Nizzolo snelt opnieuw naar zege en leiderstrui in Kroatië
foto: Sirotti
donderdag 21 april 2016 om 15:45

Nizzolo snelt opnieuw naar zege en leiderstrui in Kroatië

Giacomo Nizzolo heeft de champagne ontkurkt na de derde rit in de Tour of Croatia 2016. De 27-jarige Italiaan van Trek-Segafredo was in de straten van kustplaats Šibenik sneller dan Timothy Dupont en Matteo Pelucchi. Nizzolo is wederom de leider in het algemeen klassement.

Klassieke sprintersrit
Al snel muisden zes renners er in het peloton van onder. Josef Cerny (CCC Sprandi Polkowice), net als woensdag opnieuw Nicola Boem (Bardiani-CSF), Marcin Białobłocki (ONE), Artem Ovechkin (Gazprom-RusVelo), Mark Christian (Team Wiggins) en Kamil Gradek (Verva-ActiveJet) sloegen de handen ineen en vormden in een klassieke sprintersrit de vlucht van de dag. Het was in de finale nog even spannend of het peloton de zes ging terughalen, maar dat lukte onder de boog van de laatste kilometer. In de massasprint stond er vervolgens geen maat op Nizzolo, al kwam Dupont nog redelijk dichtbij. Coen Vermeltfoort van Join-S|De Rijke werd op een zevende plek de eerste Nederlander.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
21 april 2016 16:12
Mooie overwinning, alhoewel DDD veel werk heeft gedaan, maar blijkbaar was het toch te zwaar voor Cav om nog fris aan de finish te komen.
21 april 2016 16:19
Giacomo. Op naar die Giro-etappe :)!
21 april 2016 16:53
Wat een finish daar weer. Een bocht op 100 meter van de finish.
21 april 2016 17:27
Sjonge, wat kan die Dupont toch stevif sprinten. Als die volgend jaar niet een paar niveau's hoger koerst weet ik het ook niet meer. Verslaat hier pelucchi, Cav en bijna Nizzolo. Straks wordt hij nog de Belgische kopman in Qatar.
21 april 2016 22:55
Gisteren en vandaag echt een verschrikkelijk gevaarlijke laatste kilometers. Na die bocht viel er bijna niet meer in te halen.

Reacties zijn gesloten.