NK tijdrijden vindt dit jaar plaats op 7 oktober in Emmen

dinsdag 16 juni 2020 om 14:44
NK tijdrijden vindt dit jaar plaats op 7 oktober in Emmen

foto: Cor Vos (archief)

Het Nederlands kampioenschap tijdrijden zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 7 oktober in Emmen, zo meldt RTV Drenthe. De oorspronkelijk datum van 7 juni werd losgelaten na de uitbraak van de coronacrisis. Er werd de voorbije weken gezocht naar een datum na 1 september.

De KNWU hoopte op korte termijn een nieuwe datum voor het Nederlands kampioenschap tijdrijden bekend te maken. De wielerunie zat om tafel met organisator Jansen Event Sportmanagement en de gemeente Emmen, waar de titelstrijd georganiseerd gaat worden. De renners strijden op woensdag 7 oktober voor de titel ‘beste tijdrijder van Nederland.’

Vanwege de huidige maatregelen omtrent het coronavirus werd er gezocht naar een datum na 1 september. De Nederlandse regering heeft bepaald dat pas na die datum weer sportwedstrijden georganiseerd mogen worden, met de nodige restricties. Dit jaar zullen alleen de elitemannen, elitevrouwen en beloften in actie komen.

De KNWU maakte begin juni bekend dat Jansen Event Sportmanagement ook de komende jaren het NK tijdrijden zal organiseren. Het gaat om de nationale tijdritkampioenschappen in alle leeftijdscategorieën, tot en met 2023. “Op de edities na 2020 is momenteel nog geen locatie te plakken, maar wel zijn er positieve gesprekken met enkele kandidaat-gemeenten”, aldus de organisatie.

Het NK tijdrijden valt nu samen met de Brabantse Pijl en de Giro d’Italia. Vorig jaar pakte Jos van Emden de nationale titel na een kampioenschap in Ede. De renner van Jumbo-Visma versloeg Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle. Die laatste werd vorig jaar onttroond als regerend kampioen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

tdola 16 juni 2020 om 16:08

Kan van emden helaas zijn titel niet verdedigen, die rijdt dan de giro.

Derierre de la course 16 juni 2020 om 20:05

Moet hij wel met 2 tijdritpakken naar de Giro, een kampioenspak en een Jumbo-Visma pak. Of valt de laatste tijdrit nog voor het kampioenschap?

Glorious 16 juni 2020 om 16:17

Hopen op Tom Dumoulin

koos1 16 juni 2020 om 18:24

Niet de beste datum zo tijdens de Giro en midden tussen de klassiekers. Kon vrees ik weleens een heel matig deelnemersveld gaan worden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair