NOC*NSF schrapt Sportgala 2020

maandag 8 juni 2020 om 16:59
NOC*NSF schrapt Sportgala 2020

De WK-titel van Mathieu van der Poel wordt in 2021 meegewogen - foto: Cor Vos (archief)

Het NOC*NSF Sportgala gaat eind dit jaar vanwege het coronavirus niet door. Dat heeft de Nederlandse sportkoepel maandag bekendgemaakt. Eind 2019 ontving Mathieu van der Poel nog de titel ‘Sportman van het Jaar’.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Er is inmiddels zo veel sport afgelast, dat er geen sprake is van een volwaardig sportjaar. Ook bestaat er nog veel onzekerheid over de rest van het sportjaar”, aldus NOC*NSF in een statement.

“Ook de sport is hard geraakt door het coronavirus. Naast het wegvallen van bepalende evenementen is er door heel veel sporters geruime tijd niet of anders getraind. Voor het eerst organiseren we daarom volgend jaar de sportverkiezingen over een periode van twee jaar”, zegt Maurits Hendriks, technisch directeur van het Nederlands Olympisch Comité.

De prestaties die begin dit jaar dus al behaald zijn, waaronder de wereldtitels veldrijden van Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado, worden meegewogen in aanloop naar het Sportgala 2021.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Romāns Vainšteins 8 juni 2020 om 17:16

MvdP had gewonnen als ie alles gewonnen had, dat is zo klaar als dat deze foto de affiche prijken mag, wie anders?

0
koos1 8 juni 2020 om 18:29

Logische beslissing met alle wedstrijden in alle sporten die niet doorgaan.
Wel jammer voor sporters die dit jaar nog iets (groots) winnen, dat zal eind 2021 al bijna vergeten zijn.

Geen sportgala, dan ook maar de sporters van het jaar per sport een jaartje overslaan.

0
josi 8 juni 2020 om 20:02

Van mij mogen ze het voor de jaren erna ook schrappen, het blijft appels met peren vergelijken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone