NK komt voor Marianne Vos te vroeg

NK komt voor Marianne Vos te vroeg

Foto: Marcel Koch

maandag 22 juni 2015 om 21:52

Marianne Vos neemt deze week niet deel aan de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden (woensdag) en de wegwedstrijd (zaterdag). De drievoudig wereldkampioene op de weg is nog altijd herstellende van een gebroken rib: “Ik ben nog niet wedstrijdklaar”, vertelt ze aan WielerFlits. Deze kwetsuur liep ze in april op tijdens een mountainbike-wedstrijd. 

Niet wedstrijdklaar
In een reactie aan WielerFlits laat de Nederlandse renster weten wel op de juist weg te zijn. “Het gaat de goede kant op, maar ik ben nog niet wedstrijdklaar. Natuurlijk vind ik het erg jammer dat ik niet mee kan doen, maar het is niet anders.” Vos zal zaterdag wel aanwezig zijn om haar ploeggenoten van Rabobank-Liv aan te moedigen.

Terugkeer in het peloton nog onduidelijk
“Het blijft lastig om te zeggen wanneer Marianne weer competitief zal zijn”, vertelt Eric van den Boom, teammanager bij Vos’ Rabobank-Liv-ploeg. “Dat is zeker niet op korte termijn. Marianne zit alweer op de fiets, maar de intensiteit van de trainingen moeten we nog opvoeren. Dan kunnen we pas een plan uittekenen voor haar terugkeer”, weet Omroep Brabant.

Kans op tien achtereenvolgende medailles om zeep
Bij de vrouwen zal daardoor eveneens de grootste naam op het wedstrijdaffiche missen. Bij de herenwedstrijd hoeft de organisatie in Emmen namelijk ook niet te rekenen op toppers Robert Gesink, Bauke Mollema, Wilco Kelderman, Wout Poels en Tom Dumoulin. Vos wist tijdens de vorige negen edities steeds het podium te halen. Ze won het rood-wit-blauwe kleinood vier keer; de laatste dateert van 2011.

Dit artikel delen:

10 Reacties

xistnc 22 juni 2015 om 22:02

Dat zal echt nog wel even duren. Afgelopen week heeft ze lopen shinen als ambassadeur van het dameswielrennen bij de ladies Tour in Engeland.

En als ze weer in koers is, moet ze natuurlijk eerst weer leren wringen. Want dat ben je zomaar verleerd.

magikdatzeggen? 22 juni 2015 om 22:26
Quote:
Bij de vrouwen zal daardoor eveneens de grootste naam op het wedstrijdaffiche missen. Bij de herenwedstrijd hoeft de organisatie in Emmen namelijk ook niet te rekenen op toppers Robert Gesink, Bauke Mollema, Wilco Kelderman, Wout Poels en Tom Dumoulin.

Ik vind hier niet een “grootste naam” vergelijkbaar met Vos? Misschien dat deze mannen bij de betere Nederlanders horen in de bergen of in de tijdrit. Maar het slaat natuurlijk nergens op om het gemis van Vos te vergelijken met het gemis van bovenstaande figuranten. Om nog maar te zwijgen over Terpstra en Boom.

Coldeportes 22 juni 2015 om 22:26

Jammer dat deze klasbak zo op de sukkel is geraakt; het zit haar echt even niet mee. Maar goed, beter nu dan volgend jaar als ze in Rio alles aan gort rijdt! :p

52voor11achter 23 juni 2015 om 00:10

Dit was de laatste jaren toch een weggeefprijs voor haar.

Misschien is ze stiekem op de BMX aan het oefenen. Elke Vos/fiets combinatie blijft levensgevaarlijk!

noordhollander 23 juni 2015 om 06:46

geeft toch aan dat ze wat zuiniger met haar omspringen,volgend jaar maar laten zien waarom zij de grootste op de fiets is,gewoon een geweldenaar en niemand die maar enigszins bij haar in de buurt kan komen betreffende haar kunnen

jan jansen 23 juni 2015 om 07:21

Noodgedwongen rust voor Vos is nog niet zo slecht, voor iemand die zoveel van haar lichaam vraagt

koos1 23 juni 2015 om 08:42

Is toch een behoorlijk hevige blessure, hopen dat het geen pech/blessures jaar wordt.
Als ze in het najaar weer kan koersen en fris aan de start staat van het WK, dan kon het weleens een heel mooi WK worden.

Wheely 23 juni 2015 om 09:16

Ik zag haar pas nog op de MTB een trap af denderen toen ik op doorreis was in een dorpje in Brabant. Zag er bepaald niet uit of ze rust aan het nemen was.

NumberSeventeen 23 juni 2015 om 09:31

Ik hoop wel dat ze er op het WK weer bij is. NL heeft een kopvrouw nodig, zonder haar gaan alle andere vrouwen vechten om de koppositie. Als een roedel die hun alfa is verloren.

petoi 23 juni 2015 om 09:36

Meeste insiders verwachten dat Vos dit jaar niet meer op de wegfiets stapt of hooguit pas eind augustus weer.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair