Die Belgen kunnen geen cijfers interpreteren en zich ook niet aan hun eigen protocollen houden. Ze hebben geloof ik ook 9 regeringen . Treurig. Met deze mentaliteit kom je er als landje echt niet meer bovenop.
Het zgn vlaamse wielerhart valt me ook vies tegen zolangzamerhand.
Nogmaals als je in maart 1500 gevallen per dag hebt en het bevindt zich nu steeds om de 100 dan is het prima onder controle. Om over opnames, ic capaciteit en doden ,wat allemaal nog steeds dalende is maar te zwijgen. De Belgen en de Belgische media zitten in een angstpsychose, punt. Er is geen opvlammend coronavirus in België momenteel. Er is wel een overschot aan ijdele aandachtszieke virologen .

ChefSpijker 15 juli 2020 om 20:01

Dit is dan ook geen Vlaanderen ;) Dus dat Vlaamse wielerhart gaat niet op.

AdZ 15 juli 2020 om 20:37

Behalve een teveel aan ijdele virologen (hoezo?) is er zeker een overschot aan domme mensen, zoals ik in een ander draadje al heb aangegeven.

We willen allebei graag weer wielrennen beleven, maar @Fred, jij bent nogal blind voor wat ECHT (inter)nationaal belangrijk is.

En dat is wielrennen helaas niet…

Groningen 15 juli 2020 om 21:05

Hij gaat lekker Fred.
@Fred, waarom denk je dat het virus redelijk onder controle is? En er geen, of weinig, risico is?
Ik heb er net zo weinig verstand van als de rest hier, maar één ding weet ik wel: er is geen medicijn of andere technische oplossing. Het enige wat sinds het begin van de crisis is ondernomen om verspreiding te beperken is social distancing. Dat schijnt dus wel te werken.
Niemand zo blij als ik als er weer koers is, maar voorzichtigheid is zeker nog geboden.

Fred Postma 15 juli 2020 om 21:31

Mijn punt is Groningen dat blijkt dat besmettingen plaatsvinden in gesloten ruimten waar mensen langere tijd bij elkaar zijn.
Niet in de open lucht. Als men daarbij beperkingen voor publiek en sanitaire protocollen hanteert is wielrennen net als voetbal goed mogelijk. Als men als start of finishplaats geld wil verdienen aan de massa dan is dat niet de bedoeling natuurlijk momenteel .

harryjohan71 15 juli 2020 om 19:52

Dit is België en maar de ronde van Wallonië. Paris – Nice ging ook door toen ‘iedereen’ wist dat het virus eraan kwam. De kosten en risico’s voor de steden in België zijn waarschijnlijk groter dan de baten. Misschien ook veroorzaakt door de kermiskoers waar publiek zich niet aan de Belgische richtlijnen hield. Een Tour start of finish zeg je niet zomaar af.

Fred Postma 15 juli 2020 om 20:03

Laat die Vlamingen dan eens hun mond opendoen voor de wielersport.

guyremgabdel 15 juli 2020 om 23:11

Wel Fred, als Vlaming verwijs ik u naar het VTM-nieuws van vanavond waar een uitgebreide reportage te zien was over de coronamaatregelen voor de komende TDF. Zie https://vtm.be/vtmgo/vtm-nieuws~p3975934b-22a2-4b4d-a10c-e2727448a6fe.
De professor die het allemaal wetenschappelijk komt onderbouwen is … een nederlander, Bert Blocken (zie het nieuws vanaf min. 40).

Jean Dumas 17 juli 2020 om 15:11

+1

Arry1337 15 juli 2020 om 20:53

Dit is wat ik zei bij het vorige bericht… Ik hoop dat het hierbij blijft >.>

“In onze huidige maatschappij, waar we allemaal zo voorzichtig mogelijk zijn, zorgt dit misschien wel voor de aanzet om de rest van het seizoen te cancelen. Ik ben bang dat dit de aanzet kan zijn voor andere negatieve figuren om hetzelfde te bewerkstelligen in andere races. En als één schaap over de dam is…”

Fred Postma 15 juli 2020 om 21:02

Misschien zit je dan op de verkeerde site ADZ ? En ga dan eens op mijn opmerkingen mbt de aantallen besmettingen in. En voetballen kan dan wel ?

AdZ 15 juli 2020 om 22:05

Je opmerkingen kloppen niet @Fred. Net als de opmerkingen en kulredeneringen van je vrienden Maurice de H en Willem E #viruswaanzinnig.

Jullie draaien de zaken om. Het ontbreken van bewijs dat het virus buiten overdraagbaar is, is iets heel anders dan dat er bewijs zou zijn, dat het virus buiten niet overdraagbaar is (zonodig dit svp 2x lezen)…

En trouwens, er zijn harde bewijzen dat het virus buiten wel degelijk overdraagbaar is. Denk bijv aan de voetbalwedstrijd, die nooit gespeeld had mogen worden … Atalanta Valencia, het begin van de ramp in Bergamo.

Daarom mag er straks ook niet gezongen en geschreeuwd worden in de stadions. Wat ik eerlijk gezegd te zot voor woorden vind. Dat gaat ook nooit lang duren en burgemeesters hebben daar nu al buikpijn van…

Btw zolang jij hier zit en van die rare dingen zegt, blijf ik me er ook mee bemoeien. Dat je het weet ;-)

ChefSpijker 15 juli 2020 om 22:16

Die voetbalwedstrijd is helemaal geen hard bewijs dat het buiten makkelijk overdraagbaar is. De kans is vele malen groter dat ze het voor en na de wedstrijd in de kroeg hebben verspreid.

AdZ 15 juli 2020 om 22:20

@ChefSpijker, je nuanceert t door te zeggen dat t buiten minder makkelijk is over te dragen dan binnen. Daar lijk je gelijk in te hebben. Maar dat is iets anders dan ‘het is buiten niet overdraagbaar’, toch?

Fred Postma 16 juli 2020 om 00:30

Adz het bewijs zit erin dat uit het track en tracing blijkt dat er geen besmettingskettingen uit buitenactiviteiten zijn gebleken. Herinner je de demo op de dam van 1 juni met 10000 mensen ? Niemand besmet daar.

AdZ 16 juli 2020 om 00:51

Ik herinner t mij uitstekend.

Inderdaad weinig achteraf vastgestelde besmettingen (niet 0) en heel veel vrijwillig gedragen mondkapjes …

Wat is je punt?

Limal 16 juli 2020 om 07:58

Fred's belangrijkste punten zijn dat hij alles 100% zeker weet en dat Vlamingen toch maar dom zijn. Een mooi voorbeeld dat wanneer je tot het Dunning-Kruger clubje behoort je dit zelf niet weet…

skylimit 15 juli 2020 om 21:58

Misschien heel Wallonie in lockdown doen voor minimaal tot het eind van 2020 en hopen dat er dan een werkbaar/betaalbaar vaccin is, zodat de burgevaders/moeders hun kroost verplicht bescherming kan bieden middels een vaccin.
Een wielerkoers niet willen organiseren, maar wel winkels, restaurants etc. open houden en misschien pas nu mondkapjes verplichten ….. Goed bezig Belgie:):)

Pascal De Kooning 15 juli 2020 om 22:37

Ik vrees dat er nu wel meer burgemeesters zullen zijn die geen start of finish van een wielerkoers willen hebben in hun stad. Ik hoop dat de TDF door gaat maar ik zou er nog geen euro op durven verwedden!!

Fred Postma 16 juli 2020 om 00:26

Ik denk het wel. Frankrijk wil deze tour . En dan bedoel ik de president en de regering. Afgezien van extreem negatieve ontwikkelingen, zal de tour gereden worden. En daarom ook alle franse voorbereidingswedstrijden.

girardengo 16 juli 2020 om 00:52

Overigens zou het ontwikkelen van een werkzaam vaccin wel eens (veel) langer kunnen duren dan veelal beweerd wordt. Dat het een kwestie van maanden zou zijn kan ik nauwelijks geloven, gelet op wat er doorgaans voor staat. Het blijft helaas een bizarre tijd.

Limal 16 juli 2020 om 08:03

Er zijn al genoeg voorbeelden geweest van sportevenementen die uitdraaien in te enthousiaste fans die drinken, feesten en alle gedragsregels vergeten die verspreiding voorkomen. Ik snap dus wel waarom burgemeesters liever niet een paar duizend man zien afzakken naar hun dorp.

Headlines

Materiaalzone

Populair