Nizzolo maakt rentree en hoopt op Giro
foto: Ansa
Youri IJnsen donderdag 13 april 2017 om 10:45

Nizzolo maakt rentree en hoopt op Giro

Giacomo staat voor zijn eerste wedstrijdkilometers van 2017. De 28-jarige Italiaanse kampioen van Trek-Segafredo kampte sinds december met een ontsteking aan een kniepees, maar kan sinds drie weken weer volledig pijnvrij trainen. Hij maakt zijn rentree komende week in de Tour of Croatia.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
Giro als doel
“Ik voel me weer zoals in december”, vertelt Nizzolo op de site van de ploeg. “Het enige probleem is dat het inmiddels april is en de andere jongens de klassiekers in de benen hebben. […] De Giro is dichtbij, maar tegelijkertijd nog ver weg. Ik denk en hoop er te zijn, maar dat gaat duidelijk niet met hetzelfde gevoel, dezelfde benen en dezelfde conditie zijn als de laatste jaren.”

 
13 Reacties
Sorteer op:
13 april 2017
Leuk dat deze renner weer terug komt, heb wel iets met hem! Wel jammer dat hij dan zeer waarschijnlijk wederom geen Giro-rit gaat winnen als ik het zo lees. Zou hem zo gegund zijn, zeker na die rare diskwalificatie vorig jaar. Toch bizar dat hij pas één keer heeft gewonnen op WT-niveau, en dat dan ook nog eens in 2012.
13 april 2017
Ik zie hem geen top 5 sprints rijden tegen de in vorm zijnde sprinters Greipel, Gaviria, Ewan, Modolo en Viviani. Eerst de Giro maar uitrijden en hopen dat hij in de 2e week eens bij de eerste 3 kan sprinten.
13 april 2017
Hoop dat hij in de Giro toch weer een paar keer mee kan sprinten voor top 5. Vond hem altijd beter dan Viviani
13 april 2017
Sowieso goed om de kampioenstrui te zien in de Giro!
13 april 2017
Ik vond Ewan vorig jaar eigenlijk niet zo overtuigend in de Giro. Greipel rijdt de Giro waarschijnlijk niet uit en ook van Gaviria zou me dat weinig verbazen. Dan blijven in de derde week alleen Modolo, Viviani en Mareczko over en nog een eventuele revelatie. Kortom, met wat geluk kan hij in de laatste week misschien eindelijk een Giro-rit winnen.
13 april 2017
Mareczko, ja die verdient het echt om in dat rijtje genoemd te worden. Viel vorig jaar al uit in de eerste rit waar een hoogtemeter in zat geloof ik, dus dat zou echt een godswonder zijn als die de derde week haalt. Dan lijken Stuyven, Cimolai, Arndt en Bennett me toch eerder renners die het verdienen genoemd te worden.
13 april 2017
Ja, klopt. Ik heb nog zitten twijfelen of Mareczko überhaupt het vermelden waard was. Feit blijft dat een goede Nizzolo (hoe goed die is, is dus nog maar de vraag) in de laatste week van een vergelijkbaar niveau is als zijn concurrenten.
13 april 2017
Oh dat zeker, als Nizzolo echt goed is staat hij voor mij boven al die andere namen. Maar zoals hij zelf al zegt gaat hij waarschijnlijk niet van dat niveau zijn. Of het slim is voor hem om terugkomend van Tendinitis per se die derde week te willen halen betwijfel ik overigens ook. ;)
13 april 2017
Volgens mij wordt er de 3e week niet meer gesprint aan het parcours te zien
13 april 2017
@Deoudjes Klopt. Ik dacht dat de laatste etappe gesprint zou kunnen worden, omdat die vlak is, maar dat is een tijdrit. Nu lijkt etappe 13 de laatste sprint te worden en heel misschien etappe 17 (als in het begin heel rustig wordt gekoerst en het einde niet zo zwaar lijkt als op het profiel, lijkt me anders meer iets voor een vroege vlucht).
13 april 2017
Ik zie de meeste sprinters al buiten de limiet raken in de negende etappe, inclusief een (nog) niet helemaal herstelde Nizzolo. Korte etappe met een monsterberg als finale. En dat ook nog eens een dag voor een rustdag. Daar gaan de klassementsmannen echt wel steigeren......
13 april 2017
Leuke renner, gun het hem zeker om goed te rijden in de giro. Zeker door dat er vorig jaar een ritzege door de neus is geboord.
13 april 2017
@bartje Als er veel renners te laat binnen komen in etappe 9 komt er echt een pardon. Die gaan niet heel veel renners uit koers nemen als we nog niet eens halverwege zijn.

Reacties zijn gesloten.