NK Montferland maakt parcours voor wegwedstrijd bekend

NK Montferland maakt parcours voor wegwedstrijd bekend

Dylan Groenewegen is de regerend Nederlands kampioen - foto: WielerFlits

vrijdag 3 maart 2017 om 10:19

Het Nederlands kampioenschap op de weg zal dit jaar worden afgewerkt op een 16,6 kilometer lang parcours rond de gemeente Montferland. Start en finish liggen in de Gelderse grensplaats ‘s-Heerenberg. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Geheel vlak is het parcours niet. De elite mannen zullen voor de wegwedstrijd dit traject volgens de KNWU-standaard veertien of vijftien keer afleggen. De beloften rijden ongeveer 160 kilometer, terwijl de vrouwen een koers van 140 kilometer voor de kiezen krijgen.

Het NK wielrennen in de gemeente Montferland vindt plaats van 17 juni t/m 25 juni. Vorig jaar werd het kampioenschap verreden op Goeree-Overflakkee.

foto: organisatie

foto: organisatie

Dit artikel delen:

21 Reacties

Frits des Jeux 3 maart 2017 om 10:29

Zonde geen Eltenerberg. Hoop dat hij wel in tt parcours zit. Was met Olympias tour mooie aankomst daar boven.

0
Bertvd 3 maart 2017 om 10:31

Hopelijk een aanvaller, maar waarschijnlijk weer een massasprint?

0
wielerman 3 maart 2017 om 10:40

Zou graag eens een loodzwaar parcours zien in Limburg, waar renners als Gesink,Mollema,Kruiswijk,Poels,Dumoulin de favorieten zijn.

0
achterhoeker 3 maart 2017 om 10:50

Vergis je niet hier zitten wat korte maar pittige klimmetjes in….Robert Gesink trainde vroeger ook vaak op dit parcours…
S’heerenberg is zelf ook niet helemaal vlak en de aankomst loopt op…hoeft geen sprint te worden….een puncher zou hier zo zijn slag kunnen slaan

0
DeLuiaardVanLimburg 3 maart 2017 om 10:54

@Wielerman, schier onmogelijk, dan moet je echt een heel wild parcours maken waar je zowat alle Zuid-Limburgse moordenaars in rondjes op gaat rijden. Zijn er in de voormalige koloniën nergens echte bergen te vinden :P?

Anders zou ik er voor tekenen, zoals ik al eens eerder geponeerd heb, om een NK op de Alpe d’Huez te organiseren. Je moet even om de conservatieve wielergedachte heen kijken, maar mij lijkt het mooi!

0
Imbatido 3 maart 2017 om 10:58

Schitterend rondje, zowel qua parcours als omgeving. Volgens Strava is het 190 hoogtemeters per rondje, dan kom je bij 15 rondjes toch op 2850 hm. Het zijn geen lastige klimmen, maar er zijn ook niet veel echt vlakke stukken. Kan alle kanten op, hopelijk komen de grote namen ook weer eens aan de start.

@FDJ: Eltenberg is Duitsland, die ga je natuurlijk niet in het NK stoppen.

0
Frits des Jeux 3 maart 2017 om 11:04

@Imbatido klopt is in Duitsland, maar ook jarenlang Nederlands geweest. Het zou tevens een mooie verrijking voor het parcours geweest zijn. En ach als de ronde van Polen kan starten, dan een NK toch wel over de Eltenerberg ;)

0
Hengacity1 3 maart 2017 om 11:11

Hofland parcour op en top.. maar die heeft natuurlijk geen knechten. Ik denk Groenewegen of Ligthart voor de sprint en anders iets voor van Emden of Lindeman

0
Duh 3 maart 2017 om 11:12

In 2013 gingen ze op het NK ook voor een klimmetje Duitsland in, dus waarom nu niet?

0
Burning Tyre 3 maart 2017 om 11:13

De kilometers vlak voor de finish zijn smal en chaotisch met een paar bochten door S’Heerenberg.

0
Imbatido 3 maart 2017 om 11:22

Hier is nog wel een filmpje dat een aardig beeld geeft van het parcours. Al rijden ze daar niet precies hetzelfde rondje.
https://www.youtube.com/watch?v=7EigeImROdga

Filmpje begint ongeveer bij de laatste kilometer, na dat lusje linksonder. Finish van het NK is op 2:00. Van 7:30 t/m 21.25 rijden ze precies het parcours, met als klimmetjes de Muur van Zeddam (7:30) en Peeskesbult (16:40).

