Nizzolo: “Mijn doel was om tweede te worden en dat was misschien wel de truc”

vrijdag 21 mei 2021 om 18:01
Nizzolo: “Mijn doel was om tweede te worden en dat was misschien wel de truc”

foto: Cor Vos

De tweede en derde plekken van Giacomo Nizzolo in de Giro d’Italia waren na zeven deelnames niet meer op twee handen te tellen, maar daar kwam vandaag ook zijn eerste etappezege bij. De Italiaanse sprinter van Qhubeka ASSOS was in Verona de snelste van allemaal.

“Eindelijk! Vanochtend zei ik al dat mijn doel voor vandaag was om tweede te worden en dat was misschien wel de truc om te winnen. Ik ben superblij”, reageerde een stralende Nizzolo na afloop. “Mijn enige doel vandaag was om te sprinten en niet ingesloten te raken in de finale. Ik kwam al ver voor de streep in de wind, maar ik had goede benen en het pakte goed uit.”

Een normale sprint was het niet, want in de laatste kilometer pakte Jumbo-Visma’s Edoardo Affini een gaatje dat alleen door de sprinter van Qhubeka ASSOS kon worden dichtgereden. “Hij was mijn referentie. Ik probeerde hem zo snel mogelijk te pakken. Hij leverde een mooie inspanning, dus ik moet ook hem feliciteren. Maar ik ben echt blij vandaag.”

Zijn ploeggenoten bij Qhubeka ASSOS namen al vroeg de kop in de finale, op zes kilometer van de streep – net nadat de vluchters waren ingelopen. “We pakten de kop vanwege alle rotondes in de slotfase. Ik wist dat het vrij vroeg was, maar ik wilde echt uit de problemen blijven. Het pakte goed uit. Dit betekent echt veel voor me. Mijn waarde zal zonder twijfel veranderen.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Sagan=hulk 21 mei 2021 om 18:11

In 2016 werd hij al bestolen van een loepzuivere overwinning. De vele ereplaatsen later en de veel betere renner die hij uiteindelijk toch is geworden maken deze zege juist extra mooi. En in Italiaanse/Europese trui in Verona winnen is nog mooier dan winnen in de puntentrui in Turijn.

Romāns Vainšteins 21 mei 2021 om 20:05

Ik ben daar af en toe nog wat ziek over ja, dat was echt bestelen.

Polleke 21 mei 2021 om 18:15

De gunfactormeter gaat vandaag volledig groen met de overwinning van zowel Nizzolo als Greipel… toffe peren..

Merlinappa 21 mei 2021 om 18:58

absoluut!

Aart van Woud 21 mei 2021 om 18:15

Als doel stellen tweede te willen worden geloof ik geen zak van. Of zit ik toevallig op de site van De Speld?

Merlinappa 21 mei 2021 om 18:59

Omdenken heet dat ;)

Handige Harry 21 mei 2021 om 19:29

Misschien moet je even vragen aan de redactie of ze voortaan willen aangeven dat de renner in kwestie een grapje maakt.

nickdt 21 mei 2021 om 18:20

Week wel erg van zijn lijn af door van links naar rechts te gaan (Of van rechts naar links, hoe je het ook bekijkt). Normaal is dat een DQ. Maar omdat ie nu niemand hindert is het blijkbaar wel goed (Waar ik het niet mee eens ben overigens). Gun Nizzolo wel die overwinning, daar niet van. Sprint ie namelijk rechtdoor, gaat ie Affini nooit inhalen, want dan mist ie de slipstream.

Panache 21 mei 2021 om 18:44

Volgens mij mag je slingeren (zonder anderen te hinderen) zolang je niet op kop rijdt, maar ik heb de regels er niet op nageslagen voor ik dit typte.

Merlinappa 21 mei 2021 om 18:59

Als je er niemand mee hindert mag je inderdaad best zo sprinten. En hij hinderde er echt niemand mee. Als je hierom gaat zeuren doe je het er een beetje om Nick met dt.

Deel Koeper 21 mei 2021 om 19:43

Nee, normaal is dit geen DQ, in geen honderd jaar.

Derierre de la course 21 mei 2021 om 20:05

Ik zou oppassen met die 100jaar. In het wielrennen weet je dat nooit.

Romāns Vainšteins 21 mei 2021 om 20:06

Tuurlijk is de man van straf het daar niet mee eens, als je straffen kan moet je het doen, maakt niet uit hoe en wat.

Headlines

Materiaalzone

Populair