NK Wielrennen mogelijk eind augustus

donderdag 25 juni 2020 om 19:54
NK Wielrennen mogelijk eind augustus

foto: Cor Vos

Het NK Wielrennen kan mogelijk eind augustus alsnog plaatsvinden. Dat vertelde directeur Thorwald Veneberg vanavond op het voorjaarscongres van de KNWU in Amersfoort. De wielerbond verwacht vanwege de aangepaste corona-richtlijnen de nationale kampioenschappen over twee maanden te kunnen organiseren.

Aanvankelijk stond het NK in Drenthe op de kalender voor 19, 20 en 21 juni. Vanwege coronaperikelen bleek deze datum onhaalbaar. Het NK tijdrijden (in Emmen) heeft met woensdag 7 oktober al een nieuwe datum.

Het belangrijkste knelpunt is hoe de organisatie om dient te gaan met de toeschouwers.  Daarover bestaat momenteel nog onduidelijkheid. De verwachting is dat bij evenementen met meer dan 250 toeschouwers de veiligheidsregio’s de verantwoordelijkheid van handhaven bij de organisatie van het evenement legt.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Panache 25 juni 2020 om 20:32

Zit er iemand te wachten op een NK te midden van al die grote wedstrijden op een al volle kalender?

Arie den Blanken 25 juni 2020 om 21:08

k heb al vaker gezegd: Sla bij de profs alle NK’s , EK en WK gewoon een jaar over omdat de kampioenen van 2019 nauwelijks hun trui hebben kunnen te gelde maken.

Koers 26 juni 2020 om 06:24

Op zich ben ik het daar mee eens, anderzijds is het wk commercieel gezien natuurlijk wel aantrekkelijk en moet er ook verdient worden. Voor de kleinere ploegen(met veelal lokale sponsoren) zijn juist de nationale kampioenschappen belangrijk. Dus voor beide opties is wat te zeggen.

jacco4 25 juni 2020 om 22:47

We smachten allemaal weer naar wedstrijden, waarom niet al in juli. Mooie proeftuin voor andere koersen.

rovi 26 juni 2020 om 09:00

Omdat er op de UCI kalender een vast tijdslot voor NK’s is ingeruimd eind augustus

Cyclinglife 26 juni 2020 om 08:36

Ik heb sowieso niets met NK’s. Nationalistisch gedoe. En daarbij blinken we in Nederland uit in het organiseren van echte niets zeggende slecht georganiseerde kermiskoersen en noemen dat dan een NK.
En nu willen ze in een overvolle kalender een NK proppen, wat dus betekent dat er nog minder animo is vanuit renners en ploegen om mee te doen aan deze kermisattractie.

Een tip voor de knwu, herdenk het concept van de NK’s. Dit jaar lekker overslaan, ligt geen hond wakker van. Het mag zelfs van de uci, dus er is geen geldige reden om het dit jaar door te drukken. En kom volgend jaar met een beter plan.

ivo001 26 juni 2020 om 10:31

edit wf: dank, aangepast

chasse patat 26 juni 2020 om 11:12

De omgeving van de VAMberg is prima af te sluiten voor het autoverkeer. Ook de klim en de finish afsluiten voor bezoekers. Fietsers en voetgangers moeten hun verstand gebruiken en dan lijkt het mij niet zo ingewikkeld om verantwoord een wedstrijd te organiseren.

wielerman 26 juni 2020 om 14:44

Maar dat gaat dan zonder de tourselectie van Jumbo renners zijn?Want die pakken nog een hoogtestage en komen niet terug uit Frankrijk. En misschien nog meerdere renners.

Headlines

Materiaalzone

Populair