0
Baukema Tomoulin 3 maart 2017 om 11:51

Ik hoop dat deze voor de punchers is. Zou mooi zijn om Slagter/Van Baarle vs. Gesink/Boom vs. Dumoulin/Kelderman vs. Mollema vs. Terpstra vs. Poels te zien

0
girardengo 3 maart 2017 om 12:21

Dit is een mooi glooiend/hellend parcours voor een Nederlands kampioenschap, in een mooie omgeving.

0
Lopopodium 3 maart 2017 om 13:38

Toch jammer dat de Eltenberg er niet bij is genomen. Een venijnige klim. Hoort toch bij het Bergerbos, dus valt niet echt uit de toon ook al is het Duits grondgebied. Dan kan je die lus bij Stokkum nog ietsjes doortrekken om Elten nog even mee te pakken. Voegt voor de hardheid wel wat toe. Maarja, als dat het idee is hadden ze beter rond Rheden en Arnhem kunnen fietsen, zoals in de Giro vorig jaar. Stiekem toch jammer.

0
Tobsodan 3 maart 2017 om 13:58

Zie ik nou goed dat ze ongeveer bij Specialized voor de deur finishen? Is dat toeval of zitten daar sponsorbelangen bij?

0
heuvelcolombia 3 maart 2017 om 15:59

@DeluiaardvanLimburg, dat is goed mogelijk hoor. Zie het parcours waarop Hoogerland won. https://www.youtube.com/watch?v=bB7Gm5Am2zw

0
SCIC 3 maart 2017 om 16:18

Nederlandse heuvels zijn nu eenmaal niet selectief genoeg. Probeer gewoon wat anders met een stratenparkoers en / of onverharde wegen. Het NK in Ootmarsum leverde meer spektakel op dan vele rondjes in Limburg.

0
maklukzat 3 maart 2017 om 21:50

Lijkt me ook niet selectief genoeg of het weer moet nog wat meewerken. Met die hellingen ga je de echte profs er niet af rijden.

0
Fanny 3 maart 2017 om 22:51

Prachtige omgeving voor zowel de fietstourist als de gevorderde wegwielrenner en MTB.
Ik ga er af en toe naar toe om in deze mooie bosrijke omgeving te fietsen en kan het dus iedere renner en fietstourist aanraden.
Robert Gesink trainde er in voorgaande jaren ook vaak voordat hij naar Girona vertrok.
Hopelijk doet hij nu ook voor de fans een keer mee in zijn voormalige achtertuin.
De MTB route schijnt een van de langste en de mooiste te zijn van NL na die in Limburg (Bart Brentjes Challenge).
http://www.vvvmontferland.nl/nl
Het is echt heel jammer dat de steile Eltener Berg (D) niet in het parcours is opgenomen.
Dit jaar bij de Olympia Tour was de ITT finish op de laatste stukken steile van de Eltener berg.
Waarschijnlijk kon het toen wel omdat Olympia’s Tour een grote Internationale wedstrijd voor beloften was (en dus ook voor Duitsers) en er misschien ook wel Europese subsidie voor was.
Hopelijk gaat de finish van de ITT wel op de top van de Eltener Berg zijn.
Het is dus een afgesloten parcours en dus overal goed te volgen voor de wielerfans waarbij de Peeskesbult de scherprechter zal zijn.
Volgens mij is het inderdaad een oplopende finish bij Specialized voor de deur

0
SolitaryShell 3 maart 2017 om 23:28

@Imbatido

Hoogtemeters op Strava klopt, sinds ze zijn overgestapt op een andere kaartenleverancier, echt geen reet meer van. Dat is volstrekt onbetrouwbaar.

0
Lopopodium 4 maart 2017 om 00:30

Doel je op de getoonde kaart hierboven, is die gebaseerd op Strava? De hoogtemeters lijken wel aardig te kloppen. De 'top' bij zes kilometer is volgens mijn GPS 75 meter, elke keer wanneer ik daar fiets. Hier op de kaart staat 72. Drie meter verschil vind ik niet "onbetrouwbaar".

De "beklimming" van deze top is trapsgewijs vanuit de kant van Zeddam. Dat zie ik ook duidelijk terug in de kaart. Een paar keer vlakt de kaart iets af, om vervolgens een lichte stijging te laten zien. Met de fiets (weliswaar op het fietspad, dat een hoogteverschil heeft ten opzichte van de rijweg waar de wielrenners zullen fietsen) goed te zien èn te voelen. Daar heb je toch wel een vrij nauwkeurige meting voor nodig als je dat alleen met apparatuur wil meten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone