NK Gravel 2023 wordt in Banholt georganiseerd: “Loodzwaar parcours”

donderdag 8 december 2022 om 10:16
NK Gravel 2023 wordt in Banholt georganiseerd: “Loodzwaar parcours”

Coen Vermeltfoort sprintte in 2022 naar de winst - foto: Cor Vos

Banholt is op zaterdag 9 september 2023 gastheer van het NK Gravel. Het nationaal kampioenschap zal met andere woorden in Zuid-Limburg gereden worden. In 2022 reed Coen Vermeltfoort nog naar NK-goud door in een sprint à deux Lars Loohuis te kloppen.

De mannen en vrouwen die voor het Nederlands kampioenschap strijden krijgen op 9 september een ‘loodzwaar parcours’ voorgeschoteld. De deelnemers rijden hun ronden over een 10,2 kilometer lang afgesloten parcours rondom Banholt in de gemeente Eijsden-Margraten. Scherprechter is de relatief onbekende Molenweg die de mannen maar liefst tien keer en de vrouwen zes keer dienen te beklimmen.

“De diverse ondergrond, de breedte van de paden en de hoogtemeters maken dit een van de meest selectieve parcoursen in Nederland”, vertelt medeorganisator Lars Toma in een persbericht. “Het wordt afzien voor de deelnemers en genieten voor de toeschouwers langs de kant en voor de tv.”

Een echte slijtageslag
Afgelopen jaar vond over hetzelfde parcours een van de manches van de NL Gravel Series plaats. Lars van Ark won deze race bij de heren en Tessa Neefjes bij de dames. “Ja dat was een echte slijtageslag over een prachtig en zwaar parcours”, zo vertelt NL Gravel Series wedstrijdleider Mathijs Wagenaar in het persbericht. “De organisatie in Banholt heeft afgelopen jaar bewezen een mooi en goed event van de grond te krijgen. Voor ons bood zich hiermee een prachtige locatie en route aan voor het NK in 2023.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wheely 8 december 2022 om 10:33

Mooi nieuws en blijkbaar wordt dit dus ook nog eens op TV uitgezonden.

0
re-cycle 8 december 2022 om 11:50

ik denk dat dat wishfull thinking is, organisatie zal het graag willen, moet alleen nog zien welke zender hier geld in wil steken.

1
Oblomov 8 december 2022 om 14:26

L1…

Niet dat die per se voor de kosten zouden hoeven op te draaien. De organisatie kan het ook deels (of grotendeels) betalen. Maakt het voor je sponsors veel meer de moeite waard. Hoeft niet meer te kosten dan wedstrijden uit het continentale circuit die ook vaak like geregistreerd worden. Slag om Norg en dat soort wedstrijden.

0
Baardmans 8 december 2022 om 11:58

TV zal mede afhangen van bekende namen die mee zullen doen

0
wiebipedia 8 december 2022 om 12:00

Wordt hier ook een tourtocht voor recreanten georganiseerd?

0
storm-biker 8 december 2022 om 12:56

Zal toch niet? Je gaat als toertocht rijder toch niet x keer een rondje van 10km rijden.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